Кьовеши: Всички сигнали в европейската прокуратура ще бъдат анализирани

Ако е необходимо, ще проведем разследване, посочи главният прокурор на ЕС
Обновена: 11 юни 2021 14:22 | 11 юни 2021 12:32, Красимир Ангелов
170
Кьовеши:  Всички сигнали в европейската прокуратура ще бъдат анализирани

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Получаваме сигнали от частни страни, от граждани, НПО от цяла Европа. Всички сигнали ще бъдат анализирани и ако е налице достатъчно информация, ще проведем разследване". Това заяви европейският главен прокурор Лаура Кьовеши по време на своя пресконференция у нас. Обвинител №1 в Европа е на двудневно официално посещение у нас.

"Когато казвам ние ще проведем, имам предвид европейските делегирани прокурори, които работят в Европейската прокуратура, но са установени във всяка от държавите-членки. Тук съм да се срещна с четиримата делегирани прокурори, за да видя дали имат нужда от подкрепа. Тук липсват шестима прокурори, които трябва да се назначат, трябва да се определят и следователите и разследващите служители", допълни Кьовеши.

Европейската прокуратура започна работа на 1 юни, от тази дата насам националите власти започнаха трансфера на всички текущи разследвания, които вече спадат в компетенциите на ЕП. Трябва да решим дали да ги продължим в нашата европейска прокуратура или да ги върнем към националните власти, обяви европейският главен прокурор.

Още по темата
"Като главен европейски прокурор се радвам да обявя, че следващата сряда се открива процедура по подбор на необходимите служители", каза още Кьовеши.

Тя отбеляза, че Европейската прокуратура ще разследва престъпления, които засягат бюджета на ЕС, включително различни измами, трансгранични ДДС измами, злоупотреби с финансови средства на ЕС, пране на пари и организирана престъпност.

"Ние като прокурори ще разследваме независимо тази престъпна дейност", добави Кьовеши.

Тя добави, че прокуратурата ще работи в режим на 22 различни НК и НПК, което е начинание, което досега не е било организирано.

"Ако гражданите имат сигнали, които са важни за нас, могат да докладват на сайта на Европейската прокуратура. Тя служи в интерес на европейските граждани и сме дом на всички участващи, представени в прокуратурата 22 държави, ние искаме да работим за вас и да спечелим вашето доверие", каза още Кьовеши.

По-рано днес прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет се срещна с Кьовеши на работна среща в сградата на Висшия съдебен съвет. На нея присъстваха главния прокурор на Република България - Иван Гешев и всички членове на Колегията, а Кьовеши бе придружена от Теодора Георгиева - българският представител в Европейската прокуратура, Милан Ярон - изпълняващ длъжността ръководител на сектор „Стратегия и изпълнение“ и Тине Холевоет – говорител на Европейската прокуратура.

На срещата бяха обсъдени въпроси, във връзка с бъдещото функциониране на Европейската прокуратура, която започна своята работа на 1 юни 2021 г. Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет пожела успех на Кьовеши, като и двете страни категорично се ангажираха заедно да продължат сътрудничеството и конструктивния диалог в интерес на гражданите.

"Аз не съм на посещение, аз съм си вкъщи, защото имаме офис в София, мое задължение е да надзиравам работата на колегите във всички 22 членуващи държави", обясни още европейският главен прокурор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
1
 
! Отговори
Менто преди 2 години
Кьопеши, свърши нещо, стига дрънка, празни тенекии и тука си имаме.!.
109
0
 
3
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Како Кьовеши , е от това ме е най страх.Много дълго и протяжно ги анализирате бе.От такива анализи баба Меркел направи супер богати няколко дебели момчета и един двама по кльощави.
108
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както видяхме и чухме ,в България няма корупция и кражби за милиарди )
107
0
 
3
 
! Отговори
Казах преди 2 години
Тази е брюкселска калинка.Въздух под налягане.
106
1
 
4
 
! Отговори
1959 преди 2 години
От тая румънска мамалига какво чакате? да ви навърже на каишка крадците в държавата ли?Ами няма как да стане ,защото бедите за нас са и от тумора ес!
105
4
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Две неща каза травеститът Кьовеши: 1. Пускайте сигнали само за над 10 милиона (Краденето на до 9 млн е разрешено) 2. Навсякъде в ЕС се краде ( не се занимавайте изобщо да пускате сигнали, ще ги заметем под килима) Това чудо не знае жена ли е или мъж и говори тихо и смутено, точно като нещо, което е по средата. Лашате оньи сперанца....
104
6
 
7
 
! Отговори
Бау преди 2 години
6 прокурора не могат да се намерят в БГ, които да могат да работят в ЕС. Всички са замесени в някакви престъпления и взаимно се укриват. Само 4 прокурора са достойни хора.
103
11
 
6
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Няма нужда от анализиране, направо вади белезниците. Всички герб авджии са престъпници!
102
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гестапо. Обичайно насилието поражда насилие. Още малко натиск и младите от етноса окончателно ще излетят като бобчета от бобова шушулка далече извън България и завинаги.
101
5
 
10
 
! Отговори
???? преди 2 години
Какво стана с едни чекмаджета , пълни с евробанкноти и кюлчета злато???
100
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Става напечено - герберите да бягат в чужбина с присвоените пари , не се знае утре кои ще изгори
99
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом каза се има европейска прокуратура ,по въпроса за санкциите от сащ ,не очаквайте голямо много )то 14 г. Сме в ЕС колко милиарди открадна и никой не е в затвора )
98
2
 
13
 
! Отговори
сайта Афера преди 2 години
ЕКСКЛУЗИВНО ВИДЕО! АНТИКОРУПЦИОННИЯТ СЕКРЕТАР НА ПРЕЗИДЕНТА, КАДРОВИКЪТ, ПРИБИРА ТЕЖЪК ПЛИК ОТ ТЕЖКО КОМПРОМЕТИРАН ЕКСШЕФ НА МИТНИЦИ, ИЗВЕСТЕН КАТО ЧОВЕК НА СЛАВЧО ХРИСТОВ И КОСЬО САМОКОВЕЦА
97
9
 
13
 
! Отговори
Also Moro-ROMA преди 2 години
Възхитен съм от Лаура Кьовеши! Направо им го начука на Сашо Диков и Влади Береану..Те очакваха от нея да клепа и очерни Гешев,ама НО ПАСАРАН...Останаха с пръст в устата и в пръдловите дупари..Направо ги закла! Браво на Лаура- колко е интелигентна,обаятелна,нежна,чаровна..с една сладка усмивчица.:))
96
7
 
11
 
! Отговори
??? преди 2 години
Не разбрах защо БНТ показа само първата минута от пресконференцията на Кьовеши и я прекъснаха без даже да изчакат да завърши изказването си, преди да започнат въпросите? Ако попитам БНТ ще кажат, че се меся в независимостта на БНТ и потъпквам свободата на журналистиката
95
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе вие дето обвинявате Борисов във всички земни грехове, явно сте го следили денонощно , или сте получили просветление в някой будистки храм в състояние на нирвана. Кажете си-много е любопитно.
94
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се надявайте на ЕС, сами трябва да ги изчегъртаме.
93
11
 
5
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Вие не виждате ли, че тази е някакъв уплашен херма фродит? Тя е сложена само за камуфлаж, за да може поместните мафиози да крадат необезпокоявани от общата каца.
92
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кога ще раследва Чекмеджан Радев за 60 милиона долара,получени през порт Варна?
91
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Блажени са вярващите )всички сигнали ,но над 10 милиона евро леле ,така ББР подари тоест откраднаха по 60 и 115 милиона на най богатите хора в България ,и какво се случва ???,та тая жена говори много общо ,или излиза гарван на гарван око не вади