Поредна порция: Още доказателства срещу ТАД Груп от прокуратурата

Свидетелски показания и чатове в Telegram
Обновена: 9 авг 2019 13:07 | 9 авг 2019 11:58,
237
Поредна порция: Още доказателства срещу ТАД Груп от прокуратурата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За втори път специализираната прокуратура огласява доказателствен материал по делото за кибертеризъм срещу ИТ компанията "ТАД Груп", нейният собственик Иван Тодоров, соченият за физически участник на хакерската атака срещу НАП Кристия Бойков и търговският директор на компанията - Георги Янков.

Вчера Апелативният специализиран наказателен съд не уважи искането на прокуратурата за разглеждане при закрити врати на мярката за неотклонение на обвиняемия Иван Тодоров.

Още по темата

Пред въззивната инстанция Апелативната специализирана прокуратура представи нови доказателства - протоколи от разпити на свидетели, експертни справки, както и други документи, имащи пряко отношение към предмета на доказване. След като съобрази събрания доказателствен материал съдът прецени, че са налице предпоставките на чл.63 от НПК и наложи на обв. Тодоров най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

В съобщението на прокуратурата се припомня причините за задържането на Тодоров и обобщава предишната порция от доказателствен материал, който държавното обвинение показа пред медиите и обществеността.

Поредната доза теч на доказателствен материал се обяснява с големия обществен интерес.

"Апелативната специализирана прокуратура и Специализираната прокуратура считат, че българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес, ако информацията не е държавна или друга защитена от закона тайна или не се засягат чужди права", пише в съобщението.

Файловете са със заличени лични данни и не съдържат факти и обстоятелства, увреждащи интересите на трети страни, както и нецензурни думи или изрази, допълват още от там.

" Водени от това разбиране, при абсолютно спазване на закона ще продължим да информираме обществеността по въпроси, представляващи голям обществен интерес. Българските граждани имат право да знаят", категорични са от Специализираната прокуратура.

Ето и доказателствата:

Застрахователни дружества

Разпити резюме

Справка телеграм

Тодоров

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
10
 
! Отговори
A преди 4 години
До --- 77Знаят и могат, за разлика от апартаментаджиите с тераси и без тераси и др. п., който крадат по стария начин - чрез заплашване на строител, ако не му препише съответния апартамент - гонюшка до фалит, а може и затвор. Този начи е развит от Ал Капоне и сега е много модерен сред тях.
107
1
 
17
 
! Отговори
държава виц преди 4 години
Тия от прокуратурата светнаха като коледни елхи. Оставките веднага, некадърници!
106
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма така прокуратура в света .Станахме за смях.Искат закрити заседания, обаче пускат на порции "'доказателства" според тях по обвинения за всеки случай, хората да са запознати.И разбира се- знаят кое да пуснат, избрано и целенасочено
105
2
 
17
 
! Отговори
закрий прокуратурата преди 4 години
По големи тъпoтии от прокурарурата не можаха ли да измислят? Къде са им логовете с ИП-тата на хакера в момента на атаката? Джон До, смех в залата
104
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извинявайте много, но показаните "балони" на чата във файла с "доказателства" няма абсолютно нищо общо с "балоните" в Телеграм. Те са много по финни и закръглени. Не знам прокуратурата какво си мисли че прави.
103
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето, че държавата бори престъпността, а вие си мислихте, че не сте зещитени изъгали сте се само ГЕРП.
102
1
 
11
 
! Отговори
A преди 4 години
До Анонимен 68Viva за "неграмотните калинки" на боко. Всичко, което може и знае повече от тях (некадърниците) под ножа.
101
0
 
16
 
! Отговори
тия пък преди 4 години
Тия да не са Прокуратура Пикчърс вече?Може пък да си направят телевизия или да заместят шоуто на Слави по бътъвъ-ту.
100
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е какво излиза,че ако тук някой примерно коментира нещо и да речем е в офис с друг,който да дава показания на прокуратурата после,е виновен така ли?!Това ли са доказателствата?Голям смях!!!!Явно нищо не са разкриптирали и с кошаревски свидетели действат.Леле,леле това са методи от 1980 година бе другари милиционери!!!!Нямате нищо реално.Някой казал нещо.
99
0
 
10
 
! Отговори
A преди 4 години
До Анонимен 42Не че нямат защита - имат, но е некадърна, но пък за нея са платени много, ама много евро по обществена поръчка, която разбира се е спечелена от "наша" фирма, създадена 5 дни преди обявяване на поръчката. И сега вместо да погнат "нашите калинки", те си изкарват злобата върху хората, които разбират. Ако съсипят всички, които знаят и могат повече от "техните калинки" - тогава "техните калинки" ще изглеждат много умни и заслужили да вземат огромните заплати.
98
1
 
12
 
! Отговори
334 преди 4 години
Поредната слугинска репресия на "специализираната прокуратура". Властта е ядосана, защото хакерите вече разполагат с данни за огромни злоупотреби с финанси на властници, политици, прокурори, съдии, бизнесмени...И нека не ни внушават, че това било опасно за нас, обикновените хора и да ни настройват срещу Тодоров.
97
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредна порция: Още гepбepacтка пpocтотия и нeкaдъpнocт
96
2
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЗАРАДИ БОРИСОВ ПЛАТИХМЕ 1 МИЛИАРД ДОЛАРА НЕУСТОЙКА НА АТОМСТРОЙ КОЯТО ОСЪДИ БЪЛГАРИЯ В СТРАСБУРГ, ЧЕ И РАЗТРОГНА ПОДПИСАНИЯ ДОГОВОР ЗА БЕЛЕНЕ!!И 100 МИЛИОНА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ДА СЕ ПРАТИ НА ТАД ГРУП НА БОРИСОВ НЕ МУ ПУКА ИЗОБЩО ВАЖНОТО Е ТОЙ ДА НЕ Е ВИНОВЕН !!!А ЕДИНСТВЕНИЯ ВИНОВНИК Е И СИ ОСТАВА ИЗЕДНИКА БОРИСОВ!
95
1
 
6
 
! Отговори
МММ преди 4 години
НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО!
94
4
 
13
 
! Отговори
Ала-Бала преди 4 години
вътрешна герберска акция!
93
0
 
10
 
! Отговори
МММ преди 4 години
Добре щеше и с корупцията да се бориха с такава ярост, като с тия "хакери" които са показали на обществото колко са им "подсигурени" данните, а не се знае преди това колко вече пъти други са влизали.В България няма осъден политик, прокурор, съдя за всичките безчинства които ни се случиха, ама ако си "нормален човек" *** жална, ще те съсипят.Някои като Галевите ги пускат а такива като тоя и иванчева ще гният по арестите
92
3
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПРОБЛЕМА НЕ Е НИТО ТАД ГРУП НИТО РЕАЛНИЯ ИЗВЪРШИТЕЛ!!ПРОБЛЕМА Е, ЧЕ БОРИСОВ НЕ Е ДАЛ 1 ЛЕВ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ЗАЩИТАТА НА САЙТОВЕТЕ НА НАП, НАЙ И АГЕНЦИЯТА ПО ВПИСВАНИЯТА!! НО ИНАЧЕ ДАДЕ 100 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА ПОДСЛУШВАНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИ ОПОНЕНТИ!ПРОБЛЕМА В БЪЛГАРИЯ ОТ 10 ГОДИНИ Е И ЩЕ БЪДЕ РАЗСИПНИКА БОРИСОВ КОЙТО РАЗОРИ ДЪРЖАВАТА НАПЪЛНО И Я ДОКАРА ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА!
91
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хакнали са НАП със един текстови файл при такива специалисти дори и програма за отваряне на електронни книги е доказателство, че тези са извършителите. Дори и децата от детската градина ще им се смеят.
90
1
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ГДБОП , ПРОКУРАТУРАТА И СПЕЦ СЪДА СА ПОЛИТИЧЕСКА БУХАЛКА НА БОРИСОВ ТЪЙ, ЧЕ ЩЕ МУ ИЗФАБРИКУВАТ КАКВОТО ИМ СКИМНЕ!ГДБОП ПОДХВЪРЛИХА БЕЛЕЖКА С ТЕКСТ КАК ДА СЕ БИЯТ СЪДИИ И ПРОКУРОРИ И НА БАЗАТА НА ТОВА ОСЪДИХА ХОРА :DТЪЙ, ЧЕ ТЕПЪРВА ЩЕ МУ ИЗМИСЛЯТ КАКВИ ЛИ НЕ СКАЛЪПЕНИ ОБВИНЕНИЯ ЩОТО ИСТИНСКИЯ ИЗВЪРШИТЕЛ СИГУРНО ПОЛЗВА БЕЗПЛАТЕН ИНТЕРНЕТ ИЛИ ТАКА СИ Е ЗАЩИТИЛ АЙ-ПИ С НЯКОЕ В БАНГЛАДЕШ, ЧЕ Е НЕОТКРИВАЕМ!В МОМЕНТА ПИША С АЙ-ПИ ОТ ТАЙЛАНД :D СЛЕДВАЩИЯ ПОСТ ЩЕ Е С ТАКОВА ОТ БАНГЛАДЕШ :D
89
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е,какви са криптираните разговори и чатове като за туй са нужни крипто таблици за различните участници били те в едно звено по разпределение,но отделно по назначение ръководено от ядро сътрудници от отсрещната страна отговарящи за изпълнението,че от туй по Телеграм не личи по изявления кой на кого съобщава също как за действащи на свои клетки или началници от ядрото,друго си е да им пратят телеграма дори по морза на някакви вълни,а там да ги филтрират как четящи на съобщенията с криптиран тест.