Достатъчни ли са 30 години затвор за изверги като Мартин, погубил Криси?

Делото на убиеца ще се гледа по съкратена процедура, наказанието пада с 1/3
Обновена: 20 авг 2019 10:00 | 20 авг 2019 10:00,
153

От Окръжната прокуратура в Сливен съобщиха, че ДНК пробата категорично потвърждава, че 21-годишният Мартин Трифонов е изнасилил и убил 7-годишната Кристин. 

Той е направил пълни самопризнания за убийството пред служебния си защитник. Така автоматично делото ще се гледа по съкратена процедура, което пък значи, че Мартин Трифонов може да получи максимум 30 години затвор, въпреки че е извършил жестоко престъпление.

Още по темата

Обществото обаче не е доволно от тази възможност, която се дава от закона, но от прокуратурата не могат да се противопоставят на него, коментира адвокат Людмил Рангелов.

"Всичките деяния на това лице са от тежките норми и са квалифицирани. Принципно се определя наказание за всяко престъпление и се взема най-тежкото. Съдът може да увеличи най-тежкото с една втора при определени условия, случаят обаче не е такъв. При пълното съкратено следствие евентуалното наказание "до живот без право на замяна" се заменя с "доживотен затвор" и се определя наказание от 30 години", обясни адв. Рангелов.

Според идеята на съкратеното производство е, след като е признал престъплението, престъпникът вече е осъзнал и е започнал да се променя.

Криминалистът Иван Савов посочи, че има проблем с това, защото в случаи като този от сливенското село или убийството на Виктория Маринова от Русе, говорим за психопати и дори двамата убийци са с идентични профили.

"Лицето е излежало присъда за сходно престъпление. Излиза с досие, то трябва да отиде в РУ по местоживеене, където съответните служители започват да го профилактират през определен период от време. Правят се срещи с него, проявява се интерес с какво ще се занимава, как се развива. Това се спазва, но може би не навсякъде", каза Савов пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни още, че евентуално психолог би работил с Мартин, но е трябвало някой да сигнализира за това, негов близък или друг. Това обаче не се е случило. По негови думи случаят трябва да е за пример, че трябва да се обръща внимание на подобни хора.

Най-страшното при едно такова наказание от 20 или 30 години, което може да се случи е, че близките на убитото дете могат да срещнат убиеца на свобода, което е втора трагедия за хората, коментира Рангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още по темата: УбиецКрисиСотиря
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"доживотен затвор" значи било 30 години? Брех мааа му стара! Ами тоя дето е на 21 години на 51 години викате трябва максимум да е умрял? Ами аз доколкото знам човек( тоя е трудно да се каже че е човек де) средно живее по 70 години.
19
0
 
15
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Бъдете така добри и го пуснете на тълпата- Няма значение в кой град- Те ще му излекуват всички психичносадистични отклонения - Ще го нарисуват така че- майка му няма да го познае- После ще полежи в една дупка и ще диша завинаги тревичката от към коренчетата! Само така ще спрем тази зараза в България-
18
0
 
24
 
! Отговори
истината преди 4 години
Господата и госпожите от Хелзингския комитет - НЕЩО ДА КАЖЕТЕ???? Заради такива като вас е всичко това!
17
2
 
5
 
! Отговори
До “истината” преди 4 години
Не, иде ми да запитам защо не са променили Закона /Наказателния кодекс! #НЕРАЗБИРАШЛИБЕ
16
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За такива смъртното наказание или доживотен затвор са леко измъкване. Такива като този заслужават да ги вкарааш в една килия без прозорци, без осветление в пълен мрак само с един нар, една мивка и една тоалетна чиния и до втория месец ще е откачил.
15
1
 
29
 
! Отговори
истината преди 4 години
До До истината - Чети бе - този е изнасилил 4-годишно дете преди време. Съден е за блудства и т. н. И ДА, ЩЕ КРЕЩЯ - НА ТЕБ НЕ ТИ ЛИ ИДВА ДА КРЕЩИШ???
14
0
 
24
 
! Отговори
мак преди 4 години
Това, че е признал не означава, че изр...ът се променя. По-добър човек ли ще стане? Пълни глупости, как такъв индивид ще се промени, не е възможно, още повече, че конкретно тоя има зад гърба си сексуални престъпления. Признават, за да им намалят присъдите. За тях доживотна е задължителна, те нямат място в обществото, посегнал е веднъж, ще посегне пак, ако е на свобода.
13
0
 
12
 
! Отговори
... преди 4 години
Който, каквото е сторил, да ми се върне двойно, по същия начин!
12
0
 
27
 
! Отговори
Пери преди 4 години
След като признал престъплението, бил започнал да се променя! Честно ли?! Дали пък не е, защото не иска да лежи до живот? Ама че *** логика! Тоя не заслужава да го храним до живот, но 30 години затвор не стигат.
11
0
 
11
 
! Отговори
Й.В. Сталин преди 4 години
Нет человек,нет ппоблем !!!За Родину ,за Сталину !
10
1
 
26
 
! Отговори
Сатира преди 4 години
Съдебната система и законите ни са такива че едва ли не оправдават и подкрепят такива изверги като този. Какви психолози, какви 30 години бе ***. Доживотен без право на замяна или връщане на смъртната присъда в България. На 45 год. ще излезе и вероятно на 50 когато е още по пропаднал алкохолик, ще умъртви и друг човек.
9
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-страшното при едно такова наказание от 20 или 30 години, което може да се случи е, че близките на убитото дете могат да срещнат убиеца на свобода, което е втора трагедия за хората, коментира Рангелов.Адвокатче Рангелов, напротив...аз ако съм на мястото на бащата на момиченцето....ще си закупя пистолет и ще живея за оня миг когато тоя излезе след 20 години от затвора за да му пръсна черепа! Пък след това нека да го лежа колкото трябва. Той живота ми без това ще е свършил тогава.
8
0
 
21
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
до живот и в белене с мотиката да си изкарва прехраната промени в наказателниязакон никакво намаляване на присъдата това са измишлъотините на управляващите
7
0
 
25
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Истинският убиец е Красимир КЪНЕВ от БХК !!!
6
4
 
4
 
! Отговори
До “истината” преди 4 години
А, бе, КозлодУй, , къде прочете, че е пуснат на свобода!?... и ти се каза да спреш да крещиш, като ненормален. Ох... като ли казах
5
0
 
29
 
! Отговори
Когато преди 4 години
някъде някой удари шамар на ром, дълбоко уважавания от мен г-н Кр. Кънев излиза и реве по всички медии. Моля за коментар от негова страна по този случай!
4
0
 
31
 
! Отговори
Хайтов преди 4 години
,,Толерантността в един зверилник е равна на смърт,,...
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доживотен затвор,без право на помилване!!!А там да работи най-черната работа,за да си изкара хляба,за да не го хрантутим ние.
2
1
 
22
 
! Отговори
истината преди 4 години
КОЙ ПУСНА НА СВОБОДА ТОЗИ ПЕДОФИЛ, ТОВА ПЪРВОСИГНАЛНО ИЗЧАДИЕ???? КОЙ???? НЕКА ТОВА ДЕТЕ ТЕЖИ НА НЕГОВАТА СЪВЕСТ! НЕКА ТОЗИ, КОЙТО Е ОСИГУРИЛ СВОБОДАТА НА ИЗВЕРГА, ДА ПРЕЖИВЕЕ СЪЩАТА БОЛКА И МЪКА!
1
0
 
28
 
! Отговори
Какъв преди 4 години
психолог бе? С ТОЗИ БИ ТРЯБВАЛО ДА РАБОТИ ПАЛАЧ!