Полфрийман иска ново дело за убийството на Андрей Монов

Бащата на убития прикани съдиите да си подадат оставките
Обновена: 3 юни 2020 12:12 | 3 юни 2020 12:12,
104
Полфрийман иска ново дело за убийството на Андрей Монов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Джок Полфрийман иска ново дело за убийството на Андрей Монов. Това става ясно от молба на адвоката му до главния прокурор, публикувана във Facebook страницата му.

Още по темата

Австралиецът беше осъден на 20 г. затвор за убийството на студента при конфликт в центъра на София на 28 декември. Беше освободен предсрочно, а миналата седмица Върховният касационен съд отказа искане за нова процедура по пускането му от затвора.

В молбата до главния прокурор за нов процес се иска анализ на запис от камера, който бил анализиран погрешно.

Полфрийман не е съгласен, че е убил Андрей Монов умишлено и по хулигански подбуди и твърди, че става дума за неизбежна самоотбрана. Освен това се изказват съмнения, че свидетелите - приятели на Андрей Монов са затаили истина пред съда, а експертизата на записите е манипулирана.

Джок Полфрийман все още е в България и не е отлетял за Австралия. Има заповед за експулсирането му от страната, за която текат процедури. Ако молбата му за възобновяване на делото за убийството на Андрей Монов от първата инстанция бъде уважена вероятно ще остане у нас, за да участва лично.

От своя страна бащата на убития поиска Полфрийман да се върне поне за нощ в затвора, а делото да се възобнови. Христо Монов увери, че ще продължи гражданския натиск. Той за пореден път посъветва съдиите от Софийския апелативен съд, които освободиха австралиеца условно предсрочно, да подадат оставка.

"Ако са добри юристи - да си намерят друга работа", каза бащата. Той припомни, че председателя на състава Калин Калпакчиев два пъти е бил номиниран за човек на годината от Българския хелзински комитет през 2013 и 2016 г., а докладчикът по делото - Весислава Иванова, е писала доклад за организацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грантаджиите от затворническата му фондация се изсипаха тука да си защитават шефа ахахахах
18
3
 
14
 
! Отговори
до IQ-300 преди 3 години
Всеки нормаленчовек ще избяга с 200 след това, което му се случи и демонстрацията на липса на правосъдие и пълния произвол.Той ще се бори да си изчисти името.Друг е въпросут дали това изобщо е възможно тук и дали би се приело, че има основания А тия дето го държаха тук сега ще искат го разкарат по-бързо. Иначе и в момента има основание за иск, защото правата му са нарушени след като е задържан, при излязло съдебно решение, което го пуска предсрочно от затвора. А ЕСПЧ е само за граждани на ЕС
17
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръгнал да защитава римляните, дето всеки ден ви крадат и бият, убил един от нападателите, а вие *** глави му ръкопляскате, чак герой го изкарахте.
16
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще осъди умрелия в опит за убийство с изнасилване
15
13
 
4
 
! Отговори
Интер преди 3 години
Нещо + - са доста страни ,май някой си "играе" с тях?
14
12
 
2
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
Колко си смело зад монитора ХАХАХАААААААА
13
11
 
2
 
! Отговори
До +- преди 3 години
Прав е човека, а ти си много cбъркано.
12
6
 
25
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
А коментар 4 и коментар 8 са написани от една и съща необективна и незапозната личност, като теб. Дано децата ни да го срещнели. Драги ми смехурко, този човек е пример за много деца. Пример затова как не трябва да си безличен сеирджия, а как се действа и помага в ситуация. Иначе казано- не е баш страхлив роб българин, с адекватна ценностна сиатема е. Има какви ли не интелектуални награди и е ръководител на какви ли не инициативи.
11
17
 
5
 
! Отговори
IQ-300 преди 3 години
Такаaaa, и ако втория съд отсъди, не както първия вече ще има повод да осъди държавата, щото по един и същи казус ще е получил различни присъди. Добре го е намислил. Дошъл е отникъде, убил е човек и иска да не лежи в затвора, щом си е излежал присъдата ритник през *** и да изчезва.
10
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко ли трябва да си изпаднал за да работиш за бхк
9
3
 
8
 
! Отговори
+- преди 3 години
Видимо -8 по далеко от носа си не вижда или пък е нещо като скапан нац -фалшив патриот!?
8
3
 
5
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
По-скоро 8, 4 и 2 са писани от един и същ шаран в блатото на стабилността, кълвящ на всичко отделено от отверствията на пиГ и близ
7
3
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 8Не е сигурно. Някой хора виждат отвъд това, че не е българин.
6
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изключителен ГЕРОЙ! С теб сме, Джок! Безстрашен боец. Всеки, който се изказва против него, да вземе малко да се запознае с материалите по делото. Така жестоко ще осъди държавата ни, ако има ново дело и го признаят за невинен, че свят ще им се завие на някои хора. Неоспорим факт- по цял свят има несправедливи присъди, съдебните системи не са съвършени.
5
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Б***клука от ДС Монов не може да си намери място, че на семейството му може да се случи нещо лошо. Такива хора са свикнали да са безнаказани. Това усещане явно е предал и на синчето-футболен хулиган. Целият цирк беше заради това, че явно има сериозни контакти във властта. Пък разни патрЕоти решиха, че могат да си направят реклама покрай тогавашните избори. А управляващите и цацаратурата да оплюят съдии, които не са купени от сараите. А Джок направо е чутовен. Бих гласувал за него.
4
6
 
17
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
Да,случая помня, който стана в центъра на София и май действително момчето се е защитавало от "глутница" мамини синчета .....бащата на Монов е полицай с чин полковник или под полковник ,май тъй беше ...може и да греша,някой да ме поправи ако знае случая ...щото медиите (свободните на 121 место по свобоа) не пишат за случая,а за излизането ... .
3
9
 
26
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Прав е господин Полфрийман, българската съдебна система се изгаври с него, дано успее да осъди държавата в Европейски съд !
2
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе какво ново дело, какви 5 лв докога ще го храним тоя по затворите, като има заповед да се експулсира да изчезва. В Австралия да се оплаче на Арменския поп.
1
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полфриймън ще и разкатае играта на бълг. съдебна система. Изключителна личност, попаднала под топора на кривосъдието в българия и излязла по-силна..Мачкай ги Пол!