Северин избегна доживотна присъда, прокурата поиска 30 г.

Делото срещи сочения за убиец на Виктория по съкратената процедура
22 апр 2019 16:40,
109
Северин избегна доживотна присъда, прокурата поиска 30 г.
Снимка: БулФото

30 години затвор поиска прокуратурата за Северин Красимиров – сочен за убиец на телевизионната водеща Виктория Маринова, съобщава Нова.

Той ще избегне най-тежкото наказание предвидено в закона за такова престъпление - доживотен затвор, защото се призна за виновен и делото ще се разглежда по съкратена процедура.

Още по темата

Срещу Северин Красимиров са повдигнати три обвинения - за блудство, за изнасилване и за убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. По-рано стана ясно, че роднините на убитата Виктория са завели и граждански искове за общо 450 000 лева.

В 10 часа тази сутрин той беше доведен от затвора в Белене с белезници в съдебната зала. В залата пристигнаха и неговови роднини, а майка му започна да крещи и да буйства и беше изведена от сградата. По-късно тя припадна.

Очаква се присъдата на подсъдимия да бъде прочетена още днес в 17ч.

Виктория Маринова беше убита на 6 октомври 2018 година, а тялото й беше открито в крайдунавската алея в Русе. Заподозрян според разследващите е 21-годишният Северин Красимиров, който се опита да се укрие в Германия, но беше екстрадиран в България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А нямаше ли шанс да откажат такава услуга. Майката също е за съд. Каквото е създал да си я сърба.
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Законът трябва да се промени,престъпници извършили тежки престъпления ,причиняване на смърт по особено жесток начин,да нямат право на съкратена процедура и намаляване на присъда,след признаване на вина.
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може и да не ви се вярва но и днес,както и в миналото,Гочоолу и Дочоолу правят политиката в България.
68
5
 
3
 
! Отговори
До 68 преди 5 години
Тоя убиец може и да не разбира от политика,но пък поръчителите,които са поръчали неудобната журналистка са много"печени"в политиката българска.Използвали са всички възможни средства за да и запушат устата завинаги.Жалкото е,че и те не са на подсъдимата скамейка заедно с изверга.
67
0
 
3
 
! Отговори
Циник до 67 преди 5 години
Скрил се далеч от страната....извършил престъплението ??? !!!И това "колега" ви се струва странно ???А и останалата част от коментара ви .... ром и политика???Северин разбира от политика - колкото cвиня от кладенчова вода.
66
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази присъда не е срам а е подигравка с човешкото достоинство.Още повече,че убийството на журналистката е политическо,което личи и от упоритото представяне,като чисто криминално престъпление и най вече от противоречието в действията на убиеца.Тои е представен като мaлоумен които е извършил зверското изнасилване и последвалото жестоко убийство под въздействието на алкохол и дрога,но в същото време се е опитал да се скрие далеч от прeделите на страната в която е извършено престъплението.
65
0
 
4
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Защо изтри 34 коментара? Кого защитаваш, кого браниш?
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алоъу прокурата !!!
63
0
 
0
 
! Отговори
Kiorsufra преди 5 години
No v momenta iname iniakii koito sa6to tribva da su pulu4i dajbata.Minimum/10/aki dojuvee do deloto.
62
0
 
3
 
! Отговори
Прокурата ? преди 5 години
или прокуратурата щото 1-то е термин от търговското право.
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само хипотеза, но тя вече набира скорост сред русенци. Едни 300 хиляди лева се обещават от Пламен Нунев (ГЕРБ, бивш шеф на полицията в Русе), като се обажда на Върбан Тсuганина(дясна ръка на Нунев в натиска над избирателите му от гетата) и му казва да намери, някой *** от мааалата да свърши една работа, като ще има и за Върбан...
60
0
 
4
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 5 години
До БПФ Съгласен съм с Вас.Надявам се,че някъде ще бъде някому сведено до знание,така че този индивид да има възможност за много приключения с евентуален фатален край
59
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 30 е вън. Готов за нови приключения и напълно"реабилитиран".
58
0
 
12
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Ще лежи "нето" 10 - 12 години .. ще излезе "печен" .... напращял от хормони ... и няма да се остави да го хванат втори път.
57
0
 
16
 
! Отговори
БПФ преди 5 години
Докога ще хрантутим античовеци в затвора, докато болни деца умират без лечение? НЕЗАБАВНО референдум за връщане на смъртното наказание и - когато то бъде възстановено - в което не се съмнявам, да започне физическото изтребление на подобни твари !!! И как виждате това да плати 450 000 ???
56
0
 
12
 
! Отговори
Некакъв преди 5 години
За изнасилване и убийство--30 години??? Това ли е българското правосъдие?
55
0
 
12
 
! Отговори
Некакъв преди 5 години
След това за добро поведение ще падне на 15 години и ще излезе на 35-40. След това пак ще разбива зад**ци. Егати правосъдието.
54
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хем се опитал да се укрие в чужбина,хем се признал за виновен,това ли са критериите за намаляване на присъдата от доживотен затвор на 30 години затвор за такова тежко престъпление по трите точки при които по всяка е престъпление по особено жесток и мъчителен начин за жертвата съпоставим как садизъм на рецедевист,а още не се предал сам за признание на извращението което извършил,че да го удостояват със съкратена процедура по процеса с автоматично съкращаване на присъдата с мотив,че си признал сам
53
0
 
8
 
! Отговори
/*- преди 5 години
Няма смисъл да лежи на гърбът на данъкоплатеца този хрантутник 30 години , л.ю.г.е.р.а и на пр.асетата.
52
0
 
10
 
! Отговори
Василка преди 5 години
Трябва смъртна присъда и на него да бъде по същия начин така и той да умре