Гешев уведоми Захариева за двама руски дипломати, извършвали шпионаж

И двамата се ползват с дипломатически имунитет
Обновена: 22 мар 2021 15:33 | 22 мар 2021 15:33, Красимир Ангелов
181
Гешев уведоми Захариева за двама руски дипломати, извършвали шпионаж
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев уведоми министъра на външните работи Екатерина Захариева за събрани доказателства за извършвана разузнавателна дейност, несъвместима с дипломатическите отношения, от двама граждани на Руската федерация, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата
По сигнал на Държавна агенция "Национална сигурност" са образувани досъдебни производства за престъпления срещу Република България по чл. 104, ал. 1 и чл. 109 от НК. В хода на разследването е установено, че двама граждани на Руската федерация са осъществявали нерегламентирана разузнавателна дейност, несъвместима с дипломатическите отношения, уточняват от прокуратурата.

Установено е още, че двамата руски граждани се ползват с дипломатически имунитет, съгласно Виенската конвенция за дипломатическите отношения.

В тази връзка, на 22 март 2021 г., главният прокурор Иван Гешев уведоми официално министъра на външните работи за установеното в хода на разследванията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой кого лъже, кой на кого прави "постановка" е без значение!По принцип подобни прецеденти се решават тихо и дипломатично!Но в случая се прави очеВадно предизборно Гърбаво "ШОУ"!Има стара народна мъдрост - "Не изгаряй моста, по който си минал".Щатие са на хиляди километри от Бг и "залязват", а Русия е до дупето ни!Не ми дреме нито за едните, нито за другите и за имперските им амбиции.Но в тези непредсказуеми времена трябва да си "опичаме акъла", а не да правим предзборен Цирк!
97
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Играем си на шпиони, викат ги нашите в американското посолство, раздават им задачи и накрая ни използват ние да оберем шамарите от Русия. Докато има слугинажи в България, ще бъдем последната д упка на инструмента.
96
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каскет, коя е Мата Хари? Откъде са пачките в чекмеджето?
95
1
 
2
 
! Отговори
До 97 преди 3 години
Не е тук мястото където ще получиш достоверен адекватен отговор ,имаш интернет ,осведоми се!
94
3
 
8
 
! Отговори
питам само преди 3 години
Така и не разбрахме какво ПРЕСТЪПЛЕНИЕ по-точно са извършили двамата руснаци. Впрочем, ако имаме Контраразузнаване, то на кого е подчинено и на кого докладва - на Гешев ли, на МВР ли или на Външно, на премиера ли или на президента - интересуваме как е регламентирано.
93
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вместо да си оправят *** тръгнали други страни да шпионират
92
0
 
12
 
! Отговори
Стар набор преди 3 години
ха-ха-ха "Нерегламентирана разузнавателна дейност" Абе Гешев, тя ако е регламентирана, няма да е разузнавателна, do you understand ?
91
6
 
6
 
! Отговори
до Распутин преди 3 години
Да, СССР имаше верни комунистически слуги в България, но СССР нямаше военни бази в България. А САЩ имат поне 4, не да защитават нас, а насочени срещу Руската Федерация. По този начин сме на прицела на руснаците, ако настъпи криза в отношенията. Най-добре е никакви чужди бази у нас и в никакви военни блокове да участваме.
90
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вервам на гешефт колкото на баи - ставри мутри вьн
89
8
 
5
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Григорий Распутин И друго да ти кажа Русия не ни наложи никакви репарации затова че бяхме на страната на Хитлер и го хрантутихме със сирене и кашкавал безплатно като млякото го реквизираше държавата .А англо френците ни наложиха репарации във размер на три милиарда златни френски франка без лихвите без никаква жалост и когато не можехме да ги плащаме ни съдираха кожите със непосилни лихви чети книгата Срещи съсБуров зада узнаеш истината за твоите господари какви мародери са.
88
4
 
8
 
! Отговори
питам само преди 3 години
А има ли американски дипломати, изгонени за шпионаж у нас ? Смее ли въобще някой да зададе този въпрос ? А нещо по-конктерно за дейността на руските шпиони няма ли да каже Гешев, или всичко е предизборен PR ?
87
3
 
2
 
! Отговори
До оттечествен фронт преди 3 години
Сьбиране в - 16 ч за прием на лекарствата от всички пациенти нареждане от главният лекар
86
3
 
3
 
! Отговори
Грипена е наред преди 3 години
Жалкия фигурант го интересува само имунитета !!!ГЕШЕВ и следствения арест го чакат !!!
85
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плешивия *** само бели прави.
84
1
 
8
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Путин немедлено ще изгони двама наши ! Просто реципрочност...
83
5
 
4
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Григорий Распутин И понеже си неграмотен и не знаеш що е това окупация ще ти кажа че Червената армия не изстреля нито един патрон срещу Български войник и не навлезе насилствено като твоите господари през 1918 -1921 година . Руските солдати не влизаха по къщите и дворовете на хората да ги грабят ,ама Французите и Англичаните дето ги бихме при дойран грабеха Българският народ както Турчин не го е грабил . И това са истински факти а не лъжи и измислици .
82
5
 
5
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Анонимен Ей анонимният и ти ще търтиш да бягаш към Турция или Гърция ако Руснаците дойдат за трети път във България .А по вероятно е да ги посрещнеш със хляб и сол и първи да развяваш Руският байрак . Знам ви аз какви подлеци и страхливци сте Като опре яйцето до *** тогава роните крокодилски сълзи за пощада . Само че нали знаеш никой не остава скрит и покрит за тази работа се водят списъци и всичко се знае за такива като теб .
81
10
 
6
 
! Отговори
Задавам Се! преди 3 години
Зеленият чорап изчезна, но това не е най-важното.Иска ми се да спомена, кой създаде военното разузнаване у нас и кой ковеше и назначаваше кадрите от Москва.Най-важното е тази тълпа от местни простаци, която е по-вярна на Русия от самите руснаци защото те, както е видно от броя на рускините в България, се спасяват панически от там. От страната на лагерите и убийците. Добро утро, Бидоне!Какво още трябва да направи Чехъла, за да разбере шипъла, за кого играе той. Образование и пак образование!
80
8
 
5
 
! Отговори
Григорий Распутин преди 3 години
До Отечествен ФронтПоследният окупатор на България беше Русия. Войските и се изтеглих а идва в края на 1947 година. Замести а ги верните им слуги, но за всеки случай към всяко министерство беше прикрепен офицер от КГБ. Така, че тази мека форма на окупация продължи до 1989 година. А както виждаме как руските разведки си разиграват коня и сега не сме на по-добро положение
79
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешефт спинка ли сладко в резиденция - бояна