Чатове, видео, показания... Прокуратурата срещу ТАД Груп

Прокурорите извадиха на показ част от доказателствата срещу фирмата
Обновена: 1 авг 2019 15:59 | 1 авг 2019 14:45,
192

Снимка: Прокуратура Пресцентър

Днес пресцентърът на прокуратурата публикува части от доказателствения материал, събран в хода на разследването срещу ИТ компанията ТАД Груп, която е основният заподозрян за хакерската атака срещу сървър на Националната агенция по приходите.

В съобщението  се казва, че доказателствата се огласяват с изричното съгласие на наблюдаващият прокурор и целта им е да подкрепят протеста на Апелативната специализирана прокуратура за определените мерки за неотклонение парична гаранция" на собственика на "ТАД груп" Иван Тодоров и двама от служителите във фирмата.

Още по темата
Първата доза доказателствен материал е съобщението, че разследващите са установили, че има неуспешни опити за нерегламентиран достъп до 49 търговски дружества.

Относно личните данни на магистрати, такива са събирани основно за прокурори и следователи, а папката е със заглавие: " Ne se chistiiiii".

Файл с такова име стана известен преди известно време, когато имуществената декларация на съдията от Софийски градски съд беше публикувана без да бъдат заличени личните й данни и тези на семейството й - ЕГН, номера на лични карти и домашен адрес. Малко по-късно главният съдебен инспектор обясни, че изнасянето на личните данни на съдия Тодорова е просто пропуск.

Прокуратурата публикува и част от свиделски показания, без да изяснява от кого са предоставени те.

"Но все пак броят на клиентите е недостатъчен, затова не съм сигурен кой го предложи - И. или К., част от политиката на фирмата за набиране на клиенти да бъде тестването на сайтове на различни дружества без тяхно знание и впоследствие да ги набират като клиенти. Тази политика на фирмата се коментираше постоянно в офиса основно между И. и К., като двамата си говореха, че трябва да се изготви списък с най-големите български сайтове, които да бъдат тествани без знанието на техните собственици, като след това бъда привлечени като клиенти", гласи  едно от показанията.

Доказателственият материал, публикуван от прокуратурата продължава в цели 13 pdf файла. На тях са приложени стопкадри от видеокамерите в офиса на ТАД Груп, а прокуратурата твърди, че освен видеото са записвани и разговорите между служителите. Според описанието на държавното обвинение някои от тях на практика признават пред камерите, че са автори на атаката.

Следват снимките от телефона на Кристиян, които, според прокуратурата доказват предполагаемата му връзка със сайта за разследваща журналистика "Биволъ" и личното участие на главния редактор Атанас Чобанов.

Тази теза беше развита още вчера от Специализираната прокуратура. Собственикът на сайта - Асен Йорданов, отрече абсолютно всички обвинения и каза, че никога не е познавал никой, който работи в ТАД Груп.

Показан е и чат между Кристиян Бойков и собственикът на фирмата Иван Тодоров, както и друг такъв - между Кристиян и някой си Иван Петров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
10
 
6
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Интересно защо комунисти защитават престъпници. Ако БСП беше на власт, какво ръкопляскане за прокуратурата щеше да има.А прокуратурата си е една и съща.
123
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Монеже Бивол им разкри далаверите с имоти, Цацарката не каза нищо за евтините си покупки и сега явно търси мъст. Опитват се да забъркат и Бивол и да ги изкарат един вид поръчители за тази кражба на данни.
122
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ах този Борисов,какви пламенни борци за свобода са срещу него!Умни, интелигентни,богати...Единият пратил на Бтв изтеглената от НАП информация, лъже че е руски хакер, обаче когато прокуратурата пуска записите със разобличаващите ги кадри и звук за сваляне на правителството ,адвокат Лулчева претендира,че не можело медиите да публикуват тази информация!? Е,Лулчева как стават тези работи,за едни може, за други - не?А иначе,Вие - адвокатите,за толкова години, сте на тази страна,която е на Тъмно..
121
8
 
3
 
! Отговори
Питам преди 4 години
До Анонимен 122 Твоя видов ден БСП ли се нарича , или може би социализъм ?
120
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво доказателство може да е подобен преразказ по картинка? Как да сме сигурни, че точно това се е случило или говорило по картинката? Смях :)
119
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прокуратурата си е много добра и компетентна. Какво искат протестърите? С какво точно я сравняват тези, които се оплакват? Така и за съда реват. Абе в Италия и Гърция в съд ако влезнете ще кажете, че у нас е супер! Дело в Италия си е 10 години влачене. Ама тук постоянно има едно настройване на народа срещу държавата. Ако не е корупция случайно веднага измислят свобода на пресата, ако и това е демоде ще кажат не сме еко, ако и това мине- не сме джендер френдли...
118
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дeпутaт,coфрa,зaпoй.Прeхoд,пacминa,зacтoй. Бoлни,дoктoри,рушвeт.Кмeт, кoрупция, рaзцвeт. Бeзпoрядък,рeв,иcкри.Aлкoхoл,жeни,пcувни. Цици, интeрнeт, Aйфoни. Бизнec, cпoнcoр, милиoни.Oбир, бaнкa, дaлaвeрa.Рeд, пoлиция, химeрa. Път, пoръчкa, мaгиcтрaлa. Кaтacтрoфa, вoй, рaздялa. Улици, рeмoнт, пaвeтa. Крaжби, ceч, eкoдървeтa. Фирми, призрaци, oфшoрки.Eврo, cмeтки, угoвoрки. Избoри, eлит, упрaвa.Шoк, пaрoдия, държaвa.Изхoд, бягcтвo, тeрминaл.Нaрoд,иcтoрия, финaл...Дaниeл Бoгдaнoв
117
5
 
10
 
! Отговори
Велик Инкв. Гешев преди 4 години
Интересно защо преди съда се развяват "доказателства", настървява се истерия и прочие. ГЕРБ да не въвеждат светата инквизиция в България?
116
5
 
10
 
! Отговори
... преди 4 години
Значи към защитниците на "прокуратурата" КОЛКО ДОКАЗАТЕЛСТВА ИСКАТЕ ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ТАКАВА НЯМА! ИМА НЕЩО ДЕТО Е МУТРЕНСКА ФИРМА ДЕТО СЕ ИЗПОЛЗВАДА СЕ НАТАПЯТ НЕВИНИ!!! АКО ВИ ТРЯБВАТ ПРОСТО ПРОЧЕТЕТЕ КОМЕНТАРА НА 47 НО ИМА И ОЩЕ СЛУЧАЙ ДЕТО ДОКАЗВАТ НЕДВУСМИСЛЕНО, ЧЕ "ПРОКУРАТУРАТА" "НИ" НЕ Е НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНА МИТРЕНСКА ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ КОЯТО БИЕ НЕУДОБНИТЕ НА ТЕКУЩАТА ВЛАСТ!!!
115
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВСИЧКО ТОВА Е ФАЛШ.ТАЗИ ПРОКУРАТУТА СИ ИГРАЕ СЪС ДЪДБИТЕ НА ХОРАТА НО ЩЕ ДОЙДЕ ВИДОВ ДЕН И ВСИЧКИ ЩЕ СИ ПЛАТЯТ
114
5
 
17
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Това изглежда точно като случая на Асандж и САЩ. Онези искат да го обвинят директно в военен шпионаж, при положение, че той не е хаквал никакви данни, а са му ги давали хора които са ги вземали, дали легално или не няма значение. Данните доказват престъпления на САЩ, а той ги публикува като журналист, но те го съдят за шпионаж. Мисля, че същото искат да направят с БиволЪ, не знам случайно или не, но Горанов вчера спомена точно Асандж, във връзка с поискана оставка на шефката на НАП.Съмнително
113
7
 
10
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
До от Франкфурт ам МайнВиж сега, нищо лошо няма в това, че имаш лично мнение по въпроса. Проблем е, че смяташ мнението си за ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВИЛНО. А е повече от очевидно, че не гледаш обективно и неутрално на ФАКТИТЕ. Ти приемаш априори, че държавата е "лошия" и оттам си пишеш каквото на теб ти изнася. Тук става въпрос за откраднати лични данни на 5 милиона човека, а ти си седнал да защитаваш крадците. Това просто не е нормално.
112
4
 
18
 
! Отговори
цитат преди 4 години
От години твърдя, че прокуратурата са абсолютни ****ти. Ако някой не е разбрал защо го правят, сега имате поредното доказателство за това, че тия са страшни ****ти. Това е абсурд. Отгоре на всичкото това е незаконосъобразно. Цветан Цветанов, когато беше вътрешен министър, започна да води производствата по медиите. След него започна да го прави Цацаров, и сега вече го прави Гешев в ужасяващи мащаби. Това опорочава всеки един процес изначално. Пълен правен абсурд.
111
2
 
21
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До 86: Те с едни прасета не могат да се оправят ..... но някои хора натискат за втора АЕЦ. При една авария няма да се учудя ако видя в CNN "Цяла една нация е принудена да напусне територията си".Това ни чака другари и господа !А този хакер много посредствен го изкараха. С уменията за пробив в тази система ще минеш най-малкото през 2-3 шела + впн и прокси и при изход ще унищожиш последните 2 шела. А на компютъра ти ще има само Paint например или изобщо ще бутваш от сървър извън страната....
110
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия съвсем ни взеха за канарчета. Публикуват в медиите доказателства по прокурорска преписка и досъдебно производство? Много ми харесва едно откъсче от текста под първата снимка - "правителството трябва да си замине със всички... със всички". Определено трябва, да. Мутрите окрадоха каквото можаха, оставиха държавата на самотек и използват прокуратура и съд за да пердашат всеки, който се опитва да ги изобличи.Дай боже повече хакове, да види народеца какви престъпни паляци го управляват.
109
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво ще съдят Бивол? Чеим изнесе имоите,и на Цацаров преди около месецфли?! Тези няма да оставят една медия,сайт или хора,които да са опозиция. Как ще живеем в такава джендърско-гробарско брутално отровна еворатлантическа диктатура?
108
5
 
26
 
! Отговори
Трандафор Босев преди 4 години
Разбирате ли за какви палячовци става въпрос!!! Ще публикуват "доказателства"?!?!?! Това да не е неделната полюция "Съдебен спор"?!
107
2
 
9
 
! Отговори
Праз преди 4 години
До Анонимен (95)На АЕЦ Козлодуй само 6-ти блок да му е проблема, там ако влезе прокуратурата ще стане страшно и защото е такава мътна и кървава,че никога няма да се случи, защото което и да е правителство ще трябва да отговаря за престъпното нехайство на дружеството и работещите там.
106
6
 
19
 
! Отговори
ники преди 4 години
До тук не видях никакви сериозни доказателства за извършването на каквото и да е. Имало чат с Бивол, е и? Откога е забранено да си чатиш?Другото са бла-бла, всичкото това може да бъде съчинено от който и да е ученик, а понеже адвокат не е присъствал при 'разкодирането' на компютъра (който със сигурност не е разкодиран) тия доказателства не са придобити по правилния начин и следователно не струват и стотинка в съда.
105
1
 
23
 
! Отговори
Трандафор Босев преди 4 години
Това е нищо! Моя съсед, как попържа наред Бойко, министрите му, кметката! Направо е за затвора! И терасата си остъкли незаконно мискинина му ниеден! Ама много попържа! Много!