САЩ изпратили писмо до ВСС по случая с Андон Миталов

Информацията в писмото е строго секретна
12 май 2020 16:37,
29
САЩ изпратили писмо до ВСС по случая с Андон Миталов
Снимка: Pixabay

Висшият съдебен съвет (ВСС) е получил през март писмо от Министерството на външните работи (МВнР) с поверителни данни от представители на Държавния департамент на САЩ по случая със съдията от специализирания съд Андон Миталов. Това съобщи представляващият ВСС Боян Магдалинчев в интервю за "Свободна Европа".

Още по темата

В началото на февруари магистратът получи забрана да влиза в САЩ за корупционно поведение. На 5 февруари държавният секретар Майк Помпео обяви съдия Миталов като първия българин, санкциониран от Вашингтон заради данни за корупция.

Тогава ВСС взе решение да поиска от прокуратурата, антикорупционната комисия (КПКОНПИ) и Държавния департамент всички възможни данни, засягащи Миталов.

„Получихме писмо от МВнР, то е с гриф „поверително“, поради което няма да разгласявам съдържанието му в тази посока. Тези материали са предоставени на вниманието на председателстващия Съдийската колегия Лозан Панов – това е писмо от срещи с представители на Държавния департамент“, съобщи Магдалинчев.

Той уточни, че данните са предадени и на дисциплинарния състав във ВСС, разглеждащ искането на правосъдния министър Данаил Кирилов за уволнението на Миталов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
5
 
! Отговори
Копко преди 3 години
И кое гарантира, че написаното в писмото е истина? И защо български съд трябва да се съобразява с мнението на най-корумпираната нация в света. Ако бяха го хванали с подкупщяха да го изтипосат, както направиха с Апартаментгейт. Явно много пречи на някого или знае много. А да питам, с какво сегашния ВСС се отличава от Народния съд 1944г когото осъждат. Тогава указанията са идвали от Москва, а сега от САЩ. И какво е сега ВСС?
24
2
 
9
 
! Отговори
Тъпомер преди 3 години
САЩ казали изпратили и тн.,що не си гледате краварника и не си карате японските колички,и на вашта приказка идва края,те и пирамидите са вечни ама в музея.
23
1
 
7
 
! Отговори
Qui bono преди 3 години
Коя американска фирма или организация в България е можела да има полза от този съдия? Шерше ла фам...
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато премиерът е на служба начужда държава тогава се получаваттакива строго секретни писма,които казват на нашите службикакво трябвало да правят. Единственотоправилно нещо е свалянето напродажното гербаво правителствои следствие за национално предателство.
21
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Некой разбрали нещо и защо ни пращат под моркова на сенкя. За толкова ли залухави ни имат че не разбираме за какво става въпрос. Ало ние не сме Краварчета и не сме правени у ду, *** бе.
20
6
 
10
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
Яснооо, съдията е взел едни кинти от някой представител на държавният департамент или разузнавателните служби на САЩ, но се е направил на тапа и не есвършил работа. За това и писмото е секретно. Ако имаше и зрънце рунско участие щяха да го разнасят по всички световни медии и щяха да надуват яко фанфарите !
19
9
 
2
 
! Отговори
Future преди 3 години
Със сигурност Андон Миталов няма да получи от българското правосъдие, това което заслужава, но още с по-голяма сигурност той ще си го получи, когато му дойде времето, а времето на Новия световен ред ускорено наближава...
18
3
 
17
 
! Отговори
разсъждавайте бе преди 3 години
Всяка държава е в правото си да не допуска чужд гражданин и без обяснение. Проблема е, че обявяването беше, че въпросния съдия беше обявен за корумпиран без за това да има доказателства или съдебно решение. Смешно е от толкова високо правителствено ниво да се класифицира това като официално решение. Спокойно можеха да го обявят, като "значителни съмнения", но не и като факт, без доказване на това.
17
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че то така американците могат да отстраняват всеки, който не им играе по свирката. Лепят му етикет "корумпиран", пращат писмо с гриф строго секретно и е аут от играта.Веднага прекратете това извращение.
16
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДрОгаре свиквате ли с реалности?
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те нашите служби слагат гриф поверително даже и на протоколите от заседнаията на комисиите на ЕС. Същите тези протоколи обаче могат свободно да се прочетата на сайта на ЕС.Чудна работа.
14
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори да е корумпиран, за мен е неприемливо, нагло и скандално САЩ да си позволяват да налагат санкции на български граждани въз основа на извършено престъпление на територията на България. Не може тяхната наказателна система да се разпростира на наша територия, това безумие трябва да бъде прекратено.
13
4
 
9
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
След като си създадоха специализиран съд Цветанов и компания за да могат да мачкат противниците на властта ,сега ще си сърбат попарата.
12
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мръсни кравари ония с дръпнатите очи ще ще отмъстят за насразсипахте държавата ни и прбутвате бивши комунисти да ни управляват направихте всичка на времето за да нмогат старите земеделци и социялдемакрати да управляваттрябваха ви алчни послушници които са ви в ръцете по политическа и криинална линияда мачкат и експлоатират наивния българин дето се хвана на въдицата пазарна икономика свободно предвижване и да ви се моли 30 години за безвизов- свободно предвижване на пярите от българия към в
11
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
политически репресии
10
9
 
34
 
! Отговори
северозапад преди 3 години
За тия дето ми слагат минуси, много ли ви харесва друга държава да ви диктува какво да правите.Значи сте мекотели.
9
11
 
34
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Ако има ШЕФ на корупцията в България , това е Бойко Борисов !За него кога ще пратят писмо от САЩ?Или нашето куче е добро куче!
8
16
 
31
 
! Отговори
северозапад преди 3 години
Тия кравари са много нагли
7
20
 
8
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 3 години
До евроатлантикМного сухо, товарищ. Явно си го копнал от някой мухлясъл наръчник на агитатора. Единственото ново е чипирането, но това е разбираемо. Когато се разпадна великия и нерушим СССР, чиповете тепърва навлизаха в компютрите. Един съвет :По полека с бояришника!Наздраве!
6
9
 
9
 
! Отговори
Мдъ преди 3 години
И с това се занимава онази с дръпнатите очи Джесика Ким,те америте такива ги назначават когато ги е страх от жертви,просто пускат хора от друга раса!