Ще плати ли България седемцифрена сума на "ТАД Груп" заради НАП?

Фирмата майка от Калифорния готви искове срещу страната ни
205
Ще плати ли България седемцифрена сума на "ТАД Груп" заради НАП?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Фирмата майка от Калифорния "ТАД Груп" е подготвила искове във вашингтонския търговски арбитраж срещу България, тъй като целият бранд страда. Става въпрос за седемцифрена сума, която ще бъде поискана от държавата.

Това каза Георги Стефанов, адвокатът на един от обвиняемите по делото за хакерската атака срещу НАП – Иван Тодоров, който е в ареста, пред bTV.

Още по темата
"За нас е необяснимо защо той е задържан, защото най-малко данни в делото има за него. Името му не се споменава нито от свидетели, нито в каквито и да е други доказателства”, каза Стефанов.

"Нямам представа защо изобщо е поискана такава мярка за неотклонение спрямо него. Това поставя обвиняемите в едно неравнопоставено положение. Най-вероятно ще се борим за изменение на мярката", допълни адвокатът.

По думите му не може един неосъждан човек, който се занимава с легален бизнес, да е обществено опасен, каквито са мотивите на прокуратурата.

Според него Иван Тодоров е натопен или от конкурентна фирма, или от някой, който има интерес "ТАД Груп" да бъде закрита.

"В делото има двама свидетели, които са бивши служители на фирмата, които са били на изпитателен срок и са работили по един месец там. Не са имали никакъв досег с Иван Тодоров, освен при назначаването и освобождаването им”, коментира още Георги Стефанов.

Той нарече "инсинуация" и "картинки" фирмените чатове, които бяха представени като доказателство по делото и в които се твърди, че Иван Тодоров е поставил на Кристиян Бойков задачата да хаква сайтове и след това да им предлага да станат клиенти на "ТАД Груп".

Прокуратурата цитира и думи на Тодоров, че ще свали правителството.

"Той няма спомен да е казвал или писал подобно нещо. Съмнявам се в тези изнесени картинки", заяви адвокатът.

Защитата на Иван Тодоров е входирала молба в Спецпрокуратурата Кристиян Бойков да бъде разпитан пред съдия, за да присъстват и адвокатите на другите обвиняеми. Стефанов бе допълни, че не се притесняват от разказа на Кристиян.

Той бе категоричен, че няма разнобой в интересите на обвиняемите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
4
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Хайде да питаме всички в МВР и в СЪДА , но абсолютно анонимно дали има престъпници и корумпирани, които да изпълняват политически поръчки.Защо няма такива неща? Къде е контрола тогава? Не ми казвайте, че в МВР няма хора, които са притискани от политици? Просто ги е страх, но ако е анонимно и ако задължително журналистите имат достъп до анонимните сигнали.Защо кметствата в БЪЛГАРИЯ филтрират съобщенията на гражданите през ФЕЙСБУК със специални апове? Защото МАФИЯТА блокира важната информация.
74
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТЕРОРИСТИТЕ ОСЪДЕНИ И В ЗАТВОРА ЗА ДЪЛГО
73
1
 
5
 
! Отговори
К.уранов СМГто преди 4 години
Ако аз си построя незаконна постройка ще ме направите ли консул?В единия случай всичко е ясно и резултата - нулев. Посланик за награда. В другия случай нищо не е ясно, но доказателства има с тонове и дори вече има хора в затвора. а, тия хора от МВР са принудени всеки път под натиск да работят. щото ако не изпълнят поръчката от един тон доказателства... нали се сещате
72
1
 
2
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Още не е станал 'СЪДИЯТА' и вече скандали, а представям си като стане. Всеки ще бъде като ГЕСТАПО.Хайл ГЕПИХ и неговия СУПРИЙМ ЛИДЕР - ТИКВА от клана на черните.
71
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отначалото криптирани чатове,разговори,кодове на предполагаем хакер участващ в пробив на киберсигурността как автоматизирана система от комплект програми обезпечаващи порядък и системен ред за изпълнение при зададени определени функции спрямо останалите информационни програми за обработка с последващите по модули за изпълнение от-до с регистриращи функции с данните на участващите по производствени номера и характеристики на изделията,нашите не доказват разпечатки показват,а търсят глоба народна.
70
2
 
3
 
! Отговори
К.уранов СМГто преди 4 години
Сега Путин, Сорос и Тръм ли са виновни пак? Така ли стана ГЕПИХ? До там ли пак стигнахме? Да няма пак ЦВЕТАНОВ 2? Няма съд извън България, който да не осъди в БГ. Просто ми кажи един такъв съдия. Тези хора там не са били отвлечени още като деца.Нали се сещаш, коя групичка отвлича законно бели деца, за да може да ги пуска на КЛАНА докато са малки и така да създава престъпни лидери с бяла/матова кожа.Днес един Ваш с.ъ.б.р.а.т изнасили и уби 7 год. дете. *** виж тена на сестрата на Тиквата.
69
1
 
8
 
! Отговори
закрий прокуратурата преди 4 години
Няма да е първия път да плащаме далаверите на некадърната ни прокуратура. Като изнасят скалъпени доказателства пред медиите преди делото няма да се чудят защо не са спечелили и едно значимо дело през последните 20 години.
68
1
 
9
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Как ще отнесеш присъда за нещо, за което дори няма закон? Как??? В БГ р00мския клан от политици не работи и не гласува закони. Една проста статистика може да покаже, че ние сме мързеливци в сравнение със САЩ. Ние дори нямаме закони за фалит, а там има вече професори с магистратури по темата банкрут.Разберете, в момента навсякъде от кмет до министър се заемат от хора, които може да са идеални за тази позиция през Освобождението. Сега, тези постове изискват много умни хора. Туркменистан-провал
67
2
 
7
 
! Отговори
Това им е почерка преди 4 години
Свикнали са да изнудват, но да се опитваш да изнудваш държавата !? Ще лежат дълго в затвора !
66
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ни дреме ТАД, НАП и Калифорния...ние избираме нов главен прокурор - единствен кандидат. А предишния шеф на Конпито - генерален консул в Барселона...? Кой провалил се остана неназначен и повишен?
65
4
 
8
 
! Отговори
Ще прекалят преди 4 години
Много нагли тез киберрекетьорчета, но май ще прекалят и ще отнесат присъди от по 15 години за кибертероризъм !
64
2
 
4
 
! Отговори
нене преди 4 години
нещата стават интересни. Да не се окаже Събуей и централата в Калифорния поръчител на терористистчния кибер акт срещу България. Калифорния е цитаделата на всички политически ***, джендърмерии и глобалисти. Там са най-големите радикали. Напълно е възможно те да са замесени в терористичната атака, защото купуваме от Тръмп, най-големият им кошмар. Не е лошо да се обърнем към ЦРУ и полицията и да поискаме чатове и инструкции, които Събуей са дали на Тодоров, особено в Канада.
63
2
 
7
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Дори да ИМА виновни служителите, в което се съмнявам, защо ГЕПИХ трябваше "законно да разкрива" цялото разследване? Полза няма за никого, дори за самия ГЕПИХ. Просто това са хора от КЛАН на БЕЛИ Р000МИ. Те са си такива.Превзеха цялата държава и всички структури в МВР и СЪД.върши си работата скромно.Сега, кой ще плаща 1 милион?Какво стана с газ от Т.у.рк.ме.н.и.с.т.а.н? Нищо не стана! Едно голямо нищо. НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ПРАВИ БИЗНЕС С МУТРИ. НИМА НЯКОЙ ОТ ВАС ЩЕ СКЛЮЧИ СДЕЛКА С БИВШ ШЕФ НА ОХР
62
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите адвокати са по големи престъпници от всички подсъдими за нещо си. Явно , защо са против Гешев, такъв бил онакъв бил. Вкара ли ги в кауша вкара ги, а сега се оправдавайте ама от ареста.
61
7
 
12
 
! Отговори
Хакера преди 4 години
ще платят на ТАД ---нула. Адвокати които лъжат сме се нагледали-- и аз имам фрима в САЩ и каво.. Плаши гаргите. освен това --действията са много опасни при източване на данни на всички българи..Ако бе направил това в САЩ --няма да излезе от затвора... да не се оплаква--да лежи там 10 години да му дойде мозъка. Освен това Тодоров е точил данни и преди--на клиенти от неговите магазини преди 15 години--ПРЕСТЪПНИК е ..и да лежи.. какво реве адвоката му--и лъже-- но ги заковаха с техните си камери
60
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България ще плати точно 0 лева на тези смешници. Фирмата е българска с франчайз в щатите. Преди да изземат записите от камерите и да отключат компютъра на Кристиянчо бяха много сигурени в невинността си, но после нещо им се объркаха нещата. Сега ще гризнат дръвцето.
59
6
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Кристиянчо трябва да го вкарат да поседи 2-3 дена в ареста, че да попадне на хора :) После всичко ще си разкаже!
58
3
 
14
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Американското ченге маскирано като "бизнесмен" тръгнаха да го спасяват. Няма да се учудя ако се окаже че е "натровен" с Новичок.
57
14
 
16
 
! Отговори
промо преди 4 години
ще се плаща, гроб харчи народа плаща!!!
56
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да платиш 7 цифрена, да имаш оборота, при положение, че оборота им за миналата година е 200 000....с 6 човека, заедно с ...Това не ти е кварталната бакалия. Моля те, не коментирай над неща, който са над теб.