Маринела Арабаджиева плака в съда, в болницата била с белезници

Бизнесдамата остава в ареста, можела да се лекува в затвора
Обновена: 26 сеп 2019 13:13 | 26 сеп 2019 13:12, Веселина Йорданова
121

Вълчо и Александра Арабаджиеви на делото. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Маринела Арабаджиева остава в ареста, реши Апелативният специализиран съд. Преди дни първата инстанция реши, че тя трябва да се прибере в дома си в Пловдив заради тежки здравословни проблеми.

Арабаджиева страдала от хипертония и исхемична болест на сърцето, предаде "24 часа".

Апелативните спецмагистрати обаче обявиха, че тя може да бъде лекувана в болницата в затвора. В началото на заседанието стана ясно, че на път от лечебното заведение на затвора към специализирания съд, Арабаджиева се е почувствала зле в линейката, с която е била докарана.

Още по темата
Кръвното й паднало 90/60 и пила лекарства, разказа медицинска сестра от затворническата болница, която я придружаваше на заседанието. По време на самото дело тя отново й даваше лекарства.

"За мен е голям шок да съм в болницата вързана", каза плачейки бизнесдамата. Тя каза, че преди три години е изпаднала в кома заради постоянните промени в кръвното налягане и имала само 20% шанс за оцеляване.

"Лекарите в затвора се шашнаха. Или съм с много ниско, или съм с много високо кръвно, което може да доведе до увреждане на бъбреците и черния дроб. Най вече се тревожа за бъбреците, защото съм била на хемодиализа", добави Арабаджиева.

От определението на съда стана ясно, че тя е била настанявана за лечение в болница Св. Екатерина. На 24 септември е била със световъртеж и главоболие, които не се повлиявали от медикаментите.

На 25-ти септември състоянието й се е подобрило и е била с нормално кръвно налягане. По повод оплакването й, че докато е била на лечение, е била с белезници закопчана за леглото, съдиите подчертаха, че е недопустимо да има нечовешко отношение към задържаните от страна на властите.

"Затруднявам се да коментирам това решение. Съдът пое риск за живота и здравето й. Никъде не се спори, че опасност за живота има. Преди три години Арабаджиева изпаднала в кома и едва е била спасена", коментира извън залата адв. Ина Лулчева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
74
 
! Отговори
Съдията Дред преди 4 години
Забелязъл съм, че в България когато такива като Ветковци, Миньовци, Баневци и сие влязат в затвора, все се разболяват завалиите, кой дикопатия, кой исхмеична болест на сърцето, кой сърце, *** нещастието и кармата ...... :) Когато "ядоха кюфтета" всичко им беше ок, ама виж в панделата/следствения арест все се раболяват!
32
1
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама когато проваляше чужди животи си беше здрава и всичко беше наред, нали!?Колко от тези хора също са стигнали до болница? Тя съжали ли ги, че заради нея са там?И в тоалетната трябва да е с белезници.
31
2
 
45
 
! Отговори
някой преди 4 години
90/60 си е прилично кръвно.
30
1
 
64
 
! Отговори
Тим преди 4 години
Като е с такова кръвно налягане как се е чувствала на горещия климат в Испания. Била в кома, кръвното играело - при такова заболяване слънцето е абсолютно противопоказно. Явно яхтите и плажовете не са и се отразявали зле.Сега реве - да опита и другата страна на живота. Но, виновни са тези, които срещу добра благодарност ги търпяха да обират народа
29
1
 
59
 
! Отговори
Qwerty преди 4 години
Чудя се, дали тези проблеми с кръвното ги е имала докато лежи на шезлонга на някой екзотичен остров???
28
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неусетно, докато четох, пророних едно....Щот съм си в тоалетната, вие кво си помислихте
27
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
значи, на всички подобни да им е ясно, че не може цял живот крадене, банкети и яхти и малдиви.....ами не може.....в един момент се посиррате с извинение и ви хващат.....падането от лукс в български арест е жестоко......много боли, пада кръвно, после се качва....нормално е....
26
1
 
52
 
! Отговори
Дедо поп преди 4 години
Га яде кифтета не рева ся ривеш
25
0
 
36
 
! Отговори
До 20 преди 4 години
Доброто дело може да е по различни подбуди. Дали са истински вярващи??? Нямам и миг колебания, НЕ са. По-скоро са решили, че Бог ще ги закриля в гнусните им дела. Крадените пари заслепяват и в наглостта си въобразяват, че могат и Божието благоволение да купят.
24
0
 
58
 
! Отговори
Горан преди 4 години
Както вече казах, Арабаджиеви не са единствено виновни, да се намерят и накажат тия, които години наред им позволиха да си развяват байряка, и им прибираха рушветите!
23
15
 
3
 
! Отговори
В последните минути преди 4 години
Открили са извънземна база на Антарктида,САЩ изпращат експедиция от спецчасти и сапьори до обекта!Има снимки и кординати!
22
15
 
5
 
! Отговори
От 14 и 19 преди 4 години
До РПрав си. Църквата е много хубава и красива. Даже и ходя на Богослужения там. Най- лошото е, че след този скандал, даже и надписът с ктиторите и дарителите, където има и имената на семейство Арабаджиеви е изтрит. Мене лично не ме вълува как живеят тези хора, единственото е, че не може да бъдат престъпници само поради това, че имат хотел и бизнес. Ще бъде лошо ако сем. Арабаджиеви се занимавали с проституция, защото това е престъпление не само пред Държавата, но и пред Бога.
21
2
 
47
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Бе как така всички се разболявате като ви пипнат, а не преди това като лапахте?
20
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля ,че Банев и Маринела ще са добра компания за двойна квартира в Сливен!
19
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Га яде кюфтета ни рива а :)
18
25
 
9
 
! Отговори
Р преди 4 години
Искам само да кажа, че сем. Арабаджиеви са дали много дарения за строежа и обзавеждането на храма "Въздвижение на св. Кръст", който е точно срещу хотела. И никъде не са се хвалели с това, нито са натяквали. Сега в храма всеки ден има служби и много хора ходят там. Доброто дело не може да се отрече.
17
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИзродиЧакай сега, положението е това, че нашите продажни " български" политици и проамерикански слуги съсипаха Българската Държава и българския народ, а НЕ семейство Арабаджиеви. И каква е точно вината на това семейство? Че имат собствен бизнес- хотелиерство и имоти? Какво ми пука, че те са ходили в чужбина и че тънели в лукс? Ами хайде, нашите продажни политици да обявят война на всеки български бизнесмен, работодател и собственик на небедняшки имот и бизнес!
16
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съдът да предложи да се поставят стентове. Ако откажат, значи са здрави и могат да си пият хапчетата в затвора.
15
1
 
41
 
! Отговори
Горан преди 4 години
Не са криви само Арабаджиеви! А, кой им позволи да направят толкова престъпления, с които толкова да се обогатят материално? Хубавата ни държава! Разследването трябва да стигне значително по-високо от Арабаджиеви!
14
46
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак не мога да разбера и да си обясня тази неприятна новина и случка. Трябва ли да се злорадства на чуждото нещастие, независиомо, че пострадалият има пари и имоти? Говоря за сем. Арабаджиеви. Защото според мене само завистливи хора, престъпници и мутри биха се радвали на такова нещо. Обикновен човек съм, обикновените хора си имаме други грижи, защо трябва да се изпитва злорадство към това семейство? Какво зло те са направили? Или явно са прегрешили пред някого, щото имат бизнес, пари и имот?