Днес решават дали Пламен Бобоков ще остане на свобода

Бизнесменът внесе паричната гаранция от 1 млн. лева
25 юни 2020 08:00, Александър Попов
14
Днес решават дали Пламен Бобоков ще остане на свобода
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Апелативният спецсъд ще решава днес да остане ли Пламен Бобоков на свобода срещу парична гаранция от един милион лева, след като прокуратурата протестира срещу решението на Специализарания наказателен съд да го освободи.
 
Искането за постоянен арест е по разследването срещу него, че е част от пресптъпна група за внос и депониране на опасни отпадъци.
Още по темата
Пламен Бобоков беше единственият от 7-членната група, когото прокуратата освободи срещу високата парична гаранция след първоначалното задържане. Въпреки, че бизнесменът внесе определения му един милион лева, спецобвинението го задържа, защото било след законовия срок.
 
Първоинстанционният съд обаче реши, че след като парите са по сметката на специализираната прокуратура, задържането на Бобоков е незаконно и разпореди той да бъде незабавно освободен. 
 
Това стана - въпреки, че в съдебната зала наблюдаващите прокурори разказаха за откритите в телефона и таблета на бизнесмена чатове с президентския съветник Пламен Узунов, подалият оставка русенски прокурор  Николай Николов и даже намекнаха за контакт с президента Румен Радев.
 
Тази информация, която от спецобвинението продължиха да допълват всеки работен ден след миналия петък, трябваше за убеди съда, че Бобоков трябва да бъде задържан, защото има влиятелни контакти и на свобода може да попречи на разследването и да се укрие. 
 
Решението на Апелативния спецсъд ще е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Борисов насъскал Гешев и сега Гешев-та ще се пече на президентския огън !По Президент не се стреля по заобиколен начин Гешев , не слушай Борисов , той няма акъл за борба с Румен Радев и е обречен с тоя о.***.н з.а.д.н.и.к!
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че какво общо имат президентския съветник с разследването в обвинение на тоз човек как участник в престъпна група за внос и депозиране на опасни отпадъци като първо не са доказани конкретните обвинения спрямо него за внесената или невнесена сума по реда за задържането,а след туй по реда на обвиненията и защитата в чия полза е съдебното решение да се обяви продължението по следващите теми тъй че по началната тема за която са му изисквали сума за гаранция още не е разрешена с крайно решение в съда
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАПИПАХА ЕДРИТЕ СПОНСОРИ И ЧЕРВЕНИТЕ СА В ИСТЕРИЯ- КРЕЩЯТ, ВИКАТ И ИЗПАДНАХА В ПАРАЛЕЛНА ДЪРЖАВА, ОБВИНИХА ПРОКУРАТУРАТА- АМА ЗАЩО НЕ СЪДА. ПРЕДИ КОГАТО ПОЛИЦАИТЕ РАЗБУТАХА МУТРИТЕ БЯХА НАРОЧИЛИ ПОЛИЦИЯТА, ПОСЛЕ МУТРИТЕ СТАНАХА "ЧЕСТНИ БИЗНЕСМЕНИ" И СЕГА ЧУВАМЕ ПРОКУРОЩИНА, А НЯКОЙ БЕШЕ КАЗАЛ, ЧЕ ВЯРВА ПОВЕЧЕ НА ОНЯ ОТ МАГУРАТА ОТ КОЛКОТО ЛЕГИТИМНОТО ПРАВИТЕЛСТВО- Я ДА ПИТАМ, ЗЕЛЕН ЧОРАП СЛЕД КАТО ТВЪРДИ ЧЕ ИМА КРАЖБИ СИГНАЛИЗИРАЛИ С ФАКТИ ЕВРОПОЛ, ПРОКУРАТУРА, ОЛАФ- АКО НЕ ЗНАЧИ ЛЪЖИ.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е изключително опасен престъпник!
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, кога ще арестуват секретаря на Радеф, и кога Радеф ще подаде оставка....???
9
1
 
4
 
! Отговори
GG преди 3 години
Да не излиза !
8
2
 
3
 
! Отговори
ТТ преди 3 години
Съвсем нормално е един бизнесмен да лобира за собствените си интереси. Друг въпрос е дали номерата му минават пред държавната администрация и държ.служители. Там е проблема.
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ме интересува този!!! По ми е важно Борисов кога влиза на топло!?!?! Или ще го оставяме да бяга в Дубай?????
6
2
 
9
 
! Отговори
Pff преди 3 години
Явно "организирана престъпна група за отнемане на бизнеси, с участието на специализираната прокуратура и главния прокурор, с участието на брат на вътрешния министър и поради пазена от МВР" не е достатъчно голям скандал.
5
8
 
10
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Тоа Бобоков е много опасен, нагъл, безочлив, без скруполи. Възможно е да избяга в Саудитска Арабия и оттам да се прави на велик.
4
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президента да каже,нали е негово протеже.
3
5
 
14
 
! Отговори
сигурно преди 3 години
Пеевски и Доган ще вземат на 100% , целият БГ. бизнес с помощта на шайката !!
2
2
 
5
 
! Отговори
.. преди 3 години
А на кой му дреме?Този и да влезне (спокойно, няма да влезне) има една купчина други като него дето ще са на свобода.Няма смисъл да ни занимавате с поредния...
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно защо не са толкова старателни срещу всички които са престъпили закона или има записи и снимки за оня с чекмеджето ми е думата.