Премълчаната истина ще спаси ли спътниците на Кристиан Николов?

Адвокат се съмнява, че те могат да бъдат осъдени
22 апр 2020 09:54,
202

Ще има ли промяна в закона за пияните и дрогираните шофьори след смъртта на журналиста Милен Цветков в кошмарната катастрофа? На 22-годишния шофьор Кристиан Николов бе повдигнато обвинение в причиняване на смърт след употреба на наркотици.
Още по темата

Очевидец разказа как Милен Цветков излиза от автомобила и се е движил сам. Бившият съдия Румяна Ченалова посочи, че подобни показания разкъсват пряката причинна връзка за настъпване на смъртта и така Кристиан може би ще отговаря за причиняване на тежка телесна повреда.

"Всички приказки на този свидетел няма да окажат влияние на извода, че непосредствена причина за смъртта на Цветков е именно ПТП-то. Това ще бъде установено със съдебномедицинска и автотехническа експертиза. Предлага се невъзможна правна конструкция", заяви пред Bulgaria ON AIR зам.-председателят на висшия адвокатски съвет Людмил Рангелов.

По закон Кристиан Николов е заплашен от 3 до 15 години лишаване от свобода. Според адв. Рангелов съществува вероятност той да получи наказание до 20 години, но тази вероятност е много малка. Това ще стане, ако се прецени, че случаят е особено тежък.

Майката на Кристиан Николов - с обвинение и 100 000 лв гаранция

"Достатъчно сериозни са наказанията за тези престъпления по непредпазливост. Предложенията да се стигне до възможна доживотна присъда не са в принципите на наказателното право, защото все пак това остава деяние по непредпазливост. Няма как да бъдат изравнени с умишлените деяния", коментира адв. Рангелов в "България сутрин".

Спътниците на Кристиан
- приятелката му Симона Цветкова и Георги Иванов, ще бъдат обвинени за "затаяване на истината". По думите на адв. Рангелов те може да получат максимална присъда до 5 години затвор.

"Но това е много трудно доказуемо лъжесвидетелстване - чрез "затаяване на истина". Дано доказателствата за това да са достатъчно сериозни и подобно обвинение да издържи в съда, но имам съмнение", посочи юристът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
1
 
12
 
! Отговори
гост преди 4 години
значи ли това, че ако удариш някой с нещо мноого тежко, той мине САМ 20 метра, седне на тротоара, оие вода и след това се свлече и почине,то тогава е ТЕЖКА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА, а не убийство ?
143
5
 
4
 
! Отговори
до 146 преди 4 години
не разбираш защо няма обвинения за неоказване на първа помощ срещу двамата пътници в колата ли? по същата причина, поради която няма обвинения и срещу още 20 'кибици' на спирката и булеварда, които също не са оказали първа помощ. трябва да вкарат в затвора почтии всички, които са били на кръсовището. че някои даже са си правили клипчета с телефона.
142
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За жалост се очертава тежка телесна повреда май
141
1
 
1
 
! Отговори
@ преди 4 години
До Анонимен 147Но не за това.
140
0
 
6
 
! Отговори
vencislav преди 4 години
Зависи как мама ще свидетелства в другото дело.И Криси каква присъда ще получи.
139
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъчно ми е, но не за Милен Цветков, мъчно ми е за целия български народ, който търпя тази властова диктатура, нар. управление, и очевидния дефицит на елементарно социално и икономическо разбиране на законите за управление на бълг. премиер. Кога ще разбере премиера, че всичко, което ни застига в настоящия момент е резултат от крайно социално дефицитната му политика, с единствения му приоритет да строи магистрали, без никакво по-дълбоко разбиране на всички държавни социални и икономически процеси.
138
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 146Вече има. Обвинени са.
137
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неразбирам за наркомана и приятвлите защо няма обвинение че не са се опитали да окажат първа помощ на Милен и че са избягали от мястото на произшествието?
136
1
 
16
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Великден, светофар който сочи стоп,журналист загуби своя си живот.Тук ми обясняват, какво ще бъде, как,знам пачки ще получи, хитър адвокат.
135
0
 
7
 
! Отговори
До 138 преди 4 години
То, май не останаха дървета и за гьостерици.Виртуални са сопите и трудно се вижда през маските...
134
1
 
7
 
! Отговори
не трий нещасник преди 4 години
що триеш?Защото пишете глупости ли?На записа от камера който и този сайт качи ясно се вижда как некви в униформи го водят зад неква кола.Кви свидетели,кви 5 лева.Съдят и лъжесвидетели съм чувал.
133
0
 
19
 
! Отговори
до 138 преди 4 години
ти ли си мамичката-брокерка на кифлaта, че я изкарваш невинно момиченце? Щерка ти е сатaнистка, пропaднала дрогa и категорична съучастница. По всяка вероятност го е поощрявала да направят великденското жертвоприношение.
132
3
 
11
 
! Отговори
до каскетя преди 4 години
Очакваме личния "инструмeнт" на Бoг Будa да приложи всички милициoнepски нoмера за да се докаже пред народа нарочено убийство ли е това от ДС - дявoла сaтaна или просто неговите отрочета са се забавлявали с *** газ, нашмъркани, докато са си гледали фейса на телефончето!!?!?!
131
0
 
11
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
За какви свидетелски показания се говорим като то имаше видео от охранителните камери, което вече е свалено и на него се вижда какво се случва с Милен, след удара.
130
2
 
15
 
! Отговори
мисирки, преди 4 години
не е добра идея да публикувате подобни намеци за разминаване с правосъдието, защото сме много, ама много изнервени. Да не стане някоя беля на Л. Каравелов примерно, а после и при Коня.
129
19
 
4
 
! Отговори
До гибелта преди 4 години
Защо всички трябва да бъдат строго наказани? Гаджето му която е някаква киф, Ла която иска да се фука с ауди.... Може ли тя да предотврати това той да не се качи и да кара друсан???? Не и не! Щом е там толкова и е мозъка или изискванията.
128
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДърварНапротив, всичко виждаме и като грабнем неокастрената гьостерица в скоро време, всичките бракониери ще са чао. Просто дребният капитан 'айно има лошият късмет да отреже дърво, което всички обичаме.
127
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Около Борисов и ГЕРБ вече толкова важни че маските трябва да се носят задължително за да не усетим понятна.То не бе дегустират,апартаментът,водна криза,отпадъците които се горят и ни тровят,сега и Лъчо Мозъка.
126
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е нужно да се променя размера на наказанията. Нужно е да се предотврати бягството от наказание. И смъртна присъда да въведат при положение, че системата предоставя обилна възможност за подкупи и на съдии и на вещи лица какъв е смисълът.
125
1
 
16
 
! Отговори
Дървар преди 4 години
Виждате едно брутално отрязано дърво, а не виждате огромната поломена гора.