Гешев уведоми Захариева за двама руски дипломати, извършвали шпионаж

И двамата се ползват с дипломатически имунитет
Обновена: 22 мар 2021 15:33 | 22 мар 2021 15:33, Красимир Ангелов
181
Гешев уведоми Захариева за двама руски дипломати, извършвали шпионаж
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев уведоми министъра на външните работи Екатерина Захариева за събрани доказателства за извършвана разузнавателна дейност, несъвместима с дипломатическите отношения, от двама граждани на Руската федерация, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата
По сигнал на Държавна агенция "Национална сигурност" са образувани досъдебни производства за престъпления срещу Република България по чл. 104, ал. 1 и чл. 109 от НК. В хода на разследването е установено, че двама граждани на Руската федерация са осъществявали нерегламентирана разузнавателна дейност, несъвместима с дипломатическите отношения, уточняват от прокуратурата.

Установено е още, че двамата руски граждани се ползват с дипломатически имунитет, съгласно Виенската конвенция за дипломатическите отношения.

В тази връзка, на 22 март 2021 г., главният прокурор Иван Гешев уведоми официално министъра на външните работи за установеното в хода на разследванията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
14
 
5
 
! Отговори
Koko преди 3 години
Гешев най- великия, яко мачка, абсолютен Трактор. Много ме кефи, умен безкомпромисен и железен.
77
5
 
7
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Григорий Распутин Окупатори бяха Френските и Английските реквизиционни власти които за три години от 1918 -1921 година ошушкаха Българският народ както Турчин не го е грабил и ни наложиха такива репарации че нашите дядовци и баби и нашите родители изплащаха до 1974 година на миналият век .Чети книгата Срещи със Буров за да узнаеш твоите господари какво са вършели със България и на какви унижения е бил подложен Българският народ .
76
1
 
5
 
! Отговори
за този ли иде реч преди 3 години
До Григорий РаспутинВъпросният полк. П. Петров е назначен в МО през октомври 2009 г. от Николай Младенов от ГЕРБ по предложение на главния секретар на МО при създаването на дирекция "Планиране и управление на бюджета". През април 2017 г. е назначен за временно изпъляващ длъжноста зместник-директор, след това е назначен за титуляр от Каракачанов и от него е изпратен в Брюксел.
75
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много внимавайте когато някой употребява думата Братски по ваш адрес без да сте братя!Русофилите под братски разбират - дай да ти вземем всичко "брате" път ти ни робувай там, че трябва и да си ни благодарен!Мнооого са нагли руснаците, а още по-нагли от тях са русофилите!
74
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Григорий РаспутинМоже и това да се каже:Дocтaтъчнo e дa cпoмeнeм, чe нa чeлo нa Миниcтeрcтвoтo нa oтбрaнaтa e бивш aгeнт нa кoмуниcтичecкaтa Държaвнa cигурнocт, визирaм миниcтър Кaрaкaчaнoв. Нe мoжe дa ce изключи, чe e възмoжнo пoд шaпкaтa нa тoзи миниcтър дa имa нeгoви бивши aвeри oт cъщитe тeзи cлужби. Aкo тoвa e тaкa, cитуaциятa би билa eднa мнoгo дoбрa илюcтрaция зa oпacнocттa oт липcaтa нa луcтрaция - и зa нaциoнaлнaтa cигурнocт, и зa лoялнoтo cътрудничecтвo в рaмкитe нa НAТO.
73
6
 
4
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Анонимен Какъв приятел си ми ти бе ,аз приятели предатели никога не съм имал през живота си .Моите приятели са честни и достойни хора които никога не са предавали родината ни на нашите вековни врагове Англосаксите .И заедно сме отстоявали Православието ,битът ,културата ни ,националните и народни празници и вековните ни традиции .
72
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не обръщайте внимание на руските ***. Не им отговаряйте.Така само им пълним джоба с мизерни рубльовки!
71
8
 
7
 
! Отговори
Григорий Распутин преди 3 години
До Отечествен Фронт....... но братушките като навлязоха във България... Братушките ти окупираха България. И по кротко с бляновене за Народен съд.
70
4
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
те всички са Щирлиц, чемодан, вокзал, Масква
69
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската агресия няма край. Искат да ни източат всичката кръв тези руснаци.Не са познали. България е свободна държава!
68
3
 
4
 
! Отговори
Висшидържавнислужите преди 3 години
На шефа женшината бьла рускиня бре ,абе наще явно не взимат достатъчно щом продават родИната за 2-3000лв. на месец.
67
7
 
8
 
! Отговори
Григорий Распутин преди 3 години
До Анонимен..... Прав си, предстои двама руски в Русия и двама наши да се върнат в България.... Няма български дипломати изгонени за шпионаж в Русия, има само руски изгонени за шпионаж в България. И преувеличаваш ролята на руските туристи д българската икономика. Румънските са в пъти повече. Дори и от Македония.
66
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Get OUT!Чемодан -------> вокзал -------------> Москва!
65
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 62"Знам, че ще кажете всички руснаци в Русия, но хотелиерите по морето едва ли ще са доволни."Ако не си наясно, да ти обясня: руснаците по морето отдавна или си живеят в техни жилища, или ходят да отсядат в хотели собственост на руснаци, тъй че България много малко печели от тях, докато щетите от това, че им позволяваме да си веят коня са значителни.
64
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Отечествен ФронтКога да го чакаме? Новия "народен съд"? Май и рублите понамаляха,а? Затъва здраво евразийската казарма.
63
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зинкин и Рибкин са притежавали много документи с гриф "Нато секретно".Къде е Радев? Да не би Рибкин да е кодовото име на летеца? Гледа и без друго като шаран. Айде... Радев барабар с Рибкин и Зинкин да го екстрадират за Москва!
62
4
 
7
 
! Отговори
Григорий Распутин преди 3 години
До Анонимен...... И какво да каже президентът Радев?.... Ами най-малкото за един от шпионите, който е назначен на заместник началник на Бюджетната дирекция в МО от служебния министър на Радев.
61
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен55Как какво? Досега винаги за всичко се е произнасял.Само ти не си разбрал?
60
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Григорий РаспутинПрав си, предстои двама руски в Русия и двама наши да се върнат в България.Целта е замразяване на отношенията, но това не е добро за дветет страни, а за трета.Знам, че ще кажете всички руснаци в Русия, но хотелиерите по морето едва ли ще са доволни.
59
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Волен принципно говори глупости ,но казва и верни неща понякога например има ли турски шпионаж?Защо не се поставя остър тон на Турция?