България - обект на разузнаване от Русия заради ЕС и НАТО

Арестуваните за шпионаж могат да лежат дълго в затвора
83
България - обект на разузнаване от Русия заради ЕС и НАТО
Снимка: БГНЕС

България е обект на интензивен разузнавателен интерес на Русия заради ролята си в Черноморския регион и като член на ЕС и НАТО, коментира бившият съветник в ДАНС Алексей Петров пред Нова телевизия.

Още по темата
Според него случаят с разбитата група, която е събирала данни за модернизацията на армията ни в полза на Русия е класически шпионаж - с инструкции, обучение, конспиративност.

Той очаква арестуваните да лежат дълго в затвора, защото доказателствата срещу тях са безспорни.

"Няма нищо изненадващо и необичайно. Разузнаване срещу контраразузнаване е една от най-древните игри, а шпионажът е втората най-древна професия в света", каза още Алексей Петров.

Междувременно военният съд остави 5-има от арестуваните по шпионския скандал в ареста. Заседанията се проточиха от неделя по обяд до понеделник сутринта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще лежат докато Толупа и Каскета са на власт.Паднат ли от стола няма да лежат а ще лежат тези които са ги вкарали.
63
1
 
1
 
! Отговори
Осведомен преди 3 години
Митал чрез руските агенти пак разузнава колко скраб може да получи от военните поделения за долар
62
1
 
3
 
! Отговори
В чия полза ? преди 3 години
смях , единствени в европа хванахме 12 руски шпиони за една година , и не ги е страх директно в руското посолство влизат , те 2001 г обвиниха пок Янев , които е арестуван пред вратата на руското посол че бил хвърлил чантата със секрет информ през оградата е той е напълно оправдан от съда , тези акт. мероприятия на хунтата са голям срам . Защо пишман Джамбаски още на 28.02 внася предложение в ЕС за разширяване на санкции су Русия защото са били хванати шпиони в България
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1 МИЛИАРД СА МНОГОНарича се инвестиции в обща отбрана. Българската армия придобива реален поен опит и допринасяме за общата сигурност. Не може да искаш само други да те пазят, а ти да не харчиш нищо.
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 68"Путин умря от страх какви нови тайнствени оръжия се крият у нас"Ами щом не е да си прибере над 400те агенти от Руското посолство в София.
59
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Няма да е дълго,"защото ще има нов девети септември!"Русофилите има да си мечтаете.
58
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БОЕН ОПИТ СЕЛСКИАми, точно затова ходят нашите военни на мисии, да трупат боен опит и то не само в Афганистан. Щото великата социалистическа Народна армия, трупахме боен опит само в столовите и на едни мега безмислени учения с акцент върху извращенията и безполезността.
57
4
 
6
 
! Отговори
гузно мълание преди 3 години
Другаря Радев чака инструкции от Москва, Белград и Дубай и затова се бави с отговора дали пак да излезе с една вдигната ръка или този път и с двете.
56
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин умря от страх какви нови тайнствени оръжия се крият у нас
55
4
 
5
 
! Отговори
Няма да е дълго, преди 3 години
защото ще има нов девети септември! САЩ скоро ще се разпаднат, и тук няма да има почва за соро соиди. Тогава всичко ще си дойде на място. Днешните "шпиони" са като Навални за Русия, само по това се различават, че оня пл ужек ще умре в руските зандани, а нашите "шпиони", ще станат герои и бъдещи управници на България, а на тяхното място в затвора, ще бъде шайката на Боко!
54
3
 
1
 
! Отговори
Кой беше преди 3 години
този Алексей Петров - Трактора ли?
53
2
 
2
 
! Отговори
1 МИЛИАРД СА МНОГО преди 3 години
За какво точно са дадени в АФГАНИСТАН. Може би като заровени в полето да израснат жълтици по дърветата като ПИНОКИО. Можеха с тези пари да построят детски градини за всички деца, а не да оядисват страите и ТИКВАТА и РОМСКАТА КМЕТИЦА да се снимат до новите фасади, а родителите да се записват за класиране в детска градина...
52
6
 
6
 
! Отговори
АЗ ДОКОЛКОТО ЗНАМ преди 3 години
РЕФЕРЕНДУМ за НАТО не е имало. Резолюцията за Афганистан по НИКАКЪВ начин не ни засяга и не ни задължава. Резолюции имаше за много неща. За войната в ИРАК нямаше резолюция, но САЩ унищожиха страната и убиха милиони там. А БЪЛГАРИЯ даде десетки жертви в МОСУЛ - ЗАЩО след като НИЩО не ни задължаваше да пращаме и там "демократизатори" с български униформи
51
3
 
5
 
! Отговори
КОМУНИСТИ преди 3 години
хубаво е, че на изборите БСП*-то на *** ще бъди на трето масто след Слави Трифонов и Баце
50
3
 
2
 
! Отговори
БОЕН ОПИТ СЕЛСКИ преди 3 години
се трупа в сражения, а не като даваш КАРАУЛ или обслужваш БАННО-САНИТАРНИЯ модул, с който се гордеха шефовете на МО, че видите ли ще учудим американците когато ще си вземат душ в нашите бани.
49
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската пета колона в България трябва да бъде унищожена!
48
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България да ти е обект на разузнаване е все едно, да питат каво е засял комшията в съседния двор, където ни дели една ръждясъла мрежа. Просто трябва да надникна през прозореца
47
2
 
5
 
! Отговори
ЧЕКМЕДЖАН преди 3 години
пак ли ще го убиват. Че вече не се знае от кого. Актьорите се сменят, а ОН вечно жив. ТРАКТОРА щял да го убива, СРЕТАН, ДОГАН, ....А Президента го следи с дрон. Да влезе Спешна помощ, че пациента пак изпадна в шизофреничен шок
46
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПРАВИЛНИЯТ ВЪПРОС ЕТрупат боен опит, щото Фигуранта и подопечните му руски генерали докараха армията ни до пълна неадекватност и липса на боеспособност.Много обичате да се хвалите с "Народната" армия, преди 89та, но аз, като служил там 2 години, много добре знам, че беше някаква пародия на армия.
45
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхливеца Румен се е наврял в миша дупка :)))))))) Чака инструкции от Масква какво да пилтечи :)))