Поредна порция: Още доказателства срещу ТАД Груп от прокуратурата

Свидетелски показания и чатове в Telegram
Обновена: 9 авг 2019 13:07 | 9 авг 2019 11:58,
237
Поредна порция: Още доказателства срещу ТАД Груп от прокуратурата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За втори път специализираната прокуратура огласява доказателствен материал по делото за кибертеризъм срещу ИТ компанията "ТАД Груп", нейният собственик Иван Тодоров, соченият за физически участник на хакерската атака срещу НАП Кристия Бойков и търговският директор на компанията - Георги Янков.

Вчера Апелативният специализиран наказателен съд не уважи искането на прокуратурата за разглеждане при закрити врати на мярката за неотклонение на обвиняемия Иван Тодоров.

Още по темата

Пред въззивната инстанция Апелативната специализирана прокуратура представи нови доказателства - протоколи от разпити на свидетели, експертни справки, както и други документи, имащи пряко отношение към предмета на доказване. След като съобрази събрания доказателствен материал съдът прецени, че са налице предпоставките на чл.63 от НПК и наложи на обв. Тодоров най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

В съобщението на прокуратурата се припомня причините за задържането на Тодоров и обобщава предишната порция от доказателствен материал, който държавното обвинение показа пред медиите и обществеността.

Поредната доза теч на доказателствен материал се обяснява с големия обществен интерес.

"Апелативната специализирана прокуратура и Специализираната прокуратура считат, че българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес, ако информацията не е държавна или друга защитена от закона тайна или не се засягат чужди права", пише в съобщението.

Файловете са със заличени лични данни и не съдържат факти и обстоятелства, увреждащи интересите на трети страни, както и нецензурни думи или изрази, допълват още от там.

" Водени от това разбиране, при абсолютно спазване на закона ще продължим да информираме обществеността по въпроси, представляващи голям обществен интерес. Българските граждани имат право да знаят", категорични са от Специализираната прокуратура.

Ето и доказателствата:

Застрахователни дружества

Разпити резюме

Справка телеграм

Тодоров

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
то няма какво да доказват ... sql инжекцията не е хак. То е като отворена врата.Честно казано не знам за какво точно ги съдят в момента... по-скоро заради самата интрига, а и щото на доста техни хора им се изсветлиха смръдливите сделки
127
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не говорим, че европейския съд каза, че изнасянето на доказателства преди делото е незаконно. И след като мине целия шум и осъдят държавата в Страсбург ще плащаме ние, а тези хубавци от прокуратурата ще продължат да си правят каквото искат.
126
8
 
9
 
! Отговори
някой преди 4 години
обаче сте много *** повечето, не било изглеждало като Телеграм, това са извадени изтрити съобщения, които са от някакъв кеш и са ги сложили в word, както на скайп мога да си извадя чата от кеш-а и ще е просто редове един след друг. Ясно, е че "хакерите" не са никакви хакери, а просто дребни кибер изнудвачи, искащи да изкарат по 2000 от някой сайт, ама са хакнали я на Пеевски, я на Ковачки някой сайт и като са дребни риби са им е*али майката, щото не са от голямата игра. Да ги вкарат сега 5-10г
125
16
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Как може да ви мине през бедните кратуни мисълта че всичко е фалшифицирано .Прокуратурата изнася доказателства ,защитата ако сметне че са фалшиви ги оспорва .В крайна сметка съдиите не виждат този пдф фаил а истинския телефон с чата на него ,В напълно оригинален вариант .Така че по добре мислите как да си оправите съсипания животец отколкото да обсъждали работата на прокуратурата още повече ,че разбирате от право колкото магаре от компютър .
124
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не трябваше да се връща от Канада голям *** излезе!Аз ако бях никога не бих се оставил в ръцете на тия корумпирани прокурори
123
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста полезна информация излезе наяве покрай тези момчета и е добре, че прокуратурата я публикува. Както се вижда, крадат си колкото могат без грам мисъл, че правят нещо незаконно и много неморално. Никой нормален няма да им каже - браво - благодаря ви, че се добрахте до моите данни и ги шитнахте с добра печалба на борсата за крадени бази данни. Всички ние сме клиенти на някого, нали така.
122
10
 
11
 
! Отговори
Петко преди 4 години
Не знам дали прочетохте файловете, но работата не е добре... Тези хора имат информация за всеки един от вас, за вашите автомобили, заплати, адреси, телефони, имейли и други. А най-лошото е че тези хора продават информацията ви! Даже този *** е направил за ВАШИТЕ ДАННИ, а вие си мислите, че има конспирация и някой го е натопил. Просто нямам думи.. Надявам се той и всички останали замесени в това отвратително престъпление да отидат на топло за дълго и всички фирми които са канали да ги съдят!!!
121
6
 
9
 
! Отговори
смех преди 4 години
Представям си след няколко седмици като изтече и останалата половина от данните както беше обещал истинския хакер каква паника ще настъпи в прокуратурата. Чудя се какво ще измислят тогава.
120
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 124Не вървите бе мамини герберухчета. Оакахте се изключително здраво. С тия комсомолски лозунги сте за никъде.
119
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе това са постановки.Без доказване,че е влизано и теглено,на едни голи приказки от чатене(а дали са те изобщо), няма никакво доказване на вина,ама никакво!Шменти капели!Все едно ми говори Маг Светлина !!!Нямат нищо.Компютрите все още явно са криптирани,а някой уволнен служител некадърник ги топи с показания,които са доста общи и недостатъчни.
118
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чалга програмисти, чалга коментари, май само от ГДБОП и прокуратурата си вършат работата.
117
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За мутрягите по морето не могат да немерят никакви доказателства ама за цялата тая съмнителна история се бият да вадят нови и нови. Да не говорим, че скрийншот от чат приложение на мен лично не ми доказва нищо.
116
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаше една акция на така наречената прокуратура с "този е абсолютен престъпник" в подобен стил и накрая всички ние платихме обезщетенията.
115
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наистина цялата прокуратура трябва да се изрине. Не може такова безобразие. Може и да са виновни посочените, но такова брутално подмятане на фалшиви "доказателства" не би трябвало да съществува.
114
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако съм на мястото на Гешев ще си направя партия ''НТП''Няма такава прокуратура!
113
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този пдф и аз мога да си го напиша. Къде се вижда че това са наистина обвиняемите лица?
112
0
 
18
 
! Отговори
вятър и мъгла преди 4 години
Когато се случи теча във фейса, кой викаха пред Конгреса на САЩ?Не беше ли Зукърбърг?А наш'та шефка си печеше д-то в отпуск, когато се срина НАП.Сега прикриватурата измества фокуса от НАП и минфина.В началото какво каза Горанов - е, нищо не е станало, само 3% от данните са изтекли. А сега се говори за кибертероризъм и че са изтегли данните на 5 милиона българи, а не "само 3% от базата данни".И как да им вярваш на съд и прокуратура, когато са момчета за поръчка на управляващите?
111
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
я, да видим, са ше пада ли нов кикот покрай покрай маймунджулъците на мафията ГЕРБ и Поръчкотурата
110
21
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
След като прочетох внимателно чата от телеграм мога категорично да заявя,че са тотално заковани и ако не си признаят и помолят прокуратурата за сделка ще получат максимума като Иванчева. Браво на разследващите !!
109
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ако са хакери то аз съм трамвай с гумени колела. Истинският или по точно роденият за хакер никога не оставя следи. Информацията която е хакнал не я държи на хард диска а я сваля на флашки а след това харда се изчиства прецизно със специална програма която не оставя никакви следи. А тези сеяндурски тарикати от седенките са направили манжа с грозде като са си мисли ли че всички останали пасат трева. Има много по големи хакери от тях които са светлинни години напред.