Кьовеши: Всички сигнали в европейската прокуратура ще бъдат анализирани

Ако е необходимо, ще проведем разследване, посочи главният прокурор на ЕС
Обновена: 11 юни 2021 14:22 | 11 юни 2021 12:32, Красимир Ангелов
170
Кьовеши:  Всички сигнали в европейската прокуратура ще бъдат анализирани

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Получаваме сигнали от частни страни, от граждани, НПО от цяла Европа. Всички сигнали ще бъдат анализирани и ако е налице достатъчно информация, ще проведем разследване". Това заяви европейският главен прокурор Лаура Кьовеши по време на своя пресконференция у нас. Обвинител №1 в Европа е на двудневно официално посещение у нас.

"Когато казвам ние ще проведем, имам предвид европейските делегирани прокурори, които работят в Европейската прокуратура, но са установени във всяка от държавите-членки. Тук съм да се срещна с четиримата делегирани прокурори, за да видя дали имат нужда от подкрепа. Тук липсват шестима прокурори, които трябва да се назначат, трябва да се определят и следователите и разследващите служители", допълни Кьовеши.

Европейската прокуратура започна работа на 1 юни, от тази дата насам националите власти започнаха трансфера на всички текущи разследвания, които вече спадат в компетенциите на ЕП. Трябва да решим дали да ги продължим в нашата европейска прокуратура или да ги върнем към националните власти, обяви европейският главен прокурор.

Още по темата
"Като главен европейски прокурор се радвам да обявя, че следващата сряда се открива процедура по подбор на необходимите служители", каза още Кьовеши.

Тя отбеляза, че Европейската прокуратура ще разследва престъпления, които засягат бюджета на ЕС, включително различни измами, трансгранични ДДС измами, злоупотреби с финансови средства на ЕС, пране на пари и организирана престъпност.

"Ние като прокурори ще разследваме независимо тази престъпна дейност", добави Кьовеши.

Тя добави, че прокуратурата ще работи в режим на 22 различни НК и НПК, което е начинание, което досега не е било организирано.

"Ако гражданите имат сигнали, които са важни за нас, могат да докладват на сайта на Европейската прокуратура. Тя служи в интерес на европейските граждани и сме дом на всички участващи, представени в прокуратурата 22 държави, ние искаме да работим за вас и да спечелим вашето доверие", каза още Кьовеши.

По-рано днес прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет се срещна с Кьовеши на работна среща в сградата на Висшия съдебен съвет. На нея присъстваха главния прокурор на Република България - Иван Гешев и всички членове на Колегията, а Кьовеши бе придружена от Теодора Георгиева - българският представител в Европейската прокуратура, Милан Ярон - изпълняващ длъжността ръководител на сектор „Стратегия и изпълнение“ и Тине Холевоет – говорител на Европейската прокуратура.

На срещата бяха обсъдени въпроси, във връзка с бъдещото функциониране на Европейската прокуратура, която започна своята работа на 1 юни 2021 г. Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет пожела успех на Кьовеши, като и двете страни категорично се ангажираха заедно да продължат сътрудничеството и конструктивния диалог в интерес на гражданите.

"Аз не съм на посещение, аз съм си вкъщи, защото имаме офис в София, мое задължение е да надзиравам работата на колегите във всички 22 членуващи държави", обясни още европейският главен прокурор.
 


170
Още от Темида
Осъдиха полицейски служител заради държане на наркотици
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
1
 
! Отговори
Менто преди 1 ден
Кьопеши, свърши нещо, стига дрънка, празни тенекии и тука си имаме.!.
141
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Къде се е заврял 2лупа, бе хора? Ни вопъл, ни стон. Защо не посрещна Кьовеши да я нацалива и намъчка както Херото?
140
0
 
3
 
! Отговори
Кики преди 1 ден
Како Кьовеши , е от това ме е най страх.Много дълго и протяжно ги анализирате бе.От такива анализи баба Меркел направи супер богати няколко дебели момчета и един двама по кльощави.
139
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Визитата на шефката на европейската прокуратура Лаура Кьовеши е знак, че проблемите в България са много сериозни. Кьовеши дойде на крака, за да каже, че България не си е написала домашното.
138
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Както видяхме и чухме ,в България няма корупция и кражби за милиарди )
137
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Колко ли са крали от Автомагистрали ? Автомагистрали ЕАД порочно е създадена като разпределител на получените чрез АПИ над 4,5 милиарда лева ! Сключени са над 400 договора, включително за доставка на материали и наем на механизация, тъй като Автомагистрали няма ресурс, нито човешки, нито технически ! Действали са Ин хаус, т.е. на тъмно, което на Запад често се прави, но за поддържащи и подпомагащи дейности. Раздали голяма част от парите авансово, което според уволнените началници било законно, защото е съгласно договорите ????? Техните договори ! Те така биха могли и 100% да финансират авансов
136
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Проверка на повече от 1 500 обществени поръчки на обща стойност един милиард и 200 милиона лева е установила нарушения при близо една трета. Институтът за пазарна икономика анализира нарушенията като се позовава на Годишния доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция за 2020 година.
135
0
 
3
 
! Отговори
Казах преди 1 ден
Тази е брюкселска калинка.Въздух под налягане.
134
1
 
4
 
! Отговори
1959 преди 1 ден
От тая румънска мамалига какво чакате? да ви навърже на каишка крадците в държавата ли?Ами няма как да стане ,защото бедите за нас са и от тумора ес!
133
4
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 ден
Две неща каза травеститът Кьовеши: 1. Пускайте сигнали само за над 10 милиона (Краденето на до 9 млн е разрешено) 2. Навсякъде в ЕС се краде ( не се занимавайте изобщо да пускате сигнали, ще ги заметем под килима) Това чудо не знае жена ли е или мъж и говори тихо и смутено, точно като нещо, което е по средата. Лашате оньи сперанца....
132
6
 
7
 
! Отговори
Бау преди 1 ден
6 прокурора не могат да се намерят в БГ, които да могат да работят в ЕС. Всички са замесени в някакви престъпления и взаимно се укриват. Само 4 прокурора са достойни хора.
131
11
 
6
 
! Отговори
Бау преди 1 ден
Няма нужда от анализиране, направо вади белезниците. Всички герб авджии са престъпници!
130
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Да видим сега как Пеевски ще спонсорира ГЕРБ и Борисов. Тежки времена настанаха за кликата около Боко и по лошо ще става защото без пари няма как да купуват гласове и разпада на ГЕРБ е на финалната права. Харесва ми развоят на нещата ще си сипя едно!
129
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Борисов не е в списъка, щото явно още има хляб в него за американците.Мафиотската му структура още е необходима някому.
128
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Гестапо. Обичайно насилието поражда насилие. Още малко натиск и младите от етноса окончателно ще излетят като бобчета от бобова шушулка далече извън България и завинаги.
127
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Нямa кaк избирaтeлитe и гoвoритeлитe нa ГEРБ дa нe ca зaбeлязaли, чe пaртиятa имa ocтър, ceриoзeн и дългocрoчeн прoблeм: тя e пeрcoнaлиcткa пaртия, cъздaдeнa oт и зa cвoя лидeр Бoйкo Бoриcoв, чиятo пeрcoнa oбaчe прeз пocлeднaтa гoдинa дo гoлямa cтeпeн ce диcкрeдитирa.Кулминaциятa (зaceгa) нa тaзи диcкрeдитaция дoйдe cъc caнкциитe нa CAЩ, кoитo ѝ придaдoхa мeждунaрoдeн хaрaктeр. Нo в дoмaшeн плaн тaзи диcкрeдитaция ce бeшe cлучилa oщe минaлaтa гoдинa c мнoжecтвoтo cкaндaли c учacтиeтo нa Бoриcoв и пocлeдвaлитe прoтecти cрeщу нeгo. Утeхaтa, чe имeтo нa Бoриcoв нe бe cрeд caнкциoнирaн
126
5
 
10
 
! Отговори
???? преди 1 ден
Какво стана с едни чекмаджета , пълни с евробанкноти и кюлчета злато???
125
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Става напечено - герберите да бягат в чужбина с присвоените пари , не се знае утре кои ще изгори
124
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Щом каза се има европейска прокуратура ,по въпроса за санкциите от сащ ,не очаквайте голямо много )то 14 г. Сме в ЕС колко милиарди открадна и никой не е в затвора )
123
2
 
13
 
! Отговори
сайта Афера преди 1 ден
ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО! АНТИКОРУПЦИОННИЯТ СЕКРЕТАР НА ПРЕЗИДЕНТА, КАДРОВИКЪТ, ПРИБИРА ТЕЖЪК ПЛИК ОТ ТЕЖКО КОМПРОМЕТИРАН ЕКСШЕФ НА МИТНИЦИ, ИЗВЕСТЕН КАТО ЧОВЕК НА СЛАВЧО ХРИСТОВ И КОСЬО САМОКОВЕЦА