Кристиан ще получи присъда, обвинението ще издържи, смята адв. Марковски

Спътниците му вероятно ще кажат истината за случилото се
23 апр 2020 22:30,
90
Кристиан ще получи присъда, обвинението ще издържи, смята адв. Марковски
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Обвинението срещу Кристиан Николов ще издържи и той ще получи присъда. Точната правна квалификация предстои да бъде сериозно обмисляна. Участието на обвиняемия е абсолютно доказано, независимо от позицията на колегите, защото има видеокамери, свидетели", каза за "Денят ON AIR" адвокат Марин Марковски.

Според него останалите пътували в колата ще кажат истината, тъй като ще започнат да ги привличат за укриване на истината.

"Във всички случаи ще се оспорва квалификацията, че не е умишлено убийство, а е по непредпазливост. Употребата на наркотиците е нещо, което се прави съзнателно. Той е взимал амфетамин, марихуана, лексотан, говори се за четвърти наркотик. Шефът на токсигологията прави коментар, че търсят в кръвта на Кристиан така наречения "дяволски наркотик", допълни адв. Марковски.

Още по темата

По думите му сериозен аргумент за това, че престъплението е изключително тежко е скоростта, с която е карал.

"Експертите ще докажат това по математически път. Когато една кола се снима на камера, нейната скорост се изчислява от точката, в която камерата я хваща, до точката, в която удря колата", отбеляза адв. Марин Марковски в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той добави, че има много сериозни факти, които правят това деяние изключително опасно. Той коментира и защитата на Кристиан, според която действията на очевидците по оказване на първа помощ на Милен Цветков били неадекватни.

"След като се прочете присъдата, смея да прогнозирам, че не може да бъде прието такова оспорване. Травмите в резултат на удара са толкова тежки. В аутопсионния протокол се споменава за скъсана аорта, няма експерт, който да каже, че той ще оживее при тези травми. Причината за смъртта е този удар", категоричен бе юристът.

Според адвоката на Кристиан - Любомир Таков - материалите не били достатъчни да се докаже авторството на престъплението.

"Когато има несъмнени доказателства, не е разумно да се оспорва авторство. Докато присъдата не влезе в сила, той е невинен и може да избере каквато иска линия на защита", смята адв. Марин Марковски.

Той обаче посочи, че срещу спътниците на Кристиан - Георги Иванов и Симона Цанкова няма да има повдигнато обвинение за съпричастност към ПТП-то.

"Срещу тях не може да има обвинения за участие в ПТП-то. Доколкото разбрах, в първоначалните си разпити те не са били особено точни и са прикрили някои факти. Ако притискането е в рамките на криминалистиката, то е в рамките на закона", изтъкна Марковски.

По-рано днес при спецакция на прокуратурата и столичната полиция бяха задържаха лица, за които се предполага, че са свързани с побоя на журналиста Слави Ангелов на 17 март.

"Побойниците на Слави Ангелов са с обвинения за организирана престъпна група. Те нямат обвинения за побоя на Слави Ангелов, те събират доказателства, имат подозрения, но нямат конкретни доказателства, за да повдигнат обвинения на конкретни извършители", подчерта адв. Марковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
27
 
! Отговори
Истината тежи! преди 4 години
Когато прикриваш богатия си "приятел", ще носиш тежестта на истината до гроба, а това ще те убие.Когато признаеш каква е била истината, ти се предаваш пред Бог и той ще ти прости, защото всеки греши.Признайте си деца, кажете истината за това какво е станало в Аудито убиец. Кажете истината. Нищо друго няма значение. Нито във времето, нито в пространството. Лъжите са мимолетни, истината е до гроб!ФАКТ!
48
1
 
16
 
! Отговори
Пътници преди 4 години
Защо всеки се интересува от спътниците на шофьора убиец?Отговора е ***. Защото границата им от спътници до, пътници е била въпрос на милиметри/градуси/стотни. Тези деца са били късметлии, но вместо да излязат и да срещнат истината очи в очи, те предпочетоха да прикрият надрусания си богат приятел.Не е късно деца. Излесте и кажете истината, такава каквато е. Освободете се от тегло, което иначе ще носите цял живот... Признайте си, деца... Нека Бог бъде с вас.
47
1
 
9
 
! Отговори
Млад и богат тарикат преди 4 години
Всяка ваша мисъл се материализира в реални резултати.Ето да вземем този случай. Безотговорно и хайдушко поемане на наркотици и алкохол, без грам образование, се материализира в унищожение и смърт. Къде е логиката? Ами логиката е там, че не се стремите да пазите живота си и този на другите, а се стремите към злини и унищожение, които ви карат да се чувствате силни, когато ви се разминава (което се е случвало).Е да, ама не и тоя път. Всяко подобно действие струва толкова скъпо. Мислете му!
46
6
 
4
 
! Отговори
Едногънко преди 4 години
Пожелавам си в следващия си живот да се родя адвокат Марковски, но в Древна Гърция. Ще стана император за 1-2 години. Евала. Евала.
45
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ами СЕГААбе научи се да пишеш грамотно. Верно,че е 3 часа през нощта, но неграмотността не се влияе от това. Спрете с тоя фейсбук,защото там сте се събрали само ***,които не можете да си напишете трите имена без правописна грешка. Много ниско ниво на култура във фейсбук.Това е от нечетене. Чукча писател,чукча не е читател.
44
3
 
9
 
! Отговори
ами СЕГА преди 4 години
Ще има ли наказание?Няма ли да има наказание? Знам! Не Знам!На мен ми е по любопитно , ако не дадат нищо справедливо какво що направи този народ или просто ще си стой тук и ще си пише и пише 2050година 1 млн полу-българи население Половината управници из страната и общините и туй то :)
43
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Планиран умисъл Очевидно има умисъл! Как пък точно отрочетата на сди кои си, ще се ударят случайно в еди кой си?... Кой знае, на интересите на родителя на кого от тях, Милен е пресякъл пътя... Целили са се точно в него!!!...
42
1
 
17
 
! Отговори
Факти преди 4 години
До Яким Вълев Донев Някой ще ги чака отвън... Хората вече са толкова възмутени, че нищо чудно сами да започнат да взимат правосъдието в свои ръце...
41
1
 
20
 
! Отговори
Факти преди 4 години
Самият факт, че не е направил опит да намали скоростта, а е продължил с пълна скорост, и право в отсрещната кола, вече е умисъл!!!... Колкото и да го мислят, камерите го показаха!!!... А двамата му спътници за съучастници: - 1. Прикриват факти. 2. Избягали са, за да не им вземат проби, защото и те са били надрусани, което показва съгласие, солидарност и безотрговорност, в едно общо деяние, защото никой от тях не е направил опит да го спре да шофира.
40
1
 
11
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
Е, ако Марковски беше адвокат на КН, друга песен щеше да пее. Всъщност ако той беше защитник, тезата, че обвиняемият не е карал колата, щеше даже да изглежда направо правдоподобна. Като му знам тъпотиите, щеше да твърди, че колата е саботирана и КН всъщност е спасил животи, блъскай се в тази на Цветков, защото иначе е щял директно да прегази пешеходците.
39
0
 
5
 
! Отговори
@ преди 4 години
"Точната правна квалификация предстои да бъде сериозно обмисляна."Интересно какво значи това.Иначе: "Според него останалите пътували в колата ще кажат истината, тъй като ще започнат да ги привличат за укриване на истината"Адвокатеее, трябва ли да си говорим очевидни неща? Естествено, че ще започнат да говорят, защото е лесно да ги хванат натясно ако не съдействат, а и няма "изкупителна жертва". На никойне му се лежи в затвора за лъжесвидетелстване. Имало е толкова много хора на мястото.
38
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той ще получи, но каква? Там е заровено кучето.Наслушали сме се на велики приказки и сме се нагледали на смешни присъди.За такова престъпление няколко доживотни са му малко!!!!!!!
37
1
 
28
 
! Отговори
Яким Вълев Донев 2 преди 4 години
..... Както стана с Прокурорското синче убило двама влюбени в близост до НДК със спортна кола преди десетина години , докато се е мислел за герой от "БЪРЗИ И ЯРОСТНИ". Или оня *** , които уби двама хокеисти от Националния младежки отбор пред клуб в централната част на София и после изчезна ......... И все още НИКОЙ НЕ знае къде е ........ Тия филми сме ги гледали !!!!!!
36
4
 
21
 
! Отговори
Яким Вълев Донев преди 4 години
Някой от вас да има странното усещане , че Кристиан и двете му приятелчета или ще бъдат освободени под "домашен арест" за крупна сума , която обаче за тях няма да е проблем... И после "съвсем случайно" ще изчезнат в Държава , от която НЯМА ЕКСТРАДАЦИЯ ?!?! .... Или напълно целенасочено делото ще бъде протакано минимум 708 години , докато Обществения и медийния интерес бъде намален до минимум и накрая ще му "метнат" една условна от 2 години и тоя дори може да съди България в Страсбург ?!?! .....
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се,г-н адвокат -ще има една "присъда",с половин година условно!!!Този филм сме го гледали безброй пъти,докато през това време всики се правехме и се правим на безброй овце!
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименказваха ми Ел метрико щото прайх линии по метъри после батковците кво те правеха?
33
0
 
3
 
! Отговори
Handel преди 4 години
До Анонимен 40:Е, то всеки може да "ходи" от Пловдив до Бургас без да направи катастрофа. Ти пробвай да шпфираш кола или поне тротинетка и тогава се хвали.
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом обвинението ще издържи, някои от джипката ще го отнесе. Въпросът е кой/коя
31
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Уонко НормалниятБе как синче на гербераст ще има присъда?съдят синче на основен спонсор на бсп бе каскет
30
0
 
6
 
! Отговори
Кратунотрошач преди 4 години
Марковски е едно буквално огромно доказателство, че в бг правосъдието делата не се решават с блестящо изградени обвинения и защити, или пледоарии, а с връзки и контакти. Пословичен е лафа, че делото се решава не в съдебна палата, а в ресторантчетата и баровете около нея. Несвързано говорене, плямпане, и ква е тая мистификация с "дяволския наркотик"- адренохрома ли требва да е? Несериозно звучи, като суеверна баба