Гешев оцени: Приватизиранията - брутална кражба и грабеж!

Единици станали милионери за една нощ, 90% от хората загубили
Обновена: 9 юни 2020 14:33 | 9 юни 2020 14:12, Камелия Цветанова
451
Гешев оцени: Приватизиранията - брутална кражба и грабеж!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според главния прокурор Иван Гешев в голямата си част приватизиранията е била една брутална кражба и грабеж.

Още по темата

„Бяха ограбени над 90% от българското население, единици станаха милионери за една нощ. Идете в който и да е български град и ще чуете една и съща история: как заводът е продаден и как този завод, който е построен с удръжки от заплатите на хората в града, е станал собственост на един човек и после най-вероятно, в 90% от случаите, е нарязан на скрап или не функционира вече и някои хора са станали богати на гърба на голяма част от българските граждани“, коментира той в Пещера, където се провежда поредната спецакция срещу престъпността.

Гешев допълни, че докладът от ДАНС за 14-те най-големи приватизационни сделки вече е даден на прокурори от ВКП, които извършват проверка за извършени престъпления, изтекли давностни срокове, резултати от предходни производства и т.н.

Тече проверка и по линия на гражданския съдебен надзор.
 
„В един друг период при един друг главен прокурор” на прокуратурата е била отнета възможността да атакува в съда нищожни сделки, смята Гешев.

„Беше политическа цел на онова управление, за да може да се краде безнаказано“, коментира той.

Заради това сега наказателно-правният анализ ще отиде и в министерства, които могат да реагират по данните за проблемни сделки. Първите резултати се очакват в рамките на 2-3 седмици.
 
В Пещера Гешев съобщи, че само днес в 24 населени места има спецоперации, а до края на седмицата ще има реализации в 114 градове и села.

„За мен и колегите от МВР е по-важно не какви са резултатите, в случая има резултати – има досъдебни производства за наркотици, оръжие и предмети с белези на културно-исторически ценности. Важно е това, което преди наричахме „профилактика“. Важно е да не се случват престъпления и нарушения на закона“, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


451
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
337
1
 
5
 
! Отговори
Отвличания преди 3 години
В края на <b>юни 2002 г. групата на Янко Ваташки-Лудия отвлича пред дома му йорданец,чието име така и не става ясно.Чужденецът е със статут на постоянно пребиваващ в България и по професия е лекар.Похитеният е държан 3 дни без храна и вода и подлаган на изтезания горене на краката с ютия и рязане на тялото с нож. Поисканият откуп от $20 000 е платен и жертвата е захвърлена от автомобил в покрайнините на София.
336
2
 
5
 
! Отговори
Отвличания преди 3 години
20 септември 2001 г. собственикът на "Руен" Стефко Колев е отвлечен близо до дома си в столичния кв. Княжево,когато отивал на работа с автомобила си Ауди.Четиримата похитители са въоръжени,маскирани и облечени в полицейски бронежилетки.Откарват го в неизвестна къща.Първоначално искат 2 млн.лв. откуп,но Колев казва, че това е абсурдно.Обвинени са Данаил Георгиев-Джаки и Борис Арсов-Борчо от групата на Йоско, специализирана в отвличания и мокри поръчки. През ноември 2003 г. Борчо е застрелян, а Данаил Георгиев по-късно е оправдан.
335
2
 
4
 
! Отговори
Отвличания преди 3 години
През месец юни 2000 г. е отвлечен таксиметровият шофьор Драгомир Драганов от Пловдив. Похитителите искат откуп в размер на $15 000 и отрязват пръста на похитенияНа 21 юни 2001 г. съпругата на изпълнителния директор на вестник Черноморие, Варна Албена Бояджиева е отвлечена пред дома си. На 14 юни тя е изхвърлена от автомобил в местността Боровец край Варна.За похищението е арестуван Валентин Костадинов от Добрич.20 септември 2001 г. собственикът на "Руен" Стефко Колев е отвлечен близо до дом
334
1
 
5
 
! Отговори
Отвличания преди 3 години
Хронология:На 2 септември 1994 г. строителният предприемач Георги Георгиев-Гечо и служителят му Антон Костадинов са отвлечени в района на квартал Илиянци от автомобила си.Откарани са в необитаема вила над пернишкото с. Дивотино. Няколко часа по-късно непознат мъж обявява по телефона на братовчеда на Гечо - Христо Върбанов,че иска 1 млн. долара срещу живота на двамата отвлечени.Заложниците са открити убити.
333
0
 
3
 
! Отговори
цитат преди 3 години
До АнонименПрез лятото на 2017 г. синът на автотърговеца Тони Злактов бе похитен от предрешени като полицаи бандити и върнат 11 дни по-късно след платен откуп в размер на 700000 лева.Месеци по-късно, през януари 2018 г.,за отвличането бяха арестувани Иво Ториното и охранителите му Мартин Марков и Георги Джамбазов,както и приятелката на последния Здравка Стефанова.И макар крими квартета да бе освободен заради липсата на достатъчно доказателства,Златко Баретата свалил доверието си от Ивайло Борисов
332
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като започнат пак отвличания,рекет,рязане на пръсти,уши,убийства,да не ревете за Бойко?
331
2
 
11
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Благодарение на мъдро извършената приватизация, България вече не е уважавана морска държава и е едно нищо в този колосален бизнес. Не строим кораби, нямаме кораби( скоро даже имаше нещо с флага и парижкия меморандум), все по-малко младежи учат а училите директно отиват в частни компании. Докато тука се разграбваха готови заводи, китайците се научиха да работят, наемаха чужденци и даже познавам българи, дето работят из Китай и сега.
330
4
 
7
 
! Отговори
уточнение преди 3 години
Скоро ще разследва и Василий *** за ослепените войни на Самуил.Но за далаверите на Тиквата ,Шехерезада ,Домуса ,Пеевски ,Влади,Цвъко и всички от т.н. Шайка ,Каскета е глух ,сляп и ням.
329
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демагогия до безкрай - а КТБ , БТК, Булгартабак, Морски Флот какво са? Инвестициите на шефовете на тоя лУ***мпен ли?
328
2
 
8
 
! Отговори
Po Zakon преди 3 години
за това са виновни най-вече прокурори и съдии. Ще повдигне ли сега обвинение на прокурорската шайка, която се хранеше и от там? М?
327
3
 
8
 
! Отговори
true 1 преди 3 години
2009 баце не пипна дпс и прокарва редица фашистки закончета с тях,даде им цял куп привилегии-квоти за университети,бизнеси,стипендии, кметове, пари за общините им,за стадион(по време на корона), джамии, макар че не са официална религия герб гласува субсидии и за тях, намалени присъди и какво ли не.така получи и циг'анските гласове-и там програмки за помощи и всичко на гърба на пчеличките,да хрантутят *** които крепят на власт другите ***.Сега целта е да разкара Корнелия,станишко патеричката да вземе бсп,и най вече да не вкара толкова депутати.И всичко си върви по план, стъпка по ст
326
3
 
10
 
! Отговори
true преди 3 години
най-обикновен поръчков прокурор, поредния който си мисли че кат се надупи на бащицата и ще направи кариера и пари.Помниме как ББ дойде( финансиран от най-со'рос'оидното немско нпо) с обещание че ще спре дпс. Помниме че 2009-а най-напред разби янето(рзс) като "убеди" тагарински(племенника му е съпруг на шехерезада)да напусне групата и така се разпадна, защото падна под 10 души, изискване по герберския закон. Това направи и със сидеров - измъкна му 10 души и атака остана на минимум от 10,та да накара Сидеров да млъкне,а станишко просто му стана патеричка.
325
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев, кога ще видим резултат от разследването на поръчковото убийство на Милен Цветков? Кога ще видим разследване на Иво Ториното, който държи на изхранване донбаски терористи-путинисти-русофили, които избиват зъбите на хората ?
324
3
 
15
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 3 години
А стига ве! Не може да бъде.Кой да предполага?А Бойко и Пеевски кога?Сега е най голямата кражба.
323
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев, а кога ще започне разследване на съветския геноцид в България 1944-1989г?
322
6
 
8
 
! Отговори
Sata NATO преди 3 години
До СатираНо Гешев е един от първите водещи политици у нас, който се осмелява публично да го заяви.-----Какъв политик е Гешев бе, ти изперка ли?Твоето място е да пасеш прасетата на село, но комунистите докараха проста ците от село у градо и сега страдаме.
321
4
 
8
 
! Отговори
започна преди 3 години
да се просветлява какви ги въртиш и как показваш мишките .Големите плъхове им правиш параван.Мого работиш и нищо не правиш.
320
4
 
9
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До ПроСоТоТи си отвратително точен! Откъде се сети за "Гергоф"! И само тоя ли е?! А кой първоначално го направи милионер?! Кмета на Пловдив Чомаков и зам.кмета Генчев направиха какво?! Кой му даде хотел "Ленинград", Пловдивския панаир, Стария град в Пловдив?! Кой му даде ЦУМ?! Кой разпродаде АЕЦ Белене в първия чешкия вариант след протестите на "зелените" 1990 година?! И гешев говори за миналото! Каскет! За колко ли се е продал?!
319
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-интерестоно че олигарси приближени на управляващите са чисти.
318
10
 
16
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Гешев! Я хвърли прокуратурата да разследва колективизацията по селата от 1949 година. И тогава има страшни и ненаказани престъпления. С една дума, колкото по-назад търашуваш, толкова по-добре за сегашните айдуци...