Любовникът на варненската банкерка: Получих само 15 000 лв.

От имот в Монтанско полицията иззела 30 000 лв., пратени от нея
29 ное 2019 16:00, Анисия Иванова
47
Любовникът на варненската банкерка: Получих само 15 000 лв.
Снимка: архив Reuters

Виртуалният любовник на обвинената варненска банкерка твърди, че тя му е пратила само 15 000 лева. Това съобщи наблюдаващият прокурор Светлана Данева.

Според прокурора мъжът, на когото Невена Йорданова е пращала пари, твърди, че самата варненка му е предложила да изпрати сумата, с която да му помогне да реши част от финансовите си проблеми.

Още по темата

"Делото е едва на няколко дни, но и третото лице ще бъде обследвано. Към момента това, което знаем от банката, е, че обвиняемата е ощетила 19 клиенти с над 1 милион лева, като сумата може и да набъбне, защото се извършва вътрешна проверка", допълни Светлана Данева.

Сумите са били теглени в продължение на 3 години, като разследващите органи нямат данни къде са в момента откраднатите пари и дали действително сумите са пращани по куриер към виртуалния ѝ приятел. "Не мога да си представя как един милион лева са били изпратени по куриер в пликове“, каза още прокурор Данева, цитирана от "Фокус".

Успоредно с това стана ясно, че от имот в монтанското село Мокреш полицията е иззела 30 000 лева, за които има съмнение, че са изпратени от Невена Йорданова.

В обясненията си онлайн приятелят ѝ е казал, че парите са на баща му, като това тепърва предстои да бъде изяснено от разследващите. Сумата е приета за веществено доказателство.

Данева допълни, че самопризнанията, които обвиняемата е направила, не са необходими на прокуратурата, защото има достатъчно доказателства за извършеното от нея деяние.

По думите й това е голяма сума и има вероятност да е скрита някъде другаде.

В съдебната зала бе препоръчано на обвинената да ѝ бъде извършено съдебно-психиатрична епикриза. За престъплението, в което е обвинена Невена Йорданова, може да получи присъда от 10 до 20 години затвор, конфискация на имущество и забрана за упражняване на определени професии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 22Може парите да са взети от банков сейф. Това няма да окаже влияние върху наличностите по клиентските сметки.
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По закон как е не знам, но ромеото е взел от грешните хора и със сигурност ще върне парите.
22
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не банката а титулярите на сметките ЗАЩО са СПАЛИ ?!?!?!?В счетоводството на банката всичко е точно .....дал Кольо-взел Кольо.Баланса е точен но тези амуджи които са собственици на сметките три години да не си погледнат извлечението и салдото е меко казано АБСУРДНО.Аз си пробверявам салдата всяка седмица и нямам обяснение как 3 години някой няма да си провери наличностите.........освен ако този някой не живее на покрива при Карлсон.....ха-ха
21
2
 
26
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Не знам дали Ромео е роматничен ром,но Жулиета, здраво е ожулила банката.
20
3
 
11
 
! Отговори
понеделнишка преди 4 години
п.с. Така става като пари газят, а без пари ходят. Най-неблагодарната работа...
19
2
 
23
 
! Отговори
понеделнишка преди 4 години
Банката покрива загубите на клиентите, отваря се кредит и тя става длъжник по него - такава е практиката за касови и безкасови грешки. Но в такъв размер банката не би го разрешила тоя кредит, затва вероятно ще нахулят цялата й рода и свързани лица съдлъжници... Така че ги съветвам да продават всичко и да прехвърлят :)Принципно банките имат резервен фонд за такива работи, но няма да оставят нещата така. Айде да признаят, че е ДСК и да се свършва. Пустата репутация на изпълнителните директорКи...
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Банката ли ще върне кинтите,или ще натоварят служителката? Как е по закон? Банката трябва да носи отговорност за съхранението на парите,и защото е наела служителката,но в БГ законите са бъгави.
17
1
 
32
 
! Отговори
dodger преди 4 години
значи на прокуратурата не са й необходими фантасмагориите на обвиняемата, обаче всички медии решиха, че на нас са ни нужни..
16
3
 
21
 
! Отговори
понеделнишка преди 4 години
До АнонименНе се прави месечна ревизия, това е хванато при периодичен одит. Няма как да не са знаели доста хора от клона. Обявено ли е някъде коя я банката, или много ги е страх за репутацията им отново... Аз подозирам зелената...
15
6
 
19
 
! Отговори
Дирижабъл преди 4 години
Имах приятелка, която заряза работа на половин работен ден за 1000 лева и процент, за да работи цял ден в банка за 800. Правете си сметката, аз си я направих.
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работеща в банка е откраднала доста пари. Според инфирмацията милион лева. Любовникът и, на когото ги е изратила, твърди, че са само 15 хиляди лева. Разликата между милиони и хиляди е доста голяма. Около три порядъка или по хиляда. Това за банкерите, политиците, журналистите може и да не е важно, но за хората е. Важно е и коя е банката разбира се. Защото, когато фалира КТБ-то, по делото за което е работил Иван Гешев, нито банкера на годината Цветан Василев намериха, нито парите на вложителите.
13
11
 
5
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 4 години
Да,аз пък със всеки изминал ден ставам финансово красив и трупам норвежки крони(уедрявам си банковата сметка) докато тук оскотялите панелни мишки пискат и *** за някакви си трохи щото не са виждали 1000 лв накуп през живота си....
12
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Банките не си ли правят нещо като ревизия месечно?!
11
3
 
9
 
! Отговори
Леле преди 4 години
До Нещото, което ми е праснало палец надолу: не те ли тревожи поредната провокация? Имам съседи от турски произход- те ми показаха филма и бяха безкрайно възмутени.
10
1
 
26
 
! Отговори
bobi преди 4 години
И в крайна сметка ще кажат ли за коя банка става въпрос? Аз не бих си оставил парите в банка, която допуска подобно престъпление в рамките на 3 години..
9
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Банкер е собственик на банка.Хайде стига с това "банкерка"!Тази е служителка в банка на ниска длъжност, която системите за контрол на банката са я засекли, че присвоява пари, което задсичане хич не е лесно да се направи.
8
2
 
17
 
! Отговори
село Мокреш преди 4 години
КОЯ Е БАНКАТА СПОНСОР?
7
3
 
19
 
! Отговори
Леле преди 4 години
Днес бг, да питам- ще коментирате ли последното пропагандно филмче от Турция, на тема подтиснатите турци в България ?
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жена, която сега е на 38 години се лъже най-елементарно вече 3 години.Значи парите не трябва да са в по-младите, а трябва да стоят при по-старите хора, които да ги опазят от измамници.
5
1
 
28
 
! Отговори
Обява преди 4 години
Търся банкерка до пенсионна възраст, която срещъ реална любов да ми дава пари (а дали са от клиенти е вече нейн проблем).Пешо Казановата