Чадър над наркоразпространението у нас, арести за висши ченгета

Правят промени в дирекцията след разговор с премиера
Обновена: 26 юни 2020 11:44 | 26 юни 2020 11:23, Веселина Йорданова
282
Чадър над наркоразпространението у нас, арести за висши ченгета
Снимка: БГНЕС

От най-високо място е имало чадър над наркоразпространението у нас, това обяви главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг.

Арестуван е началникът на Отдела за противодействие на наркотрафика в ГДБОП след получен подкуп. Той е дългогодишен служител в системата. Задържан е и началникът на сектора в същата дирекция и още един служител на МВР за 24 часа. Арестите са предприети вчера вечерта, към момента продължават претърсвания на множество обекти и жилища.

Разработката е дело на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР и Специализираната прокуратура.

Разследването е на дейност на организирана престъпна група, занимаваща се основно с подкупи и упражняване на логистика, помощ, "чадър" върху дейността на организирани престъпни групи, занимаващи се с наркотрафик и разпространение на наркотици не само на наша територия.

Гешев определи случилото се като срамно, притеснително, грозно. По думите му това е безпрецедентен резултат в най-новата ни история.

"Тези длъжностни лица са най-висшите ръководители за противодействие на наркотиците, както и хората, които са основните точки на контакт с нашите международни партньори по линията на противодействие на трафика на наркотици", съобщи главният прокурор.

Той увери категорично, че МВР и Прокуратурата ще продължават да са безкомпромисни към всякакви случаи на нарушения, независимо от кого са извършени. В интерес на българските граждани е самите ние да си изчистим къщичката и го правим, заяви главният прокурор, като посочи още, че "във всяко стадо има мърша".

Промени в ГДБОП ще бъдат направени след разговор с премиера Бойко Борисов.

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че е разпоредил на главния секретар на МВР по най-бързия начин да се направи анализ на ГДБОП и основно на дейността по противодействието на трафика и разпространението на наркотици. Целта е да се "изчисти името" на дирекцията и да се запази доверието в международен план.

Гешев каза, че познава задържания ръководител на отдела от 90-те години, когато е работел в софийско районно управление по линия на противодействие на наркотиците. Потресен и изключително разочарован съм, призна главният прокурор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
5
 
! Отговори
До 167 преди 3 години
Само не и на когото трябва.
152
2
 
17
 
! Отговори
Moocku_ преди 3 години
До Джингиби.Никакви схеми не е развалил Гешев. Нарича се пренареждане на схемите, най-вече участниците,
151
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добрутро!Народа одавна го знае,а и някои медии непрекъснато пишат,ама кой да чуе.
150
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ме интересува! Важното е, че на Сл.Бряг кацнаха първите холандски туристи. В заведенията пак ще се предлага белия прах.
149
1
 
16
 
! Отговори
Mopcku_ преди 3 години
Хич да не ми се прави Гешев на много потресен. 99-те години вероятно заедно са си делили парсата с въпросния. Въпросът е кога ше бъде закопчан и Буда, който е реалния покровител на всичката контрабанда в страната? Ясно на всички е, че това е пореден ПР в следствие на думите на Президента, както и за раздухване на странични теми след изтеклите аудио записи и снимки с Буда.
148
3
 
11
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Бизнеса с дрога е един от най- гъвкавите. И е голям проблем е по- целия свят. Много пари играят. Най - сигурната защита е недопускането му да се развива и сериозни мерки . Това е възможно само ако се осъществява е на всички нива ..и тука вече е проблема. Поне на индивидуално ниво не позволявайте да припарва до вас и децата ви.
147
0
 
12
 
! Отговори
D преди 3 години
Чадърът, обаче е от още по-високо ниво.
146
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За първолаци. Шиши взима канала от мутрата. Кое не е ясно? Сеир да е.
145
11
 
6
 
! Отговори
Джингиби преди 3 години
Кой каквото ще да казва за Гешев, обаче тоя на доста хора развали схемите
144
2
 
11
 
! Отговори
Наблюдатели от ЕU преди 3 години
Министърът на вътрешните работи носи политическа отговорност и трябва незабавно да подаде оставка.Така би било в цивилизована страна.
143
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше и едно сиропче Димекс. И то, по спомени, съдържаше това-онова.
142
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така се прави с чадърите - когато стария чадър овехтее или се пробие, се изхвърля и се сменя с нов чадър.
141
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГешеФТ, щом е свършило времето на недосегаемите, вземи и го докажи!Арестувайте Кратун, Шиши, Дуган ага, Домуз ага, Менда и В.Г. и ще ти повярваме....
140
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А добро утро.Паднахме от Марс...
139
2
 
11
 
! Отговори
А по Тошово време... преди 3 години
Понеже нравите при социализма бяха много строги, през 80-те години в аптеките се появи препарат с невинното име "Биокаптон". Без рецепта. Чист амфетамин, баце. Не знам експеримент ли си правеха или зарибяваха предварително заради неизбежните "рИформи", ама можеха да се видят доста любители да го съчетават с бира, които седяха недодвижно в градинките с оцъклени очи. А на колко мързеливи студенти взе изпитите с денонощно четене само през сесиите... Носталгия... Който помни, да каже лъжа ли.
138
10
 
6
 
! Отговори
АЗ СКОРПИОНА преди 3 години
Повече от ясно е, че сте платени съветски т ролчета. Отврат сте просто. Как спите нощем, или нощните ви шкафчета бъкат от рубли и копейки , а ?????????????? Хах
137
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова ще подкрепим всякакъв опит за сваляне на Мафията ГЕРБ .Защото 11 години тровят децата ни с дрога ...при тяхното на ГЕРБ и ДПС Правителството !
136
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"От най-високо място е имало чадър над наркоразпространението у нас, това обяви главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг."Знаем, чекмеджето не се пълни само.
135
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предполагам ви е ясно, че бизнесът с дрога ще си продължи съвсем необезпокоявано.
134
0
 
21
 
! Отговори
А-Я преди 3 години
От време едно..от моите набори в мвр отидоха почти безнадежните- бездарници. Служба с 55 хил щат( маша на властта- гласувачи) само те имат право на 20 заплати, ранно пенсиниране и куп привилегии ( извинявам се за читавите хора там- респект има и такива)..!! Синьо зелена аморфна дебела маса, интелект на..тиква, управлввани от компроментирани шефове! Щом Румянка бе министър,значи може и без! ...срам и печал