Прокуратурата подхвана и семейството на Елена Йончева за къщи

Проверява дали са с пари от ЕС и дали са настанявани гости в тях
Обновена: 23 апр 2019 20:53 | 23 апр 2019 18:30, Камелия Цветанова
534
Прокуратурата подхвана и семейството на Елена Йончева за къщи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Върховна касационна прокуратура се самосезира по повод медийни публикации за имоти на семейството на Елена Йончева, която е водач на листата на БСП за евроизборите.

В публикациите се твърди, че Йончева със средства от ЕС разполага с три къщи за гости на морето.
 
По повод твърденията ВКП е разпоредила проверка на Главна дирекция "Национална полиция", допълват от пресцентъра на обвинението.

Служителите ще проверят на място дали къщите за гости се ползват по предназначение.

Ще се изискат заверени копия от регистри за настанените туристи за български и чужди граждани, от документацията за регистриране и категоризиране на обектите, информация за заплатените туристически данъци за пренощували туристи.

Ще бъде извършена и документална проверка на дейностите по проект по мярка 311 "Разнообразяване към неземеделски дейности" по Програма за развитие на селските райони /ПРСР/ 2007 - 2013 г., финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

От ВКП уточняват, че е определен едномесечен срок за извършване на проверката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


534
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
6
 
8
 
! Отговори
Отдавна преди 5 години
го мисля това, но нали Йончева сама и спокойно каза, че работи"***"( според думите на невръстния й син).Дали майка й и брат си са съгласни ? Или са толкова заможни, че не ги тревожат :хвалбите" на дъщеря им...( евродепутатка от БСП) А колегите й Станишев и Христов? Или ще кажат"детска шега"... шегата не е "детска", а "хвалба на възрастен в определени среди"... но не и на възрастта на Йончева...
32
5
 
24
 
! Отговори
Напред и до дупка преди 5 години
Ах колко добре и хармонична е тази ГЕРБална мозъчна недостатъчност.И кво , искат да кажат, че досега са знаели и са си траяли за да изкочат когат разбутат мъдреците и са застрашени кучешките зъби на Партия ГЕРБ.За укриване на престъпления, свои и чужди цялата помия с плуващите пипони са клиенти на службите
31
9
 
22
 
! Отговори
Коко преди 5 години
Прокуратурата СЕ САМОСЕЗИРА. Много е чевръста цацурата когато е за хора извън ГРОБ ***, ще го дух**ат
30
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това е, Факт5 години сте дремали, разписвали сте се като селски кметове а сега Йончева откраднала *** от ЕС
29
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно е, че Йончева няма нищо общо с къщите, но предизборно Герб и цацатурата хвърлят кал по опонентите.
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до25прав си, 5 години не може да се сменя предназначението на обект по евро пари. 5 години се проверяват. Нас ни проверява една полякиня от ЕС в МРРБ ...куче направо
27
17
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Снимката става за плашене на малки деца. Тази спокойно може да играе Баба Яга без да се маскира :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
26
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко от вас простосмъртните се доредихте до евромангизи. Доколкото знам нито един. За тези мангизи се уреждат само богопомазаните. Ако се разровите ще се хванете за главата. Няма нито един от тези за които гласувате да не е бръкнал в кацата с меда и да не си е облизал пръстите а някои даже са гребали с черпака. Учудвате ли се. Да за чудене е защото си нямате напредстава как се краде и защо сте на това дереже. Продължавайте да ги качвате на власт и ще чакате още 30 години да ви оправят.
25
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе Гербери дори и да е имала користни помисли с тези къщи, щом са по евро програми 5 години вие като контролиращ орган, Европейската комисия с нейните контролни органи , 5 години след строежа теябва да правят ежегодно или по сигнали проверки....е какво пише в протоколите от вашите проверки, а ???? Вс е ок...как сега вече не е ок. Вкарвате си автогол.
24
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
лелеееее, колко злоба има в тая жена, като и гледам снимката се чудя как още не се е пръснала!
23
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимката: SS надзирател от концетрационен лагер - опънати жили за скок, изцъклени от омраза очи, кажа набръчкана от жестокост,...пациент в акутна фаза пред делириум !
22
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
къщите са СПА център на бсп_то, наследени след '89г.от бкп _то!
21
16
 
25
 
! Отговори
павел преди 5 години
Баба яга!
20
10
 
28
 
! Отговори
ай бай преди 5 години
Ще се на-ерът да вадят под вола теле.Всеки вторник трите прасета си поставят задачи кого да разследват,освен себе си.Но ще ударят на камък,защото насреща не са глупиндъри като тях.
19
14
 
33
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Нещо не се връзва в другите сайтове публикуват коментара на Йончева в който тя в прав текст заявява, че това е абсурд къщите са строени много преди да познава семейството на свекъра си, интересно от този сайт кога ли ще стори същото или наведено ще си мълчат.
18
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мале...тая заприличала на "бял бродник'!!
17
15
 
5
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ДА ,АЗ СЪМ С КОМУНИСТИЧЕСКИ РАЗБИРАНИЯ- ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ЧОВЕШКОТО ОБЩЕСТВО-ДА !!! НО ЗАБЕЛЕЖЕТЕ С КАКВО ЗАМЕНИХА -ПРОФСЪЮЗНИТЕ САНАТОРИУМИ И ПИОНЕРСКИТЕ ЛАГЕРИ-СРЕДНОШКОЛСКИ И ПОЧИВНИТЕ СТАНЦИИ И БУНГАЛАТА НА УЧИТЕЛИТЕ И ... -С " КЪЩИ ЗА ГОСТИ" ...ЧИИ ГОСТИ НЕ Е ЯСНО- НО ПЕЧЕЛИВШО !!!... САМУЕЛ МАРШАК : -" И ЦЯЛОТО БСП/ПАРТОКРАТИ, КОЕТО Е КАТО ЦЯЛО МОРЕ...НЕ МОЖЕ ПЕЧАЛБАТА...НЕ МОЖЕ ПЕЧАЛБАТА - ДА ПОБЕРЕ "!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
16
20
 
31
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
ГЕРБ са нагли. Факт !Всички знаем, че през последните 10 години именно те раздаваха парите от европейските фондове.Всеки от нас има познати, които са привърженици на ГЕРБ и са се нагушили по един или друг начин с европарички.Едни имитират, че са фермери и уж отглеждат животни, други са уж зеленчукопроизводители, а трети построиха къщи за гости с евросредства, в които никога не е стъпвал турист.С други думи крадецът вика дръжте крадеца !
15
3
 
19
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
То да вземат всичките да ги проверят не само на министри и депутати защото ги пишат на други лица
14
23
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствената партия, която засега може да махне Тиквата и герб от власт е БСП! И те не струват, но това ще е моя наказателен вот за герб! После да подхванем и бсп и те да отивам канала и да търсиме нови хора!