Гешев предлага доживотен затвор за дрогирани шофьори убийци

Автомобилите на пияните трябва да бъдат отнети
12 май 2020 15:25,
88
Гешев предлага доживотен затвор за дрогирани шофьори убийци
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният прокурор Иван Гешев предлага наказанието за причиняване на смърт на пътя след употреба на наркотици и на алкохол над 2 промила да е затвор от 15 до 20 години или доживотен затвор и конфискация на моторното превозно средство, с което е извършено пътно-транспортното произшествие.

Още по темата


Предложението си обвинител номер едно е изпратил до премиера, председателя на Парламента и председателите на всички парламентарни групи, съобщи днес говорителят му Сийка Милева.

То предвижда до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор за умишлено причиняване на смърт на пътя и при липса на необходимата правоспособност, както и при превишаване на разрешената скорост на движение с повече от 50 км/ч.

Предложенията на главния прокурор предвиждат и отнемане на моторното превозно средство във всеки случай на управление на над 1,2 промила алкохол или след употреба на наркотични вещества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква е разликата от това дали си дрогиран или дали си пиян? Няма никаква разлика, и в двата случая си неадекватен зад няколко тонно оръжие.Проблема е какво правим с фалшиво положителните резултати? Да кажем,че пия някакви лекатства,които изкривяват достоверността на тестовете.Трябва ли да ме осъдят до живот,защото съм се разболял и някой ми е скочил пред автомобила?Всякакви крайностти са извратени.Според мен ПТП със смърт и дрогиран/пиян виновник,то трябва да се води предумишлено убийство.
36
0
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
С другарят Гешев как гарантира, че временните знаци ще бъдат махани веднага след ремонта, а също и че няма да има *** ограничения само защото някой е решил да си бодне бензиностанцията наред нищото?Колега #6, с колко бройки ще спаднат убийствата, ако предумишленото убийство се наказва с 5 лв. глоба?
35
6
 
11
 
! Отговори
жорката преди 3 години
Браво Геш
34
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този път е прав!
33
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ужс!Проблема си е твой. Като искаш да пафщаш джойнтче няма да караш колата после. В случая на канабис (и марихуана), в зависимост от чувствителността на теста, положителен резултат може да се даде до 18 часа (при най-чувствителните). Това е полеви тест. Само при урина и коса има по-дълъг период - до 20 дни, ама такива не правят на улицата. И стига сте ревали, че ви отнемат правото да се дрогирате. Защо трябва да ми пука, че идиотското ви право е нарушено. Това може да спаси много хора.
32
0
 
12
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
Ми аз като пушех джойнтче не шофирах автомобил. Пък и какво ти носи джойнтчето? Ентиви маркетингови трикчета, за да може някой да ти вади пари от джоба. Ти си знаеш, ама лично мое мнение е че освен ако не си го произвеждаш сам си губиш времето с глупости. И аз като глупец 15 години пуших и пълних нечии скъсани джобчета, така че не си мисли че те съдя, просто размишлявам от време на време. От опит знам че без пушене и мънчис спестявам поне по 200-500 кинта на месец. ;}
31
1
 
13
 
! Отговори
111 преди 3 години
До ужасИ ти чел недочел. Доживотна за убийство на пътя след употреба. А не ,защото си изпафкал цигарка вкъщи.
30
6
 
12
 
! Отговори
реалист преди 3 години
Скриваш записа "Ало ,Ваньо", и цял живот си гледаш рахатлъка...-Браво Каскет ,страшен си.Направо цепиш мрака с глупостта си.
29
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Завършилите в милиционерското училище вече имат право и на законодателна инициатива...Ето как се прави правова държава.Редно е своето компетентно мнение да изкаже и предишния милиционер-Цвъко.
28
2
 
6
 
! Отговори
правилно преди 3 години
До ХмВсеки може да го предложи,приема се от Парламента
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
извинявам се, ама те за доказани поръчкови убийства и то няколко на брой дават 20 год макс.! ХАйде де не си говорим глупости! Ако мерим със същия аршин за всички престъпления, то тогава убийствата при влизане с взлом, които често са придружени и с обири, изнасилвания и т.н. трябва да им дават смъртни присъди
26
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 18: Каскет, ти заинтересувал ли си се някога какво е законодателството и какви са наказанията за дрогиран или пияни шофьори причинили смърт или трайни увреждания? Хайде първо малко прочети и тогава се изказвай. Ако са ти проблем езиците, ползвай и български източници. В Нормалните страни наказанията са повече от жестоки. Не си мисли че ние ще откриваме топлата вода. Всяки гражданин живеещ в нормална страна има права но и много задължения. 100% съгласен с това предложение.Дано да приемат закон
25
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същото наказание предлагам и за арогантен пожарникар ,изстрелял цели 14 гранати с гранатомет край Хасково ,скрит зад бронята на БТР , и причинил смъртта на човек в собствения му дом.Убийството винаги е убийство , а умишленото убийство е тежко престъпление.
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев да предложи и други неща, делата да не се влачат с години, защото събират доказателства. Да не се прилагат хитрини, болен съм, адвоката не може да се яви, свидетелите ги нямало.
23
2
 
11
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Знае че не може да стане но приказва глупости,хубаво е да свърши нещо полезно и да накара полицията най после да почне да работи,да народа им писна в тази криза да издържа търтей.
22
10
 
7
 
! Отговори
Ужс! преди 3 години
В петък си изпафкал едно джойнтче за разпускане след цяла седмица неуморен труд, платил си си всички данъци, спазваш всички други правила, а в сряда ти правят полеви тест и се оказва, че реагира на марихуана.Гешев казва: ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА ТОЗИ НЕПОПРАВИМ ПРЕСТЪПНИК!!!Съдията удря чукчето, а ти си прецакан. Завинаги.
21
10
 
4
 
! Отговори
Di преди 3 години
Заменте това след употреба с под въздействието... ***. Съгласен съм, който се е дрогирал или е пиян и шофира да яде дървото. Но не може да наказваш някой защото някога си е употребил някаква субстанция. Нормални ли сте? Къде е превенцията тук? Само подкупите ще станат по дебели и ще оставите много кадърни, работещи хора в безисходица, заради нищо!!!!
20
8
 
4
 
! Отговори
НеСъмКомунист,аЧовек преди 3 години
И тоя го раздава Велик инквизитор!Тъжно. Много тъжно.Жалко за тази страна!Тъкмо бях почнал да вярвам, че пътят, който сме поели е правилен, а сега...Едните ни налагат фашизъм под благовидния повод, че ни пазят от заразен "враг с невиждана ярост",а тоя ни налага фашизъм под благовидния повод, че се борел срещу войната по пътищата. Пацифист някакъв :-)Ужс!
19
1
 
12
 
! Отговори
111 преди 3 години
До КаскетДоживотен за дрогирани УБИЙЦИ,не просто дрогирани пишлемета. Щото ако такъв наркоман убие жена ти или детето ти,едва ли ще казваш тогава-ми то момчето е младо още,направило е грешка,верно ,уби детето ми,ама всеки греши,нека да полежи 5 г да му дойде акъла. Напротив,даже и доживотна ще.ти е малко. Ще искаш смъртно наказание.
18
8
 
5
 
! Отговори
Тралала преди 3 години
Бойко да си беше избрал някой нормален за главен прокурор,виж онзи с гушата как те скатаваше,а тоя само те излага,сега законотворец го играе!