Прокуратурата иска постоянен арест за шефа на ТАД Груп

Адвокатът му: Възмутително!
30 юли 2019 15:58,
103
Прокуратурата иска постоянен арест за шефа на ТАД Груп
Снимка: Facebook

Специализираната прокуратура ще поиска постоянен арест за собственика на ИТ компанията "ТАД Груп" Иван Тодоров, съобщава bTV.

Той беше задържан тази сутрин на летище "София" по обвинение в кибертероризъм и съучастие в хакерската атака срещу сървър на НАП, вследствие на която изтекоха личните данни на милиони българи. Първоначално неговата мярка беше за 72 часа задържане под стража и в момента се намира в арест на Националната следствена служба.

Още по темата

Според прокуратурата, в компютрите на фирмата на Тодоров са открити източените от НАП данни, което е основно доказателство по случая.

"Тази мярка е възмутителна", коментира адвокат Ина Лулчева, която ще го защитава. Мотивите на обвинението са, че има опасност шефът на "ТАД Груп" да се укрие, но Лулчева напомни, че той сам и доброволно се е прибрал в България.

Тя обясни, че не разбира и защо прокуратурата иска постоянен арест, след като другите двама обвинени - неговите служители Кристиян Бойков и Георги Янев, са с по-леки мерки за неотклонение.

Кристиян Бойков, който прокуратурата посочи като физически извършител на хакерската атака, в момента е на свобода с мярка подписка, а търговският директор на компанията - Янев, беше пуснат под гаранция от 20 000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
16
 
! Отговори
бягай спасявай се преди 4 години
България е толкова корумпирана ,че единствена в ЕС екстрадира масово Български граждани в САЩ- държава със смъртно наказание и всичко това срещу безплатни екскурзии на БГ съдейки и прокурори!
11
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПОСТОЯНЕН АРЕСТ И ЗА РУМЕН РАДЕВ ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА.
10
4
 
36
 
! Отговори
АБВ преди 4 години
В този случай, Лулчева е абсолютно права. "Можел да се укрие" - ами можел е разбира се! Бил е на другия край на света, разполага с много пари и ако е искал е можел да се укрие. Ама той не е искал и затова се е върнал! Що пък не вземат да задържат общоизвестните бандити в България, натрупали пари от рекет, дрога и какви ли още не незаконни дейности?
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е нема ли да въведете данъчни облекчения за бизнеса с кибертероризъм и период на изчакване без болнични, какво е това отношение хахаха
8
13
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
АУУ ВЪЗМУТИТЕЛНО, ТА ТОЙ Е БИЗНЕСМЕН. ВМЕСТО ДА ВЪВЕДЕТЕ ПЕРИОД НА ИЗЧАКВАНЕ ЗА НЕГО ВИЕ... АУУУ АМИ ЧЕ ТАКА ЩЕ СЪСИПЕТЕ БИЗНЕСА СЪС ... КИБЕРТЕРОРИЗЪМ АХАХАХАХАХА СОЦА ЩЕ ПЛАЧЕ.
7
20
 
3
 
! Отговори
Правилно преди 4 години
А какво да правят с киберрекетьорчето ? Да го пуснат да продължава да хаква други застрахователни дружества ? Да го похвалят колко е добър в изнудването ?
6
0
 
18
 
! Отговори
Кибернеграмотни преди 4 години
Напиши : егн лична карта мвр и си избери един сайт, примерно този на мин. На здравеопазнването и гледай как ти изплюва данни в гугъл. Постнал съм го като коментар под страниците на фб на нова и бтв, ако не вярваш. Приятен ден!
5
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е правилния начин, така се прави в Европа !
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига вече с тия ТАД!От 10 дена затрупвате сайта със статии за Кристиян и шефа му. Сякаш целият свят се върти около тях.
3
5
 
9
 
! Отговори
хахха преди 4 години
И кои са тези министерства и какви данни излизат? Менюто в стола им?
2
1
 
40
 
! Отговори
... преди 4 години
Това е 10001 доказателство, че държава няма! В момента НИКОЙ от ДАНС, НАП, министерството на правосъдието, фирмата на която плащаме по милион лева на месец за компютърна и електронна сигурност, прокуратурата и още НЕ ЗНАЯТ кой, защо и как е взел въпросната информация! В момента се търси ИЗКУПИТАЛНА ЖЕРТВА! И да ми разправят, че за 2-3 дни сте хакнали криптиран диск и кодиран Linux! "пичове" от "държавните" "ни" институции ОСЪЗНАЙТЕ СЕ!!! И НЕ ГОВОРЕТЕ И ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ!!!
1
2
 
33
 
! Отговори
Кибернеграмотни преди 4 години
Данните от сървърите на няколко министерства са индексирани в гугъл и излизат в търсачката, кво праим?