Божков от Дубай: Бях три седмици в затвора, без номер, просто не съществувах

Бизнесменът иска да се върне в България, но тя не била правова държава
Обновена: 8 май 2020 09:32 | 8 май 2020 08:33, Камелия Цветанова
323
Божков от Дубай: Бях три седмици в затвора, без номер, просто не съществувах
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Васил Божков, срещу когото има повдигнати обвинения у нас, е бил в затвора "Ал Ахбар" в Дубай в продължение на 2-3 седмици.

„От края на януари съм в Дубай, добре съм. В момента живея в апартамент под наем. Статутът ми е резидент“, каза той през bTV.

Още по темата

Божков обясни, че не е бил в ареста, ами в затвора без средства, без достъп до телефон, комуникация с външния свят, нямах затворнически номер, с една дума не е съществувал

„Нямам имоти в Дубай, които да съм си купил“, каза още той.

Божков обясни, че е бил освободен от затвора, след като дубайските власти са разбрали как точно стоят нещата, което било съвсем различно от това, което представяли българските власти.

„Просто ме пуснаха. Нямам ограничения от дубайските власти, нямам и охрана, за какво ми е охрана, от кого да се охранявам. Притеснявам се, ако се върна в България“, призна той.

Никой от българските власти не го е търсил до момента.

"Смятам да се върна, аз съм невинен трябва да се върна в подходящия момент и колкото по-скоро толкова по-добре, тези неща трябва да се изчистят, защото срещу мен няма нито едно сериозно обвинение“, настоя Божков. 

По думите му той не е избягал от България, а е отишъл в Дубай по работа.

„Дойдох в Дубай по работа, заповедта за ареста ми излезе два дни, след като бях заминал, а ако се бях върнал в България нямаше да изляза от ареста“, каза той.

Божков призна, че се страхува за физическата си сигурност в България.

Бизнесменът допълни, че се чува по телефона със сина си Антон, който е с обвинение за пране на пари. Според него обаче обвинението е за период от време, когато синът му е бил в Англия и не е имал никаква предства за бизнеса.

Със съпругата си не се чува, защото тя е в ареста.

Бизнесменът призна, че в момента не разполага с никакви средства, но пък има богати приятели, които му дават пари  - „милион, два, пет“.

Те не били българи, защото българите се страхували да говорят с него.

Божков е в Дубай с мажоритарния собственик на „Левски“ Георги Попов.

„Аз и Георги Попов сме заедно в апартамента. Ако напуснем ОАЕ ще ни арестуват, иначе в Дубай се движим свободно. Георги имаше имен ден, празнувахме с наши познати, голяма компания, които не са българи“, каза още бизнесменът.

Божков отрече да познава певицата ЛиЛана, която е в ареста за злоупотреби с еврофондове.

„Не я познавам, аз съм печели достатъчно пари, за да не се интересувам от еврофондове, 2-3 милиона не ме интересуват“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де. В РФ не е ли по сигурно да отиде.
262
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧЕРВЕНИЯТ Б О К Л У Л РЕВЕ- ОСТАНАЛ БИЛ БЕЗ МИЛИОНИ....
261
1
 
13
 
! Отговори
ИДЕЯ!!! преди 3 години
Не милиони,милиарди пазят Божков.Системата,змията от миналото все още се протипоставя и пречи на развитието на България.
260
4
 
20
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
След тромпетите на Гешев и духовия оркестър на летището, където щяха да го чакат окован, Гешев трябва да си подаде оставката само заради този гаф. Не, че не беше съвсем умишлено направен. Да издадеш заповед за арест и да тарашиш къщата два дена след отпътуването му от България е или грандиозен провал, или грандиозна сделка от типа: прибираме ти парите, вдигаме малко пушилка и те оставяме на свобода. И в двата случая, Гешев трябва да подаде оставка веднага!
259
7
 
10
 
! Отговори
ПЛАТЕНИ преди 3 години
ПЛАТЕНИТЕ НАДНИЧАРИ НА ГРОБ СИ ЛИЧАТ ВЕДНАГА..... И ТЕ СА НЕГРАМОТНИ......БЕЗКНИЖНИЦИ......САМО ПЛЮЯТ И СИПЯТ ОПОРКИ.... ЕДНО СЛОЖНО ИЗРЕЧЕНИЕ НЕ МОГАТ ДА СЪСТАВЯТ..... ПФУ.....
258
11
 
10
 
! Отговори
АРИСТОКРАТ преди 3 години
....УМЕН....НАЧЕТЕН.....НАЙ-ГОЛЕМИЯ..... ЗА РАЗЛИКА ОТ РАПОНА.......
257
1
 
3
 
! Отговори
маверик преди 3 години
До АнонименТи не си добре,ходи си пий хапчетата.
256
10
 
12
 
! Отговори
Асен преди 3 години
Кой от вас тук е толкова умен да спечели толкова пари ? Никой, драскате ли драскате.
255
8
 
9
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
Сега не само ще върнат 25 милона на Божков от издръжката на Дс Левски,ама лично Херо Мустафа ще му предложи пост във следващото правителство на Доган
254
3
 
2
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
...spokoino be ..prosto oshte ne e bil izteglen ...nomera !!! V Balgaria veche sa ti go izteglili I si "pechelivsh " !!! Ela si .
253
3
 
4
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
До Хан Крумжертвам мойто семейство за благото на България-паметник ще им издигните -ама нали трябва да се изкажеш-да ядеш на хан Хан Кръм ръждясалия меч
252
8
 
4
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
До гражданинДивако - не знаеш ли, че проклятието има обратна сила. това което пожела на тях, ще се случи и на теб и семейството ти. Ама хак да ти е - пусна духът от бутилката сега ще теглиш последствията на омразата си.
251
13
 
9
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
пожелавам на Бойко,Пеевски Доган ,Костов <Софиянски и всички депутати от последните двайсет години да умрат в страшни мъки и техните деца и децата на техните деца -всичкив много много страшни мъки-хайде със здраве и коробата да е с вас
250
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кефя се как се избиват мутрите взаимно. Ние бедните хорица ще си траеме и ще чакаме докато не остане нито един хайдук! Дай Боже!
249
2
 
17
 
! Отговори
Ki преди 3 години
Чак сега чух цялото интервю.Малее ми то много дебела е била работата бе ?!?!
248
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ела бе Божков няма да боли ела няма да те вкарваме в затвора спокойно само един прокурор дето питаше за тебе
247
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цитат:"ГЕРБ трябва да вземе още един мандат,за да вкара всички крадци в затвора, именно защото бяха почнали да вкарват крадливите в съдилищата, надигнаха се срешу ГЕРБ и искат да ги свалят,за да няма правосъдие и продължат да си крадат на воля, а народа да е беден,заради техните кражби!" - Браво точно си прав!
246
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой го интересува кво говори Божков? Един бандит по-малко
245
13
 
24
 
! Отговори
Различия преди 3 години
Не може да се прави съпоставка между Божков и Б.Б. Единият завършил Физико-математическия факултет на СУ, другият записал и завършил Пожарно дело в Магнаурската школа- Симеоново. Единият започнал като бизнесмен в зората на Прехода, другият преминал през школата на СИК. В.Б. се е ориентирал към доходни дейности, ББ е бил бодигард на Тато и Симеон Сакскобургготски и оттам започва полицейската му кариера. Добре, че хората са покорни овчици и премиерът вкара свои хора в МВР и съдебната власт.
244
4
 
15
 
! Отговори
A преди 3 години
Грешна тактика на адвокатите. Виж Пеевдки. Кажи че си се объркал, плати данъците. Направи дарение за болниците. Имаш пари. Дари антиките на музеите. Изчисти си името колкото и да ти струва. После ще спечелиш пари. Важно е да си здрав