Българите, завърнали се от чужбина, най-съдени за нарушена карантина

Водят се 120 дела срещу нарушителите
Обновена: 23 мар 2020 14:55 | 23 мар 2020 14:54,
102
Българите, завърнали се от чужбина, най-съдени за нарушена карантина
Снимка: БГНЕС

120 дела за нарушаване на задължителната карантина срещу разпространението на коронавируса е завела прокуратурата. За последната седмица анализът на информацията, постъпила в 5-те апелативни района на София, Велико Търново, Варна, Бургас и Пловдив, показва, че най-често нарушенията се извършват от българи, завърнали се от чужбина.

Още по темата

Сред нарушителите е жена от бургаския квартал „Зорница“. Тя се прибрала от Италия и била поставена под карантина за 14 дни. Вместо да я спазва обаче, заедно с 2-те си деца жената отишла на гости на сестра си. После се оправдала, че двете „не се били виждали от години“.

Друг нарушител на карантината от Исперих пък е обявен за общодържавно издирване. Мъжът наскоро се върнал от Холандия. При внезапна проверка обаче се оказало, че той не е на адреса, на който е бил поставен под карантина. В телефонен разговор мъжът обяснил, че е в къща край Тетевен и възнамерява пак да пътува за Холандия.

Част от досъдебни производства за нарушаване на мерките срещу COVID-19 са срещу шофьори на тирове, които след завръщането си в България, не спазват карантината, а пак поемат зад граница.

Прокуратурата е завела досъдебни производства и по чл. 326 от НК за неверни повиквания или сигнали за помощ, злополука или тревога по време на извънредното положение заради COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А една се върна от Америка, плати си накуп здравните. Аз се чудих защо. Инвитрото там било много скъпоПосле пак; Нищо не искам от тази страна
58
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гурбетчиите НЕ ХРАНЯТ България! Дори ако игнорираме данъците и осигуровките които хората живеещи в България плащат, трудът на хората живеещи в България носи на държавата много повече от 500-те евро на месец по уестърн юниън на един гурбетчия. Това, че българите получават ниски заплати не означава, че трудът им има ниска стойност. Но тъй като аз говоря за абстрактна хипотетична стойност на труда, а 500 евро са си 500 евро, гурбетчиите не разбират за какво говоря и си мислят, че са прави.
57
9
 
19
 
! Отговори
ноби преди 4 години
какви пари са наляли бе , 71 ? плащат си здравните в чужбина и идват тук да си правят зъбите. що не си седите там, на хубавото
56
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са от същите убитаци, дето иначе пишат по форумите колко са велики, че живеели в "уредените" западни държави и колко били прости останалите в България. Сега се видя какви сте плъхове наистина.
55
1
 
13
 
! Отговори
Ннн преди 4 години
А наказания налагат ли им се или само ги броим , да се води някаква статистика ?
54
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като ви наливаха пари в умрялата икономика ви беше хубаво нали
53
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде, хайде, гурбетчиите хранят половин България. И те са от същото тесто като останалите българи, т.е все едно като да кажеш че само политиците са лоши, а тези които ги избират и упражняват граждански контрол са светена вода.
52
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да със сигурност има сега завръщащи се , които са абсолютни *** ЗАКОНА ТРЯБВА ДА Е СУРОВ КЪМ ВСИЧКИ ТЯХ но не е така с всички. Аз лично имам роднини, преди 1-2 месеца отишли по бизнес покани и които с хиляди препятствия и страхове/отменени полети , затворени летища / успяха да се приберат вчера и днеска - пристигайки в пълно предпазно съоражение , организирали предвижването си , и празно от роднини жилище за карантината си, без да чакат някой да им казва . Само от нас зависи да се пазим!
51
0
 
22
 
! Отговори
До 52 преди 4 години
Точно обратното. Доказва се че много от "лошия материал" се е изселил...но се връща обратно, явно
50
0
 
25
 
! Отговори
zaplaha_otvyn преди 4 години
в последните седмици хиляди хора се върнаха от рискови зони,те са потенциалните носители, в страната нямаше вирус, донесен е отвън с помощта на управляващите, те контролират границите, а не хоратаи не могат тогава да искат нещо повече оттях, ако самите власти не са ги изолирали на летищата в специални болници, няма как да очакваме подобряване на нещата
49
6
 
24
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
Май твърденията,че в България е останал " Лошият материал" българи се опровергават в случая!
48
2
 
26
 
! Отговори
тото преди 4 години
Затвор!
47
4
 
43
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
Безотговорни хора! Вчера със съпругата сме напазарували на бабата и с маски качихме покупките до вратата на жилището в нейно присъствие ,но без близък контакт! Искаше ни се,да седнем нормално,да пинем по кафе,да побъбрим,но уви ако недай си боже лепнем Корона на жената !?!Още повече ,че на нейните годин е по рисково да се зарази! Съжалявам,но такива като тези българи ,който влизат от чужбина и са готови да ни запалят заради слабости в емоцийте си и немърливост не ни трябват сега!!!
46
0
 
15
 
! Отговори
DVB преди 4 години
**аси безотговорността, **аси селянията (визирам поведение а не географско определение)
45
9
 
44
 
! Отговори
ЛЛ преди 4 години
Народните предатели, завръщащи се от гурбет отново ни нанасят удар! Всички плюят по БГ ама като са болни не им изнася да си седят в чужбината. Наглеене тотално
44
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още от сума време го казахме как тая ***е най-рискова. То не бяха селяндypи от Лом, то не беше чудо. Все гастарбайтери са замесени без грам хигиена и акъл. Изметоха ги от ЕС, защото за нищо не стават и понеже там нямат и стоинка пари да останат и за месец, дойдоха тук да носят зарази. Марш, бе слугинаж !
43
2
 
46
 
! Отговори
тцтцтц преди 4 години
"Вместо да я спазва обаче, заедно с 2-те си деца жената отишла на гости на сестра си. После се оправдала, че двете не се били виждали от години---- как да се помогне на подобни хора не знам . Няма как да се присажда акъл . Това са 2 седмици само , стой си вкъщи . Как може такава безотговорност , и после заради такива индивиди , още повече ще затегнат мерките . Правят се на хитреци . Затова трябваше - от самолета или КПП-то директно в някаква пригодена сграда да си лежат карантината
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега при извънредно положение това право може да бъде ограничено, но преди това не.-------и на какво законово основание ? закона за извънредното положение върху който президента наложи вето ли ? *** ..
41
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната демонстрация на импотентност от страна на Боко и ГРОБ.Дела?!?!Разправии, празни приказки и т.н.Във Франция за първо нарушение 135? глоба, втори път 1000-3000 ? глоба.Трети път в рамките на 30 дни.... ЗАТВОР при това ВЕДНАГА.А ти си нарушавах колкото щеш.
40
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре ще е да се даде разбивка колко от тези 20 дела са срещу роми.