Достатъчни ли са 30 години затвор за изверги като Мартин, погубил Криси?

Делото на убиеца ще се гледа по съкратена процедура, наказанието пада с 1/3
Обновена: 20 авг 2019 10:00 | 20 авг 2019 10:00,
153

От Окръжната прокуратура в Сливен съобщиха, че ДНК пробата категорично потвърждава, че 21-годишният Мартин Трифонов е изнасилил и убил 7-годишната Кристин. 

Той е направил пълни самопризнания за убийството пред служебния си защитник. Така автоматично делото ще се гледа по съкратена процедура, което пък значи, че Мартин Трифонов може да получи максимум 30 години затвор, въпреки че е извършил жестоко престъпление.

Още по темата

Обществото обаче не е доволно от тази възможност, която се дава от закона, но от прокуратурата не могат да се противопоставят на него, коментира адвокат Людмил Рангелов.

"Всичките деяния на това лице са от тежките норми и са квалифицирани. Принципно се определя наказание за всяко престъпление и се взема най-тежкото. Съдът може да увеличи най-тежкото с една втора при определени условия, случаят обаче не е такъв. При пълното съкратено следствие евентуалното наказание "до живот без право на замяна" се заменя с "доживотен затвор" и се определя наказание от 30 години", обясни адв. Рангелов.

Според идеята на съкратеното производство е, след като е признал престъплението, престъпникът вече е осъзнал и е започнал да се променя.

Криминалистът Иван Савов посочи, че има проблем с това, защото в случаи като този от сливенското село или убийството на Виктория Маринова от Русе, говорим за психопати и дори двамата убийци са с идентични профили.

"Лицето е излежало присъда за сходно престъпление. Излиза с досие, то трябва да отиде в РУ по местоживеене, където съответните служители започват да го профилактират през определен период от време. Правят се срещи с него, проявява се интерес с какво ще се занимава, как се развива. Това се спазва, но може би не навсякъде", каза Савов пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни още, че евентуално психолог би работил с Мартин, но е трябвало някой да сигнализира за това, негов близък или друг. Това обаче не се е случило. По негови думи случаят трябва да е за пример, че трябва да се обръща внимание на подобни хора.

Най-страшното при едно такова наказание от 20 или 30 години, което може да се случи е, че близките на убитото дете могат да срещнат убиеца на свобода, което е втора трагедия за хората, коментира Рангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още по темата: УбиецКрисиСотиря
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 46 *** , такива са законите в Норвегия. В САЩ примерно в някои щати има смъртно наказание за убийство на един човек, в други щати има 20 години затвор пак за подобно престъпление и забележи- това се случва в рамките на една Държава- САЩ.
39
1
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Имате евроценности и право на гей парад,както и да храните подобни продукти на демокрацията докато си лежат за няколко години в затвора, радвайте се ;) !!!
38
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяко престъпление е ужасно но. Трудно е да повярвам че адвокат може да настоява че 30г били малко и жалко че не му дали +50%Връщат се комунистическите нрави в България. Колко лежи Брейвик в Норвегия за убийство на 71 човека помни ли адвоката? 21 години
37
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Норвегия максималната присъда е до 25 години
36
0
 
10
 
! Отговори
Имащ желание преди 4 години
Докато някой от роднините на някоя от жертвите (говоря по принцип) не стане главния герой от филма Law abiding citizen нещата няма да се оправят.
35
0
 
7
 
! Отговори
Kim chen ir преди 4 години
В една нормална държава тоя щеше да виси на крана публично за назидание както правят в Китай ОАЕ САЩ(чрез приспиване) Иран и мн мн мн други
34
0
 
5
 
! Отговори
Kim chen ir преди 4 години
В една нормална държава тоя щеше да виси на крана публично за назидание както правят в Китай ОАЕ САЩ(чрез приспиване) Иран и мн мн мн други
33
0
 
12
 
! Отговори
Предположение преди 4 години
До АнонименВ затворите на педофилите и изнасилвачите им се обръща специално внимание от останалите затворници. Ще е добра булка.
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът е, че това момче е радено и отхледано без грам обич и възпитание, за това е станало такова! Решението на проблема е или всяка брменна да бъде положена на тестове и изследвания и само интелигентините хора, който са способни да гледат деца да раждат или влизане в сила на нова конвенция и масово да бъдат отнемани децата... но нали и за това пищите... така че такива неща се случват докато в България се ражда на поразия!
31
0
 
8
 
! Отговори
Запознат преди 4 години
До ?За съжаление така е в САЩ. Нашият НПК те насърчава да извършваш колкото се може повече престъпления. На края, ако успеят да ги разкрият и те осъдят ще лежиш само най-тежкото. В случая убийство. Замислете се кой има интерес да е така.
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е проблем 30те години, проблема е липсата на превенция и адекватност на МВР. Не може да има в всяко МВР представител на БХК и техни адвокати и да следят полицията как действа при такива случаи. Това води до чувство на безнаказаност на малцинствата и постоянен тероро над българското население. Ако почувстват че МВР стои на мястото си и адекватно пази гражданите и тази престъпления рязко ще намалеят. Това е цялта работа не 30,40,50 години.
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да работи тежък труд до края на живота си в затвора. Без право на замяна, без отпуска, без права.
28
0
 
13
 
! Отговори
Georgiev преди 4 години
За такива трябва химическа или хирургична кастрация. Проблемът е, че ЕС и всякакви организации за правата на човека няма да допуснат да се случи подобен закон.
27
0
 
17
 
! Отговори
Антисоросоид преди 4 години
Още много отнети детски живота ще има докато съществуват антибългарски НПОта защитаващи извергите. Физическото им попистване ще направи България едно приятно място за живот
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 30 години едва ли ще мисли за престъпления, но в други държави щеше да получи доживотна.
25
4
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
А ЗА БОРИСОВ КОЛКО???И 300 000 ГОДИНИ ЗАТВОР СА МАЛКО ЗА БОРИСОВ!
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама как няма да са достатъчни 30 години? Българските затвори са такова уникално място, така добре измислено и ръководено, че там престъпниците още първата седмица са се примирили и превъзпитали, вие за години ми говорите!
23
0
 
24
 
! Отговори
? преди 4 години
Логично е да получи по 30 г. за всяко отделно престъпление - блудство,изнасилване,убийство - общо 90 г. затвор.
22
0
 
15
 
! Отговори
мак преди 4 години
Относно споменатия кънчев - не се изказва, защото смелите журналисти не го търсят след извършени от ци...те престъпления. Как ще му задават неудобни въпроси? Но когато нЕкой братчед е засегнат, тогава му дават трибуна на кънчев. Тъй че нито той, нито журналистите са дълбоко уважаеми.
21
0
 
25
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Аз лично ако убия един такъв като Мартин - няма да съжалявам !! даже ще съм спокоен че съм свършил нещо добро на този Свят