Маринела Арабаджиева плака в съда, в болницата била с белезници

Бизнесдамата остава в ареста, можела да се лекува в затвора
Обновена: 26 сеп 2019 13:13 | 26 сеп 2019 13:12, Веселина Йорданова
121

Вълчо и Александра Арабаджиеви на делото. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Маринела Арабаджиева остава в ареста, реши Апелативният специализиран съд. Преди дни първата инстанция реши, че тя трябва да се прибере в дома си в Пловдив заради тежки здравословни проблеми.

Арабаджиева страдала от хипертония и исхемична болест на сърцето, предаде "24 часа".

Апелативните спецмагистрати обаче обявиха, че тя може да бъде лекувана в болницата в затвора. В началото на заседанието стана ясно, че на път от лечебното заведение на затвора към специализирания съд, Арабаджиева се е почувствала зле в линейката, с която е била докарана.

Още по темата
Кръвното й паднало 90/60 и пила лекарства, разказа медицинска сестра от затворническата болница, която я придружаваше на заседанието. По време на самото дело тя отново й даваше лекарства.

"За мен е голям шок да съм в болницата вързана", каза плачейки бизнесдамата. Тя каза, че преди три години е изпаднала в кома заради постоянните промени в кръвното налягане и имала само 20% шанс за оцеляване.

"Лекарите в затвора се шашнаха. Или съм с много ниско, или съм с много високо кръвно, което може да доведе до увреждане на бъбреците и черния дроб. Най вече се тревожа за бъбреците, защото съм била на хемодиализа", добави Арабаджиева.

От определението на съда стана ясно, че тя е била настанявана за лечение в болница Св. Екатерина. На 24 септември е била със световъртеж и главоболие, които не се повлиявали от медикаментите.

На 25-ти септември състоянието й се е подобрило и е била с нормално кръвно налягане. По повод оплакването й, че докато е била на лечение, е била с белезници закопчана за леглото, съдиите подчертаха, че е недопустимо да има нечовешко отношение към задържаните от страна на властите.

"Затруднявам се да коментирам това решение. Съдът пое риск за живота и здравето й. Никъде не се спори, че опасност за живота има. Преди три години Арабаджиева изпаднала в кома и едва е била спасена", коментира извън залата адв. Ина Лулчева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
38
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
Такива "джуки" има и една ваша водеща !
72
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абоо нашта меринджьрка у маалта нама таквоз постановка, требе де запише на курс на топло при нея.Аха тъй де.
71
4
 
52
 
! Отговори
Една преди 4 години
Жал ми е, и то много, за Юлиян Вучков, понеже един по един си отиват стойностните, качествени личности от този свят. А за тази барцалеса, *** нагъл и невеж, не изпитвам грам жалост. Парвеню,.
70
3
 
69
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
През оная ми работа ако *** със надутите джуки ритне камбаната. тези са се накрали за 50 поколения комунисти. Даже няма да е никак зле.така ще се докаже, че има някаква справедливост.Тази е толкова болна колкото Масларова е болна от рак. Аре - червени парцали.
69
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мед ми капе от сърцето ...
68
0
 
49
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Да буде подложена на наблюдение от независим екип и ако и няма нищо да се отнеме лицензът на да се осъди измамникът, поставил текущите диагнози.
67
0
 
102
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато развяваше кичозните тоалети из цял свят, кръвното и сърцето си бяха наред.
66
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
така е лакомо дупе кръв *** пари пари ама всичко си има цена не е лесно да крадеш и да не ти се отрази на здравето едното за другото
65
2
 
94
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Как тази болна женица летя до Франция?
64
1
 
92
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мммммдааа, а докато харчеше кървави пари беше в прекрасно здраве, нали? Тоя филм сме го гледали толкова пъти, че стана по-скучен и от турски сериал! Как пък всички се разболяват тежко едва след като ги арестуват?! Банева и тя, а да не говорим и за десетките мутри преди тях.
63
1
 
57
 
! Отговори
Q фте преди 4 години
Такава драма заслужава екранизация тип турски сериал.
62
1
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Га яде кифтета не рева.......
61
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аре зад решетките и да си стоят там..Стига с любезностите. Какъв пример се дава, всеки може да си краде безнаказано и после да поплаче и хоп домашен арест където никой не следи нищо.
60
3
 
17
 
! Отговори
цвък цвък преди 4 години
мръшнице, радвай се че ни ти сложих пранги като на оная другата. а сега какъвто съм анализатор, така хубу ше та анализирам че ЦРУ ше пратят чък норис и скалата да та учистят в панделата. аре у лево. ПП: следващите три деня съм да празнувам 30 години от как съм абетюрентин в помощното че аз поповтарях няколко годинки така че анализите че се позабавят. ама като се върна и се кача на космодрума от лимозината, бам направо на дивана и пред лаптопеца и ва почвам пак.
59
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия вълчовци баба Меца май ги е сгазила?!
58
1
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе у нашта дръжава сите мутреси ли са с надути джуки кат' патешки г*ьз?Супер гнусни!
57
1
 
30
 
! Отговори
Александър преди 4 години
До Ветко Служител.Карма братко, карма :)
56
1
 
50
 
! Отговори
Александър Кръстев преди 4 години
Не разбрахте ли горкото момиче "бизнесдама=мутреса" иска да е навън да си харчи парите. Да може да си сваля и дига кръвното по други по приятно начини :P
55
1
 
42
 
! Отговори
хаха преди 4 години
Га яде кифтетата ни рива ... ?
54
1
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рано или кьсно,на всяко прасе му идва коледата...