Петимата, обвинени за шпионаж за Русия, остават в ареста

Военният съд взе решението си след цяла нощ заседания
22 мар 2021 07:43, Елка Василева
50
Петимата, обвинени за шпионаж за Русия, остават в ареста
Снимка: архив, БГНЕС

След съдебния заседания, продължили цяла нощ, военният съд остави в ареста петимата, обвинени за шпиониране в полза на Русия, предаде БТА.

Още по темата

Един от групата направи самопризнания и бе пуснат под парична гаранция още в деня на задържането му.

Първото решение за постоянен арест бе за заместник-началника на бюджетната дирекция в МО полк. Петър Петров. Защитата му - адвокат Петър Петков, обясни, че задържането му било незаконосъобразно и необосновано. Причината - прокуратурата не посочила кои са сведенията, които групата събирала, за да предаде на Русия. Едва след като станело ясно какви са документите, тогава можело да се прави извод дали те са класифицирана информация.

В ареста остават още бившият военен Иван Илиев, за когото прокуратурата твърди, че бил начело, съпругата му с двойно гражданство, която била връзка с руското посолство, началникът на класифицираната регистратура в парламента (също бивш военен) Любомир Медаров и още един служител на МО.

Решенията на съда не са окончателни. Ако решат да обжалват, петимата могат да подадат жалби през военно-апелативния съд.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
да преди 3 години
https://facebook/chapkana Този гнусен войник от Стара Загора е замесен в звуковите, сателитни атаки по света. На Стара Загора е мизерен селянин. Спал е с проста *** Смилена Татарска от Враца и следят нейна съученичка по света от злоба.
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НикогаВечеСДС-Чумаdo 33Po golem otpadak ot tebe niama
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До полза има само хунтаTi kavo predlahash be MunchoBulgaria da e chlen na EU i NATO no komunistite v razuznavaneto da shpionirat sreshtu NATO i EU. Ti totalno se izperkal
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пачему толйка 3 тъсяч лева палучали? Ета желтъйе капейки, сказал Каскету. Каскет прадавайет родину за милионъй доларов.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прадали родину. ***.
35
0
 
2
 
! Отговори
нищо не преди 3 години
а спомняте ли соломон паси и не беше арестуван как го заловиха преди години до секретна военна база , преди да бъде министър
34
1
 
2
 
! Отговори
полза има само хунта преди 3 години
да не стане като печатницата за долари ато за кръщенета били . Сега сериозно за година вече са разкрити 12 руски шпиони?????с обвинения с всичко как ви се струва . това са активни мероприятия на борисовата хунта , даже джамбаски още на 28.02 внася предложение в ЕК да се разширят санкциите спрямо Русия заради шпони хванати в България /санкции спрява Северната тръба / И се питаме каква е ползата на малка България да се намесва в ритници които си раздават големите , нулева , никаква , само вреди
33
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не виждам смисъла от тия разследвания и глупости не е ли по добре да ги обесят за да е урок на путин?
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че те руснаците си шпионират безконтролно виче 75 години из България каго у дома си. Сега най-накрая да им поразвалят рахатлъка. ЗАКРИВАНЕ НА КОНСУЛСТВАТА ВЪВ ВАРНА, БУРГАС, ПЛОВДИВ. СЪКРАЩАВАНЕ РУСКОТО ПАСОЛЬСТВА С 3/4...БАЯ ГАДИНИ СА СЕ НАВЪДИЛИ И СЛУЖАТ НА ЧОВЕКА БЕЗ ДУША, УБИЕЦА, ЛИЛИПУТИН БЕ.....
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гумен Гадев....защо мълчиш бе???
30
1
 
10
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
А лицето Румен Георгиев Радев, изпълняващ ролята на Главнокомандуващ защо все още мълчи по въпроса, все пак сред шпионите има действащи офицери от щаба? Сигурно Борисов и Гешев не са го уведомили своевревенно по официалния ред.
29
1
 
12
 
! Отговори
GG преди 3 години
До СтавриРадефф се е поакъл, защото той е следващия
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да питам, сега преди изборите Радан Кънев ще чете ли книжка в метрото пак? Че иначе не можем да го видим нито да чете, нито в метрото.
27
3
 
10
 
! Отговори
Ставри преди 3 години
Някой да е виждал Радев, Румен Радев? Кога ще вземе отношение по шпионски скандал? Да не би да чака инструкции от Москва? Или Деса му пише обръщението към народа, а той още не го е наизустил?
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То даже не са бивши комунисти, ами са пребоядисани просто. Като Кунева, която смени 4 цвята партии. И разните там фашистки партии. Колко смешно нали... Фашистки партии в България лизкaт кафяватa точка на руснаците.
25
0
 
4
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
А-ааа за Волен нема говориш така.Човека е богослов.
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-БЕЗБОЖНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА В ЕС!!ВОЛЕНОВЦИ , РАДЕВЦИ , НИНОВЦИ ПЪЛНО Е СЪС СЛУГИ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!"---Съгласен съм! Само обаче си забравил Герб и Иван Костов. И те са бивши комунисти. Баце какъв е бил? Ще кажеш, че Костов не е бил? :) Костов решава да бъде контра, когато иска да бъде фактор в червените, но му казват, че местата за такива вече са раздадени.
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шпионаж е имало винаги и ще продължава да има - и за Русия, и за САЩ, и за Турция и т.н. И тази групичка не е известна от вчера, знаело се е. Просто предизборно всяко едно такова зрелище е добре дошло. Жалка ни е държавицата и жалките ни политици не са тия, дето откриват топлата вода - подобни ходове в предизборни кампании са отдавна познати.
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чебурашка здравата ще захлеби през този сезон!
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само в България може хора които дори не крият, че са били на обучение в ГРУ и които са женени за чужди граждани, да заемат високи позиции в българските служби за сигурност и разузнаване. А в същото време истински българи, неопетнени и любящи родината, кадърни, честни, морални, да бъдат оставени да умират от глад, само защото се казват Мустафа.