Банковият обирджия от Сливен е свободен, излежа само 9 г.

Той държеше като заложници шест банкови служителки
16 мар 2020 17:00,
25
Банковият обирджия от Сливен е свободен, излежа само 9 г.
Снимка: БГНЕС

Стефан Стефанов, който държа като заложници шест банкови служителки в банков клон в центъра на Сливен през 2011 г., излезе на свобода, съобщава „24 часа“.

Още по темата

Той е пуснат условно предсрочно от затворническото общежитие "Кремиковци" с решение на Софийския апелативен съд от 13 март тази година.  40-годишният мъж, който излежаваше присъда от 15 г. лишаване от свобода, беше преместен от затвора в Бургас в София на 15 ноември 2018 г., защото приятелката му живее в столицата.

Според магистратите  той е "продължил активното си участие в трудови, образователни, обучителни, квалификационни и специализирани програми за въздействие и общественополезни прояви".

Стефанов "е показал добро поведение, доказателство за което е както отсъствието на каквито и да е наказания, така и немалкото на брой награждавания".

Сливенският обирджия със съучастници, крие ги

"Всички тези обстоятелства несъмнено сочат за положителната промяна у осъдения по време на изтърпяване на наказанието. Планът на присъдата се изпълнява с активното негово съдействие. Налице е личностна готовност за вписване в обществото по положителен начин, в какъвто смисъл са констатираните в цитирания по-горе доклад не малко ресурси на личността", посочват апелативните съдии.

Стефанов излезе на свобода 4 години, 7 месеца и 28 дни преди да му изтече присъдата.

Той подава молба за пускане в началото на годината. На 16 януари Софийският градски съд обаче му отказва. Стефанов обжалва и делото е изпратено в апелативния съд.  По време на заседанието е разпитан и служител на МВР, който да каже дали лишеният от свобода се е превъзпитал  зад решетките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този е смел и интелигентен,как се е подлъгал на такава глупост не знам.Обаче едно е сигурно.ще напусне България,най-вероятно в посока Испания.
17
9
 
16
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 4 години
Да му пожелаем успех в новият живот като да се влее в могъщите редици на нашата партия и заеме достойно мястото си сред нас!
16
2
 
24
 
! Отговори
РРР преди 4 години
До пишещите относно харченето на парите : ако си спомняте , той беше в банката и държа заложници . След това се предаде и бе задържан . Не е взел пари , за разлика от Жоро Инкасото. Бъркате човека , друг е
15
1
 
15
 
! Отговори
До 16 преди 4 години
Явно не помниш какво се случи. Държа заложници в банката, после рухна и се предаде. Пари така и не успя да вземе. Този е абсолютен карък. И не го пишете обирджия. Присъдата е затова, че държа заложници и простреля охранител.
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Присъдите са малки, но за сметка на това не се излежават докрай.Всеки осъден престъпник веднага става ангелче в Отвореното общежитие, работи в близкия град и се връща да спи безплатно в държавното общежитие. Получава награди за ударник на труда, домашни откуски всяка седмица и всеки празник.
13
10
 
13
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Защо удобно пропускате фактът, че парите така и не се намериха? Сега с кеф ще отиде в Дубай при черепа и ще си живее кралски!
12
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Накратко: 9 години безплатна храна, общежитие, работа, безплатно обучение, домашни отпуски. Време е да бъде изгонен в суровия капиталистически свят и действителност, където човек за човека е вълк.
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
преговарящия с него психолог сподели мнение, че не е осъзнал грешката си. Въпрос на време е да направи друга беля.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо чудно тези 9 г. да са най-големия му късмет.С този вирус,с тези извънредни положения, затегнати гранични мерки и ограничения за движение,къде отива шанса да харчи откраднатото? Ще си стои тук, без да знае колко очи го наблюдават.
9
2
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
По добре да работи навън и да плаща данъци и осигуровки от колкото вътре и ние да му ги плащаме + храна.
8
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мен пък банката ми взе всичко и вече десет години ме държи заложник на лакомията си. Кой е истинския престъпник?
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Татенцето" се е погрижил съдията да се пооблажи; добре е все пак да излезе апапинът, за да хване своевременно короната и да ни отърве от излишни харчове.
6
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хмм, сега ще разбере,колко по-спокойно му е било в панделата! Ако мисли,че от ъндърграунда едва ли не са забравили хубавата сумичка за тези 9 г.,много се лъже! Дано си е заслужавало толкова загуба на изпуснато време за живот.
5
8
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 4 години
Браво, стана даже и малко известен, сега може да се кандидатира за депутат. Това ако беше в САЩ, щеше да заприлича на Гандалф преди да го пуснат.
4
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя не си е издал съучастниците, защо го пускат предсрочно?
3
5
 
16
 
! Отговори
осиновител ... преди 4 години
... преди години когато всичко това беше се случило, аз като осиновител на дете, бях настръхнал ..; бях изцяло на твоя страна, защото ти си младо, но и ... нямаше жертви; това, че някои си там го хванало шубе, ами да не работи в Банка ..; мен също от доста неща ме е шубе ..! Дай боже, този път да нямаш прегрешения .... и умната; и в най-скоро и ... семейство ..!
2
3
 
19
 
! Отговори
и ... преди 4 години
и сега умната, моля те ...
1
2
 
34
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
КАТО ЧИ ЛИ БЕШЕ ВЧЕРА