Местан не е случаен, ще повлияе ли на процеса за катастрофата?

Пострадалите притеснени, може да е звънял на опреден патрул
9 май 2019 08:55,
70
Местан не е случаен, ще повлияе ли на процеса за катастрофата?
Снимка: архив, Булфото

В първото си интервю след катастрофата, отнела живота на 6-месечното бебе, лидерът на ДОСТ Лютови Местан обясни, че вината за инцидента край Маказа не била негова и че отказва да поеме вината.

Местан заяви категорично, че е спрял на знак "Стоп" при излизане на главния път, а колата срещу него го връхлетяла с много висока скорост и го ударила челно, навлизайки в неговото платно.

След самия инцидент лидерът на ДОСТ се опитал да се свърже с Спешна помощ, за да помогне на пострадалите, но в суматохата не става ясно какво точно се е случило.

Още по темата

Николай Димитров, адвокат на семейството на загиналото бебе, напомни, че инцидентът става на път с предимство, а Лютви Местан не е имал такова.

"Излизайки от път без предимство, спрял или не на знака "стоп", той не се е уверил, че по пътя с предимство пристига кола. Той не е изпълнил своето задължение и не е спрял на знака стоп", каза пред bTV адвокатът.

"Хората са много изплашени, имаме притеснения, че може да повлияе на процеса”, заяви още Димитров. Лютви Местан не е случаен човек, той е проводник на интересите на съседна държава в България, каза той .

Колкото до обаждането, адвокатът заяви, че специално ще се провери кой е звънял на телефон 112 след инцидента и дали е бил изпратен специален патрул.

"Имаме притеснение, че той е искал по телефона да дойде определен патрул и са били отклонявани патрули, докато дойде удобният", каза Димитров.

Той допълни, че неговите клиенти са карали с 90 км/ч и са имали предпазни колани, а бебето е било обезопасено в детска количка. "Експертизата може да покаже как точно са стояли нещата“, заяви той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
6
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Ужасен национален предател, ужасен човек!!! Никаква прошка за този, вече Убиец на деца!
49
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 4 години
До РеалистТи не си реалист ти си *** местанова, Рамадане :) Пожелавам ти ако имаш дете, и на него да се случи, да видим тогава дали пак ще измериш скоростта от 140-150 км/ч и ще уневиняваш убиец.
48
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми не е такава елитна *** на Ердоган трудно се намира.Пък и стабилен чужд слугинаж.Гнусен шпионски плъх, дано го заврат в затвора веднага днес.
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дайте информация какво става с брадатия у-битак, който помете 4 юноши в София? Пак се потулват нещата......Какво се случва, не излезе ли експертизата за това, какво точно се е случило?!? Големи експерти, голямо чудо....
46
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сладко му беше когато надигаше чашката, ама като изтрезня и тръгна да се оправдава. Той се налива, другите страдат.
45
0
 
18
 
! Отговори
Мустафа Кемал преди 4 години
Лютфи Лютфи ти ли се учиш от сатрап Ергодан на наглост и безочие, или той от тебе се учи не знам. Такава наглост безгранична рядко се среща. Ако имаше качествени писатели в днешна България ако не роман, то поне някоя повест щяха да напишат за тебе... Пък може и някой стих да свърши работа... Çocuklara kıymayın efendiler... Не посягайте на децата господа!...
44
12
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
@42Хубаво, познаваш кръстовищет, аз го гледах с гъгул мапс, но...твоите 90-100 метра се изминават за 1,6-1,8 секунди при скорост 200 км/час и за 2,9-3,3 секунди при скорост 110 км/час, с каквато скорост бащата казал, че най-много е шофирал. Най-вероятно е шофирал с около 140-150 км/час и тези 90-100 метра ги е изминал за около 2,5 секунди. На движещ се с такава скорост автомобил при тази видимост е невъзможно да дадеш предимство.
43
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Случаят се политизира и омразата към Местан излиза на преден план, а не какво наистина се е случило и кой наистина е виновен. От фактите, които станаха известни по случая, май бащата е виновника, защото се е движили прекалено бързо с превишена скорост, не е оценил правилно ситуацията на кръстовището и е навлязъл погрешно в насрещното, където е ударил колата на Местан. Предполагам, че и може да се е унесъл за малко и се е стреснал когато в видял, че излиза на кръстовище с други коли.
42
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май май - Местан не харесва знака стоп.
41
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да попитам мюсулманските българи на какво мнение са от факта че техен лидер е виновен за смъртта на мюсулманско българче и от това че той не се смята за виновен и не иска да плаща пари?
40
18
 
1
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 4 години
Местан е невинен, самоубиеца е летял с над 120...
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РеалистСамо за протокола - видимостта вляво на въпросното място е някъде около 90-100 м. Познавам този път като петте си пръста, така че...
38
2
 
13
 
! Отговори
D преди 4 години
До 29До кога да чакаме на Бог да раздава присъди??!! Колко невинни душици си отидоха и още чакаме Бог да ги накаже. А те са си живи и здрави и си живеят живота. Пък ние простосмъртните чакаме Бог да ни свърши работата и се отешаваме.
37
14
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Местан е най-големия *** който е раждала Българската политика НО тук съм склонен да му вярвам за катастрофата , то и експертизата сигурно ще го докажа. УДАРА Е ЧЕЛЕН ,това си личи ясно от смачканите коли .Ако Местан не е спрял на знак стоп Удара щеше да е страничен!!!!Челен удар може да се случи само когато Местан е направил ляв завой и е изправил колата в Неговата лента!!!!За мен той е невинен!
36
3
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Какви са известните факти.Т-образно кръстовище. Видимостта е около 50-60 метра. BMW-то на бащата идва отлява на VW на Местан, а Местан прави ляв завой и излиза насрещно на BMW-то. Времето между появяването на BMW-то в зоната на видимост, до удара с VW на Местан е между 0,8 секунди и 1,6 секунди в зависимост от скоростта на BMW-то. На снимките колите са смачкани отпред вдясно.
35
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрял на Стоп при излизане на главен път и точно когато потеглил или навлязъл в него да си избере платно-външно,вътрешно при туй на кръгово с остров и колата срещу него го връхлетяла с висока скорост,че го ударила челно,ама той накъде е искал да ходи-на ляво,на право,на дясно,че колата срещу него го удря челно като за насреща,нещо не се връзва с тоя главен път и неговото влизане,навлизане.
34
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Натиска газта на BMW-то, показва какво може, 100-150-200 км/час, но десен завой, който го взима минавайки в насрещното и се тряска челно вдясно с вече направилата завоя кола в насрещното. На 99% съм сигурен, че това е станало.
33
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много лъжи наговориха адвоката на това семейство и клиентите му. Бебето било обезопасено в детска количка!!! Няма такова обезопасяване и затова детенцето е излетяло от колата. Шофирал бил с 90 км/час, а бащата сам си призна, че е превишил скоростта, но твърдеше, че се е движил с не повече от 110 км/час.
32
11
 
5
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Не харесвам Местан, но истината преди всичко.Спираш на знака Стоп, оглеждаш се, кола няма, тръгваш да правиш левия завой и точно си изминал 2 метра напред иззад завоя излетява BMW-то с огромна скорост, много над разрешената и се забива в теб, а ти нищо не можеш да направиш. Повечето катастрофи в България за неспазено предимство са по този начин.
31
14
 
4
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Май този път истината е както казва Местан и всеки шофьор може да се окаже в неговата ситуация. Бащата на загиналото дете сам си призна, че е шофирал с превишена скорост, но твърдеше, че не е била повече от 110 км/час, сега адвоката му твърди, че е шофирал с 90 км/час. Най-вероятно е шофирал с поне 140 км/час, за да стане тази катастрофа.