Прокуратурата иска постоянен арест за шефа на ТАД Груп

Адвокатът му: Възмутително!
30 юли 2019 15:58,
103
Прокуратурата иска постоянен арест за шефа на ТАД Груп
Снимка: Facebook

Специализираната прокуратура ще поиска постоянен арест за собственика на ИТ компанията "ТАД Груп" Иван Тодоров, съобщава bTV.

Той беше задържан тази сутрин на летище "София" по обвинение в кибертероризъм и съучастие в хакерската атака срещу сървър на НАП, вследствие на която изтекоха личните данни на милиони българи. Първоначално неговата мярка беше за 72 часа задържане под стража и в момента се намира в арест на Националната следствена служба.

Още по темата

Според прокуратурата, в компютрите на фирмата на Тодоров са открити източените от НАП данни, което е основно доказателство по случая.

"Тази мярка е възмутителна", коментира адвокат Ина Лулчева, която ще го защитава. Мотивите на обвинението са, че има опасност шефът на "ТАД Груп" да се укрие, но Лулчева напомни, че той сам и доброволно се е прибрал в България.

Тя обясни, че не разбира и защо прокуратурата иска постоянен арест, след като другите двама обвинени - неговите служители Кристиян Бойков и Георги Янев, са с по-леки мерки за неотклонение.

Кристиян Бойков, който прокуратурата посочи като физически извършител на хакерската атака, в момента е на свобода с мярка подписка, а търговският директор на компанията - Янев, беше пуснат под гаранция от 20 000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България положението е УЖАСНО и НЕ СЕ ТРАЕ!
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 47Ти си най-лошото нещо, кеото се е слувало на България, от османците насам ...
50
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе къде е мишката Борисов беПак ли се скри
49
1
 
3
 
! Отговори
Дай паролите преди 4 години
Също да кажат от кои три банки са намерените данни на компютъра Кристиян-чо.Ако не ги дадеш е въпрос на време да бъдат открити.
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 48Аз съм го хвърлил вече и живея, като чужд гражданин в собствената си родина, заради такива като теб ... и останалите мизерници, които винаги са искали да вземат и малкото, което аз и родът ми сме правили.
47
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човекът им каза че е заминал за Канада два месеца преди да го натопят, но герберастките тъй пи прокуроро-милиционери продължават да го търсят на адреси е БългарияТой им казва, че е готов да съдейства, те обаче показно ги арестуват на ЛетищетоНе ми се мисли още колко ще има да плащаме в Страсбург
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешевски шеф на ДАНС! Щото кукловода му не успя да стане...
45
1
 
7
 
! Отговори
уточнение преди 4 години
До до УточнениеКвичиш ти ,другарю гербавий.Засега само във форума.Скоро обаче Гешевтарски ще погне и такива тиквочи като теб.Сега в Шайката почва и проверка на "Врага с партиен билет".По сталински.Тогава ще разбереш кой е "точния човек".
44
1
 
18
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Правете бизнес в бг! Рано или късно или вие ще настъпи те roвиното или то ще ви настъпи.Дебеловратите минцифайки също трябва да ядат.
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече е ясно, че е добре, да се заобикаля закона, поне, докато нещата не са много шумни, за да може, да си раздадеме подкупите на спокойствие ...
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЗнаят хопрата, не са кат теби ...
41
0
 
16
 
! Отговори
Пенчо преди 4 години
До VОтпуснали са 34 милиона на година на фирмата чиито поставено лице шеф е онз дъртак "професора" по всичкология забравих му името дето работи говорител по БТВ/Нова по всички въпроси по които се манипулира общ. мнение. Информационни системи се казва фирмата която би трябвало да отговаря за ИТ сигурността. *** тия кинти нали се сещаш че са разпределени и са заминали далеч от предназначение ..
40
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моля някой да хакне и този сайт в частта с коментарите, че си скъсах нервите да чета! Единствените компетентни изказвания са 1 и 2. То всичко "лично" отдавна се отече...Ей, големи разбирачи, голямо нещо!
39
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прави ли ви впечатление, че само герберасти защитават подщ логата ГешевНикой нормален българин не може да приеме на сериозно този лакей на Тиквата, който дори няма юридическо образование
38
0
 
16
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
Сгрешил е че се е предал на Гешефтурата!Излъгали са го.Сега ще види колко струват герберските обещания.Баце е прекарал стотици наивници по подобен начин.
37
0
 
9
 
! Отговори
Батко ви преди 4 години
Малко извън темата. На снимката младежът прилича на Линкълн Бъроуз от "Бягство от затвора". :))) Дано не му се наложи! :))
36
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудя се как може да обвиниш някого с изсмукани от пръстите "доказателства"Защото нито един от компютрите все още не е декриптиран
35
1
 
8
 
! Отговори
Гешев Президент преди 4 години
Браво, браво, но трябват и доказателства. А такива има бол. Те като чуха, че трошим по 30млн на ден да поддържаме хубаво, светнаха им очите и почнаха да се връщат. Също и богати семейства, от Испания, от Турция, а вече и от Канада. Идват да помагат на Гешев, кой с колкото има. Ще я закрепим тая държава, силата е в нас, ние сме джадаите. Ще я издигнем по-високо от Пирин. Така че наесен си помислете за кого, кой ще завърши по-бързо държавата?
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе защо това смешното прокурорче с голата Тиква не влезе в НАП ?
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гернерссткста Мафия много бързо си намери изкупителна жертва за собствената си некадърност