Местан за катастрофата край Загорско: Няма да поема чужд грях и вина

Лидерът на ДОСТ отрече да има нарушения на пътя, ще заведе дело за клевета
Обновена: 26 апр 2019 18:22 | 26 апр 2019 18:19,
444

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан отрече твърденията на прокуратурата, че има пътни нарушения. Затова и той се закани, че ще си търси правата в съда и ще заведе дело за квалифицирана клевета, съобщава Bulgaria ON AIR.

Местан настоя и че преднамерено му се изгражда образ на рецидивист, който кара с висока скорост. Лютви Местан отрича да е извършил каквото и да било нарушение на пътя от 2013 година до днес.

Още по темата

Той предположи, че засечените нарушения са на шофьори, които са карали коли, собственост на ДПС, в периода, когато той е бил председател на движението.

Местан намери пари, плати гаранцията от 10 бона

"Не съм управлявал нито за секунда превозно средство. Не съм се качвал зад волана, за да е възможно да съм карал с превишена скорост. Понеже през този период 2013-2016 г. бях председател на ДПС, най-вероятно от КАТ са засекли нарушения на коли, собственост на ДПС", обясни Местан.

"Не мога да стана съучастник в добре премислен сценарий за изграждане на злодея – убиец на дете, само защото това би обслужило нечии политически интереси с оглед на статута ми на председател на партия ДОСТ", продължи той.

Местан коментира и разследването на катастрофата край Маказа, при която загина 6-месечно бебе. Той отрече да е виновен за пътния инцидент край село Загорско.

Местан може да пътува, падна забраната да напуска страната

Лидерът на ДОСТ каза, че страда за смъртта на бебето, но е категоричен, че няма да поема чужд грях или вина.

"Лъжите и квалифицираните клевети обаче набраха такава скорост и се разгърнаха в такъв мащаб под специалния надзор на прокуратурата, че мълчанието ми вече е недопустимо", каза още той.

А адвокатът на семейството, което загуби детето си в катастрофата, съобщи, че ще поискат да бъде направен следствен експеримент с участието на двамата шофьори.

Според него вината ще бъде установена от разследващите и не е уместно да се правят изявления преди това. Станимир Сталев допълни още, че провежда паралелно разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


444
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А , не така. Като сте от ДПС не черни човека. Има си институции на заплата и техно право е да съдят. Може да коментираш , но не и да насаждаш омраза и лъжи.
303
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уууууу Наглец! Ще изкара бащата, че сам е убил бебето си. *** олицетвотяващ цялата политическа класа в България.
302
1
 
16
 
! Отговори
ПИСАНО Е преди 5 години
НЯМА ПО ТЕЖКА ПРИСЪДА ОТ ТАЗИ В УМА - ТИ СИ УБИЕЦ , МЕСТАНЕ И ТОВА ТЕ ПРАВИ ПРОКЛЕТ ДО 9 ТО КОЛЯНО ! ЗНАЕШ ГО , НЯМА КАК С ПАРИ ДА ГО ПРОСТИШ ! НЯМА КАК ДА ВСЕВИШНИЯ ДА ГО ПОДМИНЕ ! ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО Е ПРОШКАТА - ПРИЗНАВАЙКИ ВИНАТА СИ ПРЕД ТОВА СЕМЕЙСТВО ! ПОИСКАЙ ИМ ПРОШКА ! АКО ИМАТ СИЛИ ДА ТИ Я ДАДАТ ! НЯМА НАЧИН ДРУГ ДА ИЗЧИСТИШ КАРМАТА , НЕ ПОДМИНАВАЙ ТОВА , ЗАЩОТО ДРУГ ШАНС НЯМА ДА ИМАШ ! НОСИШ ПОГРОБАТА НАД ПОКОЛЕНИЯТА ! И СЕ РАДВАЙ АКО ТИ Я ДАДАТ ! РАДВАЙ СЕ ! ГРЯХОВЕ ИМАШ МНОГО ПРОСТО
301
0
 
5
 
! Отговори
zetor преди 5 години
Трябва специално разследване, да се установи тия "българи" как получават Свидетелства за управление на МПС! Тая сутрин също има инцидент такива/"случайно" не са споменати имена/ в Румъния!!
300
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо си се заключил в колата? Страх. а? И сега какво? Чакаме корумпираната съдебна система да те глоби за сто лева ли?????????
299
0
 
14
 
! Отговори
по етапен ред преди 5 години
Местане, признай си.Признай си и ще ти олекне. Може и прошка да получиш за деянието си. Призат грях е половин грях. *** извини се на семейството, помогни им материално и морално. Признай си греха, *** при прокурора кажи му ,че приемаш вината и си готов да приемеш присъдата и виж всичко ще е наред.Така народът те мрази, съвестта те тормози, нямаш лице да излезеш пред народа. Бъде доблестен и смел мъж, недей да се изявяваш като страхливец и лъжец, който се стреми да спаси кожата си, не ти отива...
298
0
 
21
 
! Отговори
ma4enik преди 5 години
А ве ***, гадно влечуго, аве подлец, нагъл предател на собственния си народ и Родина. Аве долен ***, да беше слязъл от колата и да беше помогнал на пострадалото семейство, да беше потърсил тел.112, може би детето можеше да се спаси. А тези които винят семейството загубило детето си нямат срама, не са хора. Човек трябва да има свян и доблестта да признае греха си, за да може да получи прошка. Този *** едва ли не ще тикне в затвора бащата на загиналото тебе. Имай срама бе Местан, имай
297
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До309. Значи той е крал а ти и от ДПС не сте крали. Е как да знам , сак е?
296
0
 
13
 
! Отговори
Привет от Анкара преди 5 години
Ааа правят ти пропагандата и отвън границите. Май не са забравили продажното ти деяние преди години. Знаят,че си верен суга и като псе въртиш опашка и чакаш да ти подхвърлят късче хляб.А срещу това късче хляб би пребоядисал майка си за да можеш да я продадеш пак на баща си.Толкова си долен,страхлив бездушен,без характер,без капка срам и доблест. Местане, ти наистина не си човек. Катастрофата е едно предупреждение за тебе и околните ти но ти не го разбра. Жалко за детето,то ще идва в сънитата ти.
295
1
 
8
 
! Отговори
минаващ преди 5 години
"Чужд грях било". Пожелавам ти и ти да загубиш най-ценното-детето си и отсрещният да казва,че детето ти има вина. А тези поддържници на този изверг и лъжлив политик, които се стремят да отвлекат вниманието на читателите в друга насока и вас да ви сподели същата участ на загиналото дете. То политика бива бива амма чак пък толкова върву пролята кръв политика не бива, още по-вече на едно невинно 6 месечно бебе. Местане ти имаш много крадено, сега е време да ги даваш и да плащаш за това крадено..
294
1
 
9
 
! Отговори
М.ж7. преди 5 години
Лъжец и страхливец.
293
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да плати 500 000 лв кръвнина на семейството , това влечуго.
292
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За вас всичките един по-голям МЕСАТАНски другари.
291
0
 
20
 
! Отговори
Тъжно е .... преди 5 години
Това влечуго трябва да търка нара по в 20 години ....
290
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все повече се убеждавам, че в това ПТП. Двамата участника , като водачи и третия АПИ имат определени отговорности. Като на Местан процента е най малък.
289
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кано гледа снимката чукнат калник в десно и колата - BMW да отиде в канавката и да се обърне. Вина си има и водача на BMW , както и АПИ за неподдържано кръстовище със слаба видимост.
288
2
 
2
 
! Отговори
мулекулата е дълга преди 5 години
преди 30 години всичко стартира от Киро Маричков-плайгиейтъръпосле се заредиха други докато изгреят звездите на Плевналиев, Москов и Местан, все нещо децата им виновни и собственните и чуждите, аман аман аман
287
1
 
17
 
! Отговори
Панчо преди 5 години
***, долна твар! Животно! *** до ушите и той може да има някакви претенции към някого. Продажник. В затвора му е мястото и то незабавно. Незабавно, защото е убиец на деца.
286
0
 
12
 
! Отговори
zetor преди 5 години
Не знам, някой правил ли е статистика, но процентно катастрофите с водачи от този етнос са много по-високи!! Само си припомнете, колко от тях изгинаха по Европа, спрели в аварийна лента/по навик от Бг/, някаква кметица съпруга й, също беше преминал в лява лента и т.н.
285
6
 
5
 
! Отговори
опит преди 5 години
Неделен, млад водач с BMW на път с предимство. Е никой няма как да ме убеди че е карал като пенсионер с 50 годишен стаж като водач.