Без парична гаранция за мъжа, уринирал върху знамето ни

Деянието му е извършено с изключителен цинизъм и дързост
17 ное 2020 13:42,
51
Без парична гаранция за мъжа, уринирал върху знамето ни
Снимка: Youtube

Наблюдаващият прокурор по делото срещу Михаил Михайлов, който уринира върху българското знаме, е внесъл протест срещу решение на Специализирания наказателен съд да освободи мъжа от ареста срещу парична гаранция от 1000 лв. Това съобщиха за "24 часа" от пресцентъра на Специализираната прокуратура след множество публикации в медиите и социалните мрежи относно поругаване на националния флаг от Михайлов в Стара Загора.

Михаил Михаилов е привлечен като обвиняем за престъпление против Републиката и за хулиганство на публично място, извършено с изключителен цинизъм и дързост. Досъдебното производство срещу него е образувано в началото на ноември 2020 г. Михайлов е обвинен, че на 7 септември 2020 г. на неустановено място в гр. Стара Загора уринирал върху знамето на Република България, заснел това на видео и същия ден го публикувал в интернет.

На 1 ноември 2020 г. в социалните мрежи се появява нов видеоклип, на който се вижда как същият мъж пак уринира върху българския трибагреник, но на 60-ина метра от оградата на специализираното правосъдие на ул. "Черковна" 90 в София.

Михаил Михайлов е издирен и на 10 ноември 2020 г. е задържан.

Това не е първото му подобно деяние. За същите престъпления той е привлечен към наказателна отговорност още през 2018 г. и е осъден на 18 юли 2019 г. от Специализирания наказателен съд на 1 година и 10 месеца лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок. Тогава Михайлов е признат за виновен в това, че на 29 май 2018 г. пред Съдебната палата в София е запалил българското знаме, уринирал върху него и заснел действията си, а на 2 юни 2018 г. публикувал видеоклипа в интернет.

Съдебно-психиатрична експертиза по делото е показала, че обвиняемият не страда от психическо разстройство, осъзнава действията и постъпките си и може да носи наказателна отговорност.

В протеста на Специализираната прокуратура за промяна на мярката за неотклонение на Михаил Михаилов се посочва, че с действията си той е демонстрирал явно неуважение към държавните символи. Другите аргументи са, че има опасност да се укрие и да извърши престъпление.

Следствените действия по новото досъдебно производство на Специализираната прокуратура продължават с експертизи, разпити на свидетели и др. Предстои протестът й срещу пускането на Михайлов от ареста да бъде разгледан в четвъртък от състав на Апелативния специализиран наказателен съд.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
7
 
9
 
! Отговори
А Радев кога? преди 3 години
Той Радев поруга законноустановения ред в държавата, призова мутрите да свалят правителството, сега се възмущаваме от този русо-фил и българофоб.
32
2
 
7
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
За всички пиклювци да се изработи закон с който да им се отнеме гражданството,имуществото и да им се забрани да стъпват на българска земя!!Качват го на една гумена лодка и го пущат в Черно море на средата и да плува накъдето му видят очите,но с цялата му фамилия!Колчем се добере до български бряг,пак го връщат в центъра докато не си избере друго място за живеене или докато не се удави,каквато съдба според мен заслужава!!Щом не ти харесва България,Афганистан те очаква и ще ти хареса,вервай ми!!
31
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ганчовците и Груйовците си мислят че като се загърнат с байрака стават родолюбци.Ако не нодищ страната България в сърцето трибагреника не е нищо друго освен роло тоалетната хартия. А държава я окендзааххааа точно такива сральове които се повиват със знамето без да са се "къпали" години наред. Сега сами си се варят в собствения си сос от варена кир с топла гной!
30
2
 
13
 
! Отговори
факт преди 3 години
Пришълците от Индия не само пикаят, но *** и изгарят знамето. Тях никой не ги съди , осъди и глоби дори един лев.
29
20
 
23
 
! Отговори
Пикаещ последовател преди 3 години
Напълно подкрепям пикаещите хора. Има причини така гнусна държава е превърната България - управлението. Не случайно имаше арт инсталация изкуство в Европа картата на България цялата с турски *** клекала с дупики. ДА ПИКАЯ ВИ и в Евпопейска държава ще направя от това представяне на ангардно изкуство на арт изложба! Държава се гаври и издевателства с хората и напълно опрвадано е да се пикае !!!
28
6
 
12
 
! Отговори
Леле до 30 преди 3 години
Давай смело, щом си си в Турция :D Даже можеш и по голяма нужда върху тяхното знаме :D
27
11
 
25
 
! Отговори
Пикая на държавата преди 3 години
нищо чудно протестиращите да организират масово препикаване и пикаене по държавни сгради, снимки на дупетати и знамена в центъра на София така и в останалите градове. Допика ми се много сега излизам на простиращо пикаене.
26
1
 
5
 
! Отговори
Я го вижте пак преди 3 години
Съдебно-психиатрична експертиза по делото е показала, че обвиняемият не страда от психическо разстройство, осъзнава действията и постъпките си и може да носи наказателна отговорност.
25
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е в ред човека и му личи отвсякъде.В тубата има негови клипове под заглавие :"Гласът на Стара Загора".Мисли се за журналист,размахва някакви карти.Изгледайте един-два и ще ви стане ясно,за какво става въпрос!
24
19
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Синия келяв *** на ЕС даже за изтривалка на входната врата съм го ползвал !Гордо с патриотъзъм съм си бърсал подметките на него !За ЕС и НАТО само смърт и гавра!
23
23
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
за гавра със парцалите на ЕС и НАТО трябва да се дава орден стара планина!Гордо съм стъпквал синия *** на Еврогейският халиват и съм ги качвал снимките гордо в Фейса !Единственото знаме което уважам е само българското на окупатори те само се заплюват и горят!Видите ли сините парцали на ЕС и НАТО опикайте ги заплюйте ги и заметете земята с тях!
22
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми този е с условна, при повторност, ако статията е точна, вероятно му се влиза зорлем в затвора. Може пък мъжка ласка да му се иска, какъвто е пухльо, няма да пропадне в панделата. След като излежи ще излезе в цивилизацията като чисто нова жена.
21
16
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
и аз съм *** знамето на ЕС,какво толкова да не би да е нещо лошо!Парцалите на ЕС и Нато само за това стават!
20
15
 
24
 
! Отговори
Онан преди 3 години
Аз бих онанирал
19
2
 
16
 
! Отговори
ЦвЯкло и зелИ преди 3 години
Същото деяние в изпитателния срок. Школсун! Дааа русофилистимяните преливат от акъл.Срещу това и рубли няма открити, няма открити.
18
8
 
5
 
! Отговори
Леле до 22 преди 3 години
Е от теб със сигурно не се страхува :) аз съм жена и аз не се страхувам от теб :))) в чужбина съм, но дори и в България нямаше да ми пука от теб :) Пожелавам ти, най-искрено, да увиснеш на тирантите му, сигурно сте една рода :)
17
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама... кажете кога и в колко часа ще го пускате... пак ще пикае, но този път от страх. Нищо- жестовото .... На дали се страхува от българските хронични ганиуювее и груйовеее!:))))))))))
16
14
 
7
 
! Отговори
минчо евгениев преди 3 години
Какъв е тоя мъж бре. Да дойде на мен да се июзпикаее. Така ще го наредя хаххахха
15
30
 
25
 
! Отговори
Германец преди 3 години
...той е демонстрирал явно неуважение към държавните символи---То пък щото всички са се запрескачали да я уважават тая държава...Като цяло евалла на пича. Каквото повикало, такова се обадило.
14
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това куку е за лудницата ,не за затвора а в СМ го обявиха за македонец който в знак на протест се изпикал над българското знаме,нищо чудно то лудаци на луд се радват