Прокуратурата иска постоянен арест за шефа на ТАД Груп

Адвокатът му: Възмутително!
30 юли 2019 15:58,
103
Прокуратурата иска постоянен арест за шефа на ТАД Груп
Снимка: Facebook

Специализираната прокуратура ще поиска постоянен арест за собственика на ИТ компанията "ТАД Груп" Иван Тодоров, съобщава bTV.

Той беше задържан тази сутрин на летище "София" по обвинение в кибертероризъм и съучастие в хакерската атака срещу сървър на НАП, вследствие на която изтекоха личните данни на милиони българи. Първоначално неговата мярка беше за 72 часа задържане под стража и в момента се намира в арест на Националната следствена служба.

Още по темата

Според прокуратурата, в компютрите на фирмата на Тодоров са открити източените от НАП данни, което е основно доказателство по случая.

"Тази мярка е възмутителна", коментира адвокат Ина Лулчева, която ще го защитава. Мотивите на обвинението са, че има опасност шефът на "ТАД Груп" да се укрие, но Лулчева напомни, че той сам и доброволно се е прибрал в България.

Тя обясни, че не разбира и защо прокуратурата иска постоянен арест, след като другите двама обвинени - неговите служители Кристиян Бойков и Георги Янев, са с по-леки мерки за неотклонение.

Кристиян Бойков, който прокуратурата посочи като физически извършител на хакерската атака, в момента е на свобода с мярка подписка, а търговският директор на компанията - Янев, беше пуснат под гаранция от 20 000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе журналисте къде си чел български, щото не си го учил! Правиш ли разлика между бъдеще и сегашно време? Да не говорим за синтакс, морфология и пр.
71
0
 
1
 
! Отговори
Kiorsufra преди 4 години
Ne si e platil 4oveka na kogoto tiabvai idvat problemi.Komandvani ot mafiata GERB.
70
2
 
4
 
! Отговори
Киро Керестето преди 4 години
Ужаст ужаст, хакнаха ми зип файла на дънките сега го лижат и той плаче ли плаче
69
0
 
5
 
! Отговори
какво е "ИТ&quo преди 4 години
"ИТ" или "IT" не че нещо....за един приятел питам
68
1
 
8
 
! Отговори
V преди 4 години
Ми такава е ,,демокрацията,, на герб .Един кандидат като при комунизма .Има избори ама само с една партия .То даже и тогава имаше две. БКП и БЗНС . Сега герб направиха по недемократичен режим дори от комунистите ха ха ха . западно демократични ценности .Избори само с един кандидат .Избор на самолет обаче финансовата рамка важи само за европеиските производители ,а за ф16 няма никакви правила на играта .Важно е да е американски.Да е възможно най смотания .А цената не е важна и няма рамки за нея
67
0
 
6
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Пародия. Лъсна голия rъз на държавата и тея нещастници хакерите видяли голо и го надървили. Прекрасна възможност минцифайките да бият шут в отворена врата и да се правят на супермени. То и в САЩ днес една *** хакна 100 милиона лични данни на една голяма банка и сама се похвали. ФБР взе че я арестува. Бе и хакерите и минцифайките са прости raлоши ама ние им сърбаме попарата
66
1
 
3
 
! Отговори
до 71 преди 4 години
Те си мислят ,че самопризнания за убииства се правят защото разпитващата е мила дама с голямо деколте--- и аз това викам; туй хакерче с тънко вратле като го набарат чичковците с космати ръце и ще се пребие от декриптиране и треперене....
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГНЕВЕНС какви имоти се е облажил?Хайде, излъжи ни.
64
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен712 днешни левчета са равни на 12000 жанвиденовски. Как ги изчисли, че са равни на 1 лев през 1950-та?
63
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заво, драги българи, и ловеци и рибари ставате и сте говоти. Койт рабрал, разбрал!
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Радвам се че тези богаташи пишлемета (заплати над 1000 лева) не са над закона."Алоооо, Радкооо. ЕхооЧ Добре и си, бе братле? Тепмературка, да не би да имаш?1000 лева, не е богаташка заплата от 1950-а насам, когато тогавашния лев, беше равен на 12 днешни ....
61
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още един политически бушон изгърмя, голяма чистка напоследак става
60
2
 
6
 
! Отговори
И аз не харесвам.. преди 4 години
...политиците и органите у бг-то,но:1.законите трябва да се спазват.Това че примерно гербаджиите "законно "се нагушили с имоти,не оправдава никой друг нарушил закона.Има избори,като не ви харесва Герб,БСП ,ДПС........правете партия и управлявайте.2.Всичките тия приказки на айти разбирачи --декриптиране,декодиране,20години....не струват три лева,на тоя *** хакеръ,като му е завъртел два шамара бияча в следственото,специално ги избират да се насереш само като ги видиш,и си е разказал всичко.
59
1
 
16
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 4 години
Вижте с какви имоти се е облажил прокурора Гешев само за последните 5-6 години и ще разберете защо лакеите на Боко искат да го сложат за шев на Гешевтурата!!!
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коя прокуратура,на тиквиратурата,дето е лежала 9 месеца в затвор
57
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радвам се че тези богаташи пишлемета (заплати над 1000 лева) не са над закона. Имало корупция ама друг път. Евала! Радвам се да съм българин.
56
1
 
32
 
! Отговори
обективен преди 4 години
В държавата на тиквите правата на човека не значат нищо.Човека се е върнал чак от Канада знаейки много добре в какво го обвиняват , а гешефтарите го арестуват защото ...можел да избяга.Сега ще разбере каква е разликата между правова държава и тиквена диктатура.Може би вече го е разбрал.
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България - добра страна за зли и коварни хора, които гледат само печалбата! Не е Америка, за капиталистите, а е България!
54
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата дандания е, защото Кристиян се е докопал до банковите сметки и офшорките на Тиквата
53
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дръжте здраво ,че трудно се търси друг виновен