Гешев предлага доживотен затвор за дрогирани шофьори убийци

Автомобилите на пияните трябва да бъдат отнети
12 май 2020 15:25,
88
Гешев предлага доживотен затвор за дрогирани шофьори убийци
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният прокурор Иван Гешев предлага наказанието за причиняване на смърт на пътя след употреба на наркотици и на алкохол над 2 промила да е затвор от 15 до 20 години или доживотен затвор и конфискация на моторното превозно средство, с което е извършено пътно-транспортното произшествие.

Още по темата


Предложението си обвинител номер едно е изпратил до премиера, председателя на Парламента и председателите на всички парламентарни групи, съобщи днес говорителят му Сийка Милева.

То предвижда до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор за умишлено причиняване на смърт на пътя и при липса на необходимата правоспособност, както и при превишаване на разрешената скорост на движение с повече от 50 км/ч.

Предложенията на главния прокурор предвиждат и отнемане на моторното превозно средство във всеки случай на управление на над 1,2 промила алкохол или след употреба на наркотични вещества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
8
 
! Отговори
свилен преди 3 години
Депутатските наркоманчета имат тумор в мозъка
16
4
 
11
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Ей и вие във форума все мрънкате. Като хванат такъв шофьо- що нямало такива наказания. Като ги предложат-що ги предлагал. Евала ако го направи. Предните прокурори даже не си и отваряха устата за много неща които Гешев ги споменава. Пък и не той трябва да ги гласува тези работи,а правителството. Тъй че,ще се види дали на Борисов му стиска.
15
3
 
4
 
! Отговори
Котки преди 3 години
Да, и да ловим мишки с базука сигурно му е другото предложение.А бе Гешев, да те питам, онзи журналист набит от ММА хулигани, кой се оказа поръчителя?
14
3
 
11
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Умрелият не го интересува дали го блъснал дрогиран или трезвен,Гешев кажи на шефа ти Тиква да измисли нещо по нормално,че останахте само пенсионери и ченгета на територията ама пустата му корупция непуска!
13
1
 
5
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
Не е лошо като идея, но и без това народа храни достатъчно трътляци и неможачи, че сега да го правим и доживот... 20-30 години са им достатъчни стига да не ги помилват на четвъртата. Задължително да нямат право на нова книжка. Ако им ампутират крак също няма да е голяма загуба. :}
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни глупости. И по какъв начин това ще промени манталитета на средностатистическия люлински душевен и социален бедняк с дебела верига на врата от типа Митко-ММА боец с BMW E60. Нагло и безнаказано шофиране, неуважение и погазване на всички правила. По какъв начин ще научим селяндypa от Обеля да не се предрежда по светофарите с 15-годишното си Audi?! По какъв начин ще научим складовия работник, че, като се качи в S-класата си на 20 години, не е безсмъртен?! Ами няма как. Те и затова са бедни де
11
2
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Много предлагащи има на територията, много нещо. Ама изпълнители липсват, та всичко се обезсмисля така.
10
0
 
6
 
! Отговори
Край преди 3 години
Прокуратурата е за да налага спазването на законите - не да ги пише.
9
10
 
7
 
! Отговори
Ужс! преди 3 години
И тоя го раздава Велик инквизитор!Тъжно. Много тъжно.Жалко за тази страна! Тъкмо бях почнал да вярвам, че пътят, който сме поели е правилен, а сега...Едните ни налагат фашизъм под благовидния повод, че ни пазят от заразен "враг с невиждана ярост", а тоя ни налага фашизъм под благовидния повод, че се борел срещу войната по пътищата. Пацифист някакъв :-)Ужс!
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми така ами. Лигавенето свърши.И за тия "невинните" терористи с велосипедите да се предвидят здрави юзди в закона. Знацизс обузфаване на велосипедистите по тротоари, по пешеходни пътеки, по оживени места. Из парковете да карат не навсякъде, ограничения за скоростта задължително. Има начини, стига да има желание.
7
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каскета изглежда пак е дрогиран. Поредното му неадекватно изказване.
6
7
 
15
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Не знам дали Гешев го прави това предложение с цел- Реклама на себе си -(което ще бъде отхвърлено ) но лично съм ЗА!!! СЪГЛАСЕН СЪМ !!
5
3
 
15
 
! Отговори
--- преди 3 години
Каскета не знае ли ,че не строгостта на наказанията ,че невъзможността да се измъкнеш понижават нарушенията/престъпленията.И няма как за всяка открадната кокошка Каскета да прави показна акция (и в същото време да измъква Пеевски от скандала с КТБ)
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в кои затвори ще ги приютява гешев? Защото при нивото *** битова престъпност, дори и при нулевата разлриваемост, места по затворите няма! И те са от обова време с другите нрави и не са разчетени за толкова мамуни. Имайте предвид, че у нас се вика оолиция за едно от 10 престъпления! От тези 1 на 10 я се разкрие 1 от 59, я не се. И пак затворите преливат.
3
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво викаш, Гешка, ше му конфискуваш на Кристианчо смачаканото Ауди ли?А иначе, след тая щедрост от твоя страна (за доживотното наказание де), после колко е файдата от тоя човек в затвора? 0 ли чух да казваш, ами тогава да вземеш да размислиш, а?
2
0
 
4
 
! Отговори
sherlock преди 3 години
Da, da, ama NE!
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едва ли ще го приемат, че половината деца на депутатите ще са по затворите.