Разследват лицата, споменати от обвинения по аферата "Хемус"

Прокуратурата иска Борислав Колев да бъде разпитан и пред съдия
Обновена: 22 дек 2021 13:42 | 22 дек 2021 13:42, Ния Христова
25
Разследват лицата, споменати от обвинения по аферата "Хемус"
Снимка: БГНЕС
Борислав Колев, който е обвиняем за изпирането на над 53 млн. лв. от аферата „Хемус“, в сряда даде подробни показания по случая и назова конкретни лица, които може да имат отношение към извършеното престъпление, припомни bTV.
 
От прокуратурата са разпоредили на МВР да установи посочените от обвиняемия лица, както и свързаните с тях търговски дружества.
 
Днес наблюдаващите прокурори ще внесат в Софийски градски съд искане за разпит на Колев пред съдия. 
 
"Прокурорите лично ще извършат множество действия по разследването независимо че делото все още се намира в Софийски апелативен съд след произнасяне на въззивната инстанция по мярката за неотклонение на обвиняемия", посочват от държавното обвинение.
Още по темата
 
Разследването предизвика напрежение между прокуратурата и вътрешното ведомство, като двама от наблюдаващите прокурори си направиха самоотвод по делото - до момента няма произнасяне на Софийска апелативна прокуратура по заявеното намерение. 
 
В случай, че САП уважи тяхното искане, на принципа на случайния подбор, ще бъдат определени нови наблюдаващи прокурори. 
 
До произнасянето на САП поискалите самоотвод прокурори продължават да изпълняват функциите си на наблюдаващи прокурори. 
 
"Ако се съберат достатъчно доказателства за виновността и на други лица, същите ще бъдат привлечени в качеството на обвиняеми и ще им бъдат определени от наблюдаващите прокурори адекватни мерки за неотклонение, отговарящи на обществената опасност", казват от държавното управление. 
 
Има и изготвено предложение за вземане на делото на специален надзор от САП и от Върховна касационна прокуратура.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
//* преди 2 години
А Кирчо вече няма канадско гражданство.
16
0
 
2
 
! Отговори
някой го е страх преди 2 години
И защо ДАНС зе размърда сега, а не когато са били уведомени че се тегляд големи суми в брой? Румен Радев вече беше публикувал колажи на ББ с чекмеджетата.
15
0
 
3
 
! Отговори
Къде са парите? преди 2 години
Изтеглени 53 милиона лева в брой от банка. И това става ден след ден, по един милион на теглене. И ДАНС задължително е била уведомена. Къде са отишли тези пари, кой е крайният получател, това е въпроса.
14
8
 
5
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
"Самоотвод", значи, че милиционерската шайка на Рашков е оказала такъв натиск, че са предпочели да нямат нищо общо! Ако е предплатено на фирма, за някаква дейност и след това "другарите"са искали да измъкнат парите обратно, никой не казва дали има нарушение в договорите, и дали някоя фирма се е отметнала от ангажиментите си! Хайде да си припомним ,че Бабата-министър твърдеше че "незнайна" фирма щяла да строи, пък после твърдяха че същата фирма струпала тежка техника в София! Последно ???
13
4
 
5
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До АнонименНе се е покрил, спокойно. Снощи даваше брифинг в централата ГЕРБ.
12
1
 
10
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Това не става ей така, отиваш с чувала в банката и хоп, готово. Банката участва и е наясно, на 100%. Аз когато исках да си доплатя колата с една сума кеш и ме усукваха сума време, че нямат толкова кеш в банката. Тези с чували изнасяли, ти да видиш!!!
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокурорите лично ще извършат множество действия по разследването независимо че делото все още се намира в Софийски апелативен съд. Какви действия? Ами много просто - каскета ще докладва всичко на Буда, неговите хора ще предупредят всички членове на ОПГ ГРОБ, които са участвали в далаверата, после ще направят всичко възможно, да покрият когото може и да замажат работата, а ако все пак се стигне до съд, да се приложат най-леките възможни мерки или да се протака максимално.
10
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този се разприказва и Боко емигрира при господаря си Ердоган. Случайност, може би? Къде се е покрила Боко?
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато няма реформа, никой няма да осъдят. Ще си платят, някой няма да си свърши работата и ще ги пуснат по старата отработена схема, която действа безотказно, вече 30 години.
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко се умълча ... занчи има нещо.
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ами 3 - Не е нужно, да си приятел с някого. Ако си соиално, политически и икономически активен, за година спокойно можеш да имаш "взиамане-даване" със стотици хора.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 6 - То и сега е така, ама винагиима извинителна причина, просот няма кой да провери истинността на причината.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва и да се промени закона - при неявяване на адвокат или отказване по време на прцес да се лишават доживот от адвокатски права
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оня човечец с чувалите го гледах по телевизията. Беше се малко на ***.
3
0
 
9
 
! Отговори
Докато преди 2 години
Мъдрите се намъдруват, лудите ще се налудуват.
2
7
 
12
 
! Отговори
ами преди 2 години
"двама от наблюдаващите прокурори си направиха самоотвод по делото".Добре е в близко време да има промени в практиката на прокуратурата.Какво значи самоотвод?За мен означава,че имат "вземане-даване" с обвиняемите.За да имат вземане-даване с някой трябва да са или роднини или приятели.Да имаш такива "прииятели",които най-вероятно ще са имали каквато и да е връзка с аферата с чувалите,не говори добре за морала на обвинителя.А ако е роднина,почти сигурно е че е знаел какви ги върши...
1
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва много да се внимава прикриватурата на каскета да не заметат следите към гербаджиите.