Полфрийман иска ново дело за убийството на Андрей Монов

Бащата на убития прикани съдиите да си подадат оставките
Обновена: 3 юни 2020 12:12 | 3 юни 2020 12:12,
104
Полфрийман иска ново дело за убийството на Андрей Монов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Джок Полфрийман иска ново дело за убийството на Андрей Монов. Това става ясно от молба на адвоката му до главния прокурор, публикувана във Facebook страницата му.

Още по темата

Австралиецът беше осъден на 20 г. затвор за убийството на студента при конфликт в центъра на София на 28 декември. Беше освободен предсрочно, а миналата седмица Върховният касационен съд отказа искане за нова процедура по пускането му от затвора.

В молбата до главния прокурор за нов процес се иска анализ на запис от камера, който бил анализиран погрешно.

Полфрийман не е съгласен, че е убил Андрей Монов умишлено и по хулигански подбуди и твърди, че става дума за неизбежна самоотбрана. Освен това се изказват съмнения, че свидетелите - приятели на Андрей Монов са затаили истина пред съда, а експертизата на записите е манипулирана.

Джок Полфрийман все още е в България и не е отлетял за Австралия. Има заповед за експулсирането му от страната, за която текат процедури. Ако молбата му за възобновяване на делото за убийството на Андрей Монов от първата инстанция бъде уважена вероятно ще остане у нас, за да участва лично.

От своя страна бащата на убития поиска Полфрийман да се върне поне за нощ в затвора, а делото да се възобнови. Христо Монов увери, че ще продължи гражданския натиск. Той за пореден път посъветва съдиите от Софийския апелативен съд, които освободиха австралиеца условно предсрочно, да подадат оставка.

"Ако са добри юристи - да си намерят друга работа", каза бащата. Той припомни, че председателя на състава Калин Калпакчиев два пъти е бил номиниран за човек на годината от Българския хелзински комитет през 2013 и 2016 г., а докладчикът по делото - Весислава Иванова, е писала доклад за организацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Незаконно е да се самоотбраняваш с нож, това е. Полфриймън е убиец. Неизбежната самоотбрана не включва убийство.
58
1
 
3
 
! Отговори
Какво става тук днес преди 3 години
Защо не виждам толкова яростна подкрепа на идеята да бъде съдена държавата ни в случаите, при които тумба от онези нападне сам българин на улицата или в дома му, или завлече жена в махалата си и впоследствие тя ум.ре на онова, което са правили с нея?Постоянно се случват такива издевателства и грабежи, но досега не е имало предложение да бъде осъдена държавата заради това, че или им дава леки присъди, или се измъкват изобщо без присъда!
57
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя пич, ще им разгони фамилията на моновци,цацаровци, гешевци, радевци и позитанци, вместо да си подвие опашката. Може би, най сетне, българите ще разберат какво значи да си свободен човек благодарение на чужденец.
56
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой да пречука Полфриймън при самоотбрана, после съдът ще го пусне, явно е така.
55
2
 
4
 
! Отговори
До 55 преди 3 години
Айдее, заличи цял институт от НК и наказателното право изобщо-неизбежната самоотбрана. Пък следващият път, като някой убие ц иганин, който го е нападнал кажи пак същото
54
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 3 години
Предлагам на утайките от БХК като свърши драмата с Джок да се насочат на север и да започнат пламенно да защитават Брайвик. Бил страхотен умен и амбициозен човек. Нищо че е отстрелвал деца като дивеч за вас това е все едно. Дерзайте
53
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Англия този щеше да получи 25 години за убийство. И 5 години само за носене на нож.
52
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До ЕльоменатИЗПОЛЗВАНЕТО НА НОЖ ЗА "САМООТБРАНА" Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. САМО ЗА ТОВА ДАВАТ 3 ГОДИНИ. ПРИСЪДАТА ОТ 10 ГОДИНИ ЗА УБИЙСТВО Е МАЛКА.
51
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствения скинар е полфриймън
50
4
 
8
 
! Отговори
До Ельоменат преди 3 години
Що коментирате неща, от които представа си нямате. НОСЕНЕТО НА НОЖ НЕ Е ИНКРИМИНИРАЩО. Нито е утежняващо вината обстоятелство.Познавам супер интелигентни българи с нормални професии, носещи навсякъде пистолет. Адвокат, който носи нож и знае как да го използва. А Джок може просто да е решил да внимава, все пак е дошъл в дивия изток. Кой знае какво е чел за тук. А и го има явно някакво хипертрофирало чувство за героизъм и саможертва в него
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бил съм с нож в чужбина, слава Богу не се е налагало да го използвам
48
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полфрийман е убиец. Няма такова нещо като убийство при неизбежна самоотбрана. Очаквано ще иска ново дело и обезщетения дори, а сигурно и орден ще иска да му дадат. Съдът да му даде още 10 години или поне да си поизлежи присъдата.
47
6
 
2
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Пак те питам теб с мозъка бил ли си я чужбина и разхождал ли си се вечер с хладно оръжие я теб? Не ми отговори. Само за това ако те хванат ще ти лепнат 5 години на запад, че разнасяш хладно оръжие и то в заведение за консумиране на алкохол.
46
3
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Когато те гонят 10 "човека" пияни и надрусани след дискотека да те гърбят, естествено, че ще се защитиш, както можеш.
45
2
 
10
 
! Отговори
До 39 преди 3 години
И акъв е проблемът в това да носиш нож? Не е забранено, нито в Австрали, нито в България.И говоря за нож за самозащита, който може да ти се наложи да използваш ако те нападнат такива като Монов или ***. Всъщност познавам хора, които се занимават с бойни изкуства и ходят с по няколко ножа. И тъкмо те никога няма да нападнат първи, защото знаят за какво става дума. А австралийците са си корава и мъжкарска нация. И точно там съвсем няма да им направи впечатление
44
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А австралийчето е станало австралийка в затвора
43
3
 
12
 
! Отговори
До Ельонамет и Дано преди 3 години
Човекът си търси правата, които му бяха отнети в една безправова държава и му прави чест!Ти защо не си търсиш правата от Господ, който те е лишил от мозък?
42
1
 
3
 
! Отговори
До до 34 преди 3 години
Ти природно ли си толкова npocтo или го тренираш усилено?
41
7
 
7
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Според доста хора тук Джок е добрият самарианин и е искал да помогне на друг човек бит от жертвата. Въпросът ми е колко от вас са били в чужбината на екскурзия и колко са носили хладно оръжие със себе си по кръчмите вечер? Стипендиантите на БХК да не ми отговарят моля. Щом се разхожда вечер със хладно оръжие в него работата не му е чиста.
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скинара Монов е намерил това което е търсил