Гешев оцени: Приватизиранията - брутална кражба и грабеж!

Единици станали милионери за една нощ, 90% от хората загубили
Обновена: 9 юни 2020 14:33 | 9 юни 2020 14:12, Камелия Цветанова
451
Гешев оцени: Приватизиранията - брутална кражба и грабеж!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според главния прокурор Иван Гешев в голямата си част приватизиранията е била една брутална кражба и грабеж.

Още по темата

„Бяха ограбени над 90% от българското население, единици станаха милионери за една нощ. Идете в който и да е български град и ще чуете една и съща история: как заводът е продаден и как този завод, който е построен с удръжки от заплатите на хората в града, е станал собственост на един човек и после най-вероятно, в 90% от случаите, е нарязан на скрап или не функционира вече и някои хора са станали богати на гърба на голяма част от българските граждани“, коментира той в Пещера, където се провежда поредната спецакция срещу престъпността.

Гешев допълни, че докладът от ДАНС за 14-те най-големи приватизационни сделки вече е даден на прокурори от ВКП, които извършват проверка за извършени престъпления, изтекли давностни срокове, резултати от предходни производства и т.н.

Тече проверка и по линия на гражданския съдебен надзор.
 
„В един друг период при един друг главен прокурор” на прокуратурата е била отнета възможността да атакува в съда нищожни сделки, смята Гешев.

„Беше политическа цел на онова управление, за да може да се краде безнаказано“, коментира той.

Заради това сега наказателно-правният анализ ще отиде и в министерства, които могат да реагират по данните за проблемни сделки. Първите резултати се очакват в рамките на 2-3 седмици.
 
В Пещера Гешев съобщи, че само днес в 24 населени места има спецоперации, а до края на седмицата ще има реализации в 114 градове и села.

„За мен и колегите от МВР е по-важно не какви са резултатите, в случая има резултати – има досъдебни производства за наркотици, оръжие и предмети с белези на културно-исторически ценности. Важно е това, което преди наричахме „профилактика“. Важно е да не се случват престъпления и нарушения на закона“, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


451
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
377
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕШЕВ КОГА ЩЕ ОКОШАРИШ БОСА НА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ:БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ
376
8
 
10
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
До Анонимен-377А кой е Божков?Търсен от прокуратурата хайдук,с 18 обвинения от различен характер!Да се прибере в България,да докаже че е невинен и тогава да задава въпроси на който си иска!Аман от такива ''невинни''като Божков,Василев,Арабаджиеви,Баневи,Стайков и т.н.хайдуци,които не искат да се приберат в страната,за да докажат невинноста си!
375
7
 
13
 
! Отговори
Визия за България преди 3 години
Какво ни предлагат комунистите от БСП във Визия за България - режим на водата, режим на тока, купонна система за основни хранителни стоки като хляб, захар, олио, сирене, кашкавал и мляко. Месо и колбаси няма, защото цените им са такива, че никой не може да си купи. Лимит за гориво от 30 л. месечно, за които се чака 36 (тридесет и шест) часа на опашка. ЧЕТИРИ пъти фалират държавата (1951, 1962, 1990 и 1996 г.). Това е Визията за България и "постиженията" на БСП. Единственото, в което са компететни е да съсипват държавата и живота на цели поколения. Ще допуснем ли отново да съсипят България?
374
7
 
6
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
На всички порн-графи,любитили на изчезващият неолиберализъм препоръчвам да изгледат една поредица от кратки филмчета посветена на различните отрасли от промишлеността и селското стопанство.Заглавието е "България,която съградихме".Може да ги има и в Тубата,но в сайта на "Евроком" ги има.Тогава всички неолибералисти трябва да замълчат, ако имат поне малко мозък,което съмнително
373
1
 
12
 
! Отговори
Докога комунистите? преди 3 години
Повече от 30 години гледаме филма "Комунистите отложиха комунизма и станаха капиталисти милионери!". Докога?
372
3
 
9
 
! Отговори
Корупцията през соца преди 3 години
През последното десетилетие на НРБ бакшишите и подкупите са се превърнали в "повсеместно явление в почти всички сектори на обслужването, обществения живот и всички слоеве на населението". Това пише в строго секретен доклад на Информационно-социологическия център към ЦК на БКП до Тодор Живков и Политбюро от средата на юли 1985 година.
371
6
 
8
 
! Отговори
Нормалните хора преди 3 години
Нормалните хора в България знаят, че комунистическият режим, датиращ от 1944 до 1989 година е бил престъпен. Още през 2000 година Народното събрание прие закон, който доказва това.
370
3
 
9
 
! Отговори
Костов? преди 3 години
Вкарайте Костов крадеца в затвора да почувстваме справедливост и хората да повярват на държавата
369
3
 
10
 
! Отговори
Червените милионери преди 3 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
368
3
 
6
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 3 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
367
4
 
7
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 3 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
366
6
 
5
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
Е,това всички го знаят даже и децата от детските градини,но според мен Гешев греши,че 90% от хората са загубили,по-точната цифра е 98% на загубилите.Всичко това е основната и неделима част от така лелеяният план Ран-Ът,говоря за онзи Ричард Ран,на който виетнамските зенитчици извадили окото,докато той отгоре с бомби и на-палм им набивал в главите ценностите на неолиберализма и демокрацията.Така България от функционираща държава се превърна в територия,за присмех на вички
365
5
 
6
 
! Отговори
WTF преди 3 години
Гешев е Делян Пеевски. Да разследва как Делян Пеевски стана милиардер, за да докаже, че не е негов човек. Сега се чудят как да се харесат и двамата, за да крадат без приватизация заедно с Бойко.
364
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешеф, Божков Ви зададе въпрос! Бъди актуален и не се занимавай с история на грабежа, а с грабежа! Ако не ти е по възможностите - хе, отиди в махала Долни Бостан да пребориш битовите набези!
363
5
 
4
 
! Отговори
Петко преди 3 години
Промяната започва от училище.Как ще ги стигнем американците като и сега учат децата ни по руски учебници?
362
4
 
7
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Борбата за законност е борба срещу социализма и всичките му метастази.Със законност ще бъдем изчистени от Позитанската Престъпна Организация.Има бъдеще пред България!
361
3
 
4
 
! Отговори
Kiorsufra преди 3 години
Porednata PR akcia na Ge6eftov...koi 6te go ostavi.Nali moje da posledva niakoi hora.
360
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждам има разни герберастки синчета да набиват опорки че били пи малкото зло и да се напъват да всяват страх в хората от промяна.
359
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Седесарите онези 10%товите се вляха в гернерастията и сега тоя няма как да ги разследва.
358
1
 
9
 
! Отговори
Хахха преди 3 години
Нинова умна... хаххаха.. че тя беше при Костов.. приватизаторка.. Станишев я уволни.. народа я обичал.. смях.. Толкова умна, че телевизията и на загуба.. партията и на кредити... скара всички в нея...жална за власт.... дето са малко сбръканяците дето искат да и я дадат ...