Гешев предлага доживотен затвор за дрогирани шофьори убийци

Автомобилите на пияните трябва да бъдат отнети
12 май 2020 15:25,
88
Гешев предлага доживотен затвор за дрогирани шофьори убийци
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният прокурор Иван Гешев предлага наказанието за причиняване на смърт на пътя след употреба на наркотици и на алкохол над 2 промила да е затвор от 15 до 20 години или доживотен затвор и конфискация на моторното превозно средство, с което е извършено пътно-транспортното произшествие.

Още по темата


Предложението си обвинител номер едно е изпратил до премиера, председателя на Парламента и председателите на всички парламентарни групи, съобщи днес говорителят му Сийка Милева.

То предвижда до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор за умишлено причиняване на смърт на пътя и при липса на необходимата правоспособност, както и при превишаване на разрешената скорост на движение с повече от 50 км/ч.

Предложенията на главния прокурор предвиждат и отнемане на моторното превозно средство във всеки случай на управление на над 1,2 промила алкохол или след употреба на наркотични вещества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
13
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Няма държава по света, в която свръхстрогите наказания да са спряли нарушителите и престъпниците. Един Главен прокурор би трябвало да го знае.
56
0
 
4
 
! Отговори
хахахахаха преди 3 години
Художник, обикновено всеки *** като каже, че нямало как да му вземат нещо, винаги му го взимат. 😀
55
5
 
6
 
! Отговори
Di преди 3 години
90% от коментиращите тук за купени бастуни. За да може едва ли не да се види , че общественото мнение е съгласно да се репресира народа. Погледнете статистиката, глобите и наказанията растът от години насам, а бройката на пострадали и мъртви НЯМА РАЗЛИКА. Преди 5 дена е пушил една трева.... спират го и чал, айде оставаш без кола и т.н. това са тотални безумия. ТВЪРДО СЪМ ЗА АКО СЕ ШОФИРА "ПОД ВЪЗДЕЙСТВИЕ" И СИ НЕАДЕКВАТЕН ДА ТИ РАЗКАТАЯТ ИГРАТА, но не и за нещо случило се преди 5 дена примерно.
54
4
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Верно бе да им взимат колите, не книжките. Много ще си помислят преди да се качат.
53
4
 
5
 
! Отговори
художника преди 3 години
До House M.D.Не знам колко си наясно, но колата на лизинг е собственост на Банката. 1.Няма как да я вземат. 2. Няма как да плащам за нещо, което не ползвам. 3. Ако хванат пиян с държавен автомобил, ко праим?
52
1
 
5
 
! Отговори
хахахахаха преди 3 години
Аз немога да ги разбера тези където пушат и карат, аз пуша и некарам... не е толкова трудно.Даже толкова взеха да ме дразнят бакшишите, че смятам да почна да карам, но пушенето ще се спира.
51
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предложенията на главния прокурор предвиждат и отнемане на моторното превозно средство във всеки случай на управление на над 1,2 промила алкохол или след употреба на наркотични вещества.Само това ще ги сплаши всички, които се качват да карат пияни и дрогирани! Дано да го приемат.
50
2
 
11
 
! Отговори
софиянец преди 3 години
До Ужс! Като си пафкал - твоя си работа - НЕ СЕ КАЧВАЙ ДА ШОФИРАШ, тарикатче.Защо си мислиш, че ще те търпим?
49
0
 
11
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
И какво като е на изплащане, Художник? Просто я изплащаш без да я караш.
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До художникаГориш с лизинговите вноски и колата се продава на търг. Може и да доплащаш. Не е проблем. Не пий и не пуши дрога и готово.
47
0
 
4
 
! Отговори
хахахахаха преди 3 години
Браво! Сийка Милева е много яка 😀
46
6
 
2
 
! Отговори
художника преди 3 години
Глупости. Как ще отнемат кола, ако е на лизинг? 20г. лежиш за превишена скорост, а те пускат условно като пребиеш някой, особено по селата.
45
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 37Засича максимално до 18-24 часа полевият тест. И защо това да пушиш марихуана е твое право и ние трябва да ти го гарантираме. Употребата на упойващи вешества и алкохол е твой избор и ти си решавай относно последствията. Какво да направим - да ви дадем право да пушите в петък и в понеделник да не се брои резултата. Правете каквото искате, но не искайте да ви гарантираме нещо, коете е идиотско. Като не ти харесва или не пушиш, или не караш.
44
0
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Оооохххххх, как ми липсваше кака Сийка - говорителката на Гешев :))))))))))))))))))))))))
43
3
 
11
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Най-после адекватни предложения !!!Но както сочи практиката в България, ако успеят да се разберат в НС-то, то ще е най-рано през следващата година, и законът ще бъде с достатъчно вратички !!! И най-вероятно ще се повиши корупцията за прикриване на такива престъпления !!!Дано не съм прав, а дано, ама надали !!!!
42
8
 
8
 
! Отговори
до 37 преди 3 години
Теста, който сега се ползва засича от 24 до 32 часа. Има около 25% възможност да не даде точни резултати. Ако си пушил в петък или събота, понеделник- вторник гориш като факел - защо?
41
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти ли не си комунист.Не виждаш ли как връщат комунизма под истеричните викове за някакъв фашизъм както правеше Сталин.
40
3
 
11
 
! Отговори
ТВЪРДО ЗА преди 3 години
Да се приеме НЕЗАБАВНО и то със задна дата.
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ловете диларите, а не вдигайте наказанията, така е най-лесно. Контролът трябва да се повиши. Тоя с аудито е бил друсан не с един, а с четири различни наркотика.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 40При тези лекарства е противопоказно или забранено шофиране и други дейности. И резултатите се проверяват с кръвен тест или на урината. И там се установява какво точно се изпил или изпушил. Това не е проблем.