Съдът определи 8 дни арест за подпалвача на Културния център в Битоля

Алабаковски има двойно гражданство и може да се укрие
8 юни 2022 07:10, Анисия Иванова
40
Съдът определи 8 дни арест за подпалвача на Културния център в Битоля
Снимка: БГНЕС

Съдът в Битоля определи 8 дни арест за македонския изпълнител Ламбе Алабаковски, който подпали входната врата на Културния център "Иван Михайлов" в Битоля в ранните часове на 4-ти юни, предаде БГНЕС.

Искането за арест бе на прокуратурата с мотива, че извършителят може да се укрие и да избяга от правораздавателните органи. 34-годишният Алабаковски има двойно гражданство - македонско и американско. Певецът е обвинен, че с действията си е "създал обща опасност".

Още по темата

Веднага след инцидента българският министър на външните работи Теодора Генчовска посети Битоля и изрази подкрепата си за членовете и ръководството на Културния център "Иван Михайлов".

Това е поредното посегателство в РСМ срещу български представителства и символи. През последните месеци имаше поругаване на исторически паметници, на българския национален флаг и издигане на транспаранти с вулгарни послания срещу страната ни по време на спортни събития.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Коментатор преди 1 година
Дайте на Македония 8 години почивка в чакалнята на ЕС.
31
0
 
1
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
След ободряващ шамар зад врата , човека е обещал че повече няма да прави така.Съгласил се е и на 8 дневна почивка.
30
0
 
2
 
! Отговори
Аха преди 1 година
В някой курорт ли ще го пратят да я излежи ?
29
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредното активно мероприятие на службите на УДБА. Така си постигат целите - да се мразим. Двете ВМРО-та, в БГ и МК са ези и тура на една и съща монета.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този екземпляр що не посмя да запали нещо в Америка, че да го питам как е в затвора там?!? Това, което видяхме от макетата е върха на айсберга от омраза към България. Дано гледат ЕС през крив макарон..
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Германия при палеж, се приема че си взел предвид възможността да умрат много хора, затова те съдят като за опит за убийство на повече хора, дори и да няма никакви пострадали! С 8 дни за палеж от омраза ... БЕЗ ЕС!
26
1
 
11
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
8 дни арест за подпалвача от Битоля и "приятелска" забележка към него за стореното. Смешно,тъжно и трагично!
25
2
 
9
 
! Отговори
Ако преди 1 година
тук някой подпали някаква сграда свързана по някакъв начин с македонската история, нашите за да покажат колко добросъседски сме настроени, сигурно на 8 г. щяха да го осъдят.
24
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо всички паметници на велики хора в СМ са все на ,,македонци'',а в България където от Скопие имат претенции половината държава България и тя да е ,,македонска'' няма нито един паметник на ,,македонец"? Питам аз ,и отговор не търся! ,,Македония" е толкова стара и древна,а пък си нямат нито един цар,та се налага да крадат от българските царе.Смях на парцали.Който е ходил в Скопие ще се скъса да се смее на древната им история със ,,древните'' им гипсови исторически паметници.Излагация от всекъде
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно културен дом да носи името на Ванчо Михайлов си е провокация към РСМ. Да се наричаше Григор Пърличев, братя Миладинови, Кирил Пейчинович или на някой друг български просветно-културен деец в Македония щеше да е по-добре. Пустата Македония ни изяде главата преди повече от век, сега за втори път ще ни я изяде. Загубихме излаза на Бяло море и о. Тасос заради Македония. Затова сега пълним гушите на гърците.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алабков, като истински еничарин на собствения си български род е готов да се докаже във вярност на югокомунистическта идея за македонизма!Както знаем най големите зверства срещу християните в османската империя са ги извършвали еничари и потурчени българи!
21
1
 
22
 
! Отговори
Лично преди 1 година
мен не ме интересува някакви си същества като какви се самоопределят. Ако искат и марсианци да са. Не ме интересува какво им пише в историята и конституцията. Интересува ме кога ще спрат действията на омразата към българите там? Защото няма какво да се лъжем, тяхното не е език на омразата, а действия. Доброто те го приемат като слабост. Гърците показаха как трябва да се процедира с тия!
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко му е на този плъх!
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добра новина, България има доказан мотив за вето - насаждане на омраза. Вече никой не може да оказва натиск от никъде.
18
1
 
19
 
! Отговори
123 преди 1 година
До ВъзмутенаМай сме били в различни македонски държави и сме говорили с различни македонски граждани. Нищо не им натрапваме, защото истината не може да бъде натрапена. Никой не отрича сегашната държава, никой не им отрича правото да се самоопределят като македонци. Но те присвояват всичко. Не знам за македонска нация, но в РСМ има албанци, македонски граждани, има турци, македонски граждани, има дори власи, които са повече от българите. И само около 1400 българи. Възмутена, а?
17
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялата им държава е изградена върху омразата срещу България, всичките им политици, журналисти, медии, държавен апарат, всекидневно промиват мозъците на македонците и ги заливат с тази омраза, и това е резултата.
16
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
8, 'Имаше два северномакедонеца, с които от първия ден там правех опити да се сближа, но уви, те не желаеха да говорят с мен' ---- може би щот си бил много нахален и се се държал като ***.ДЕ.РАСТ, докато на запад това е нормално
15
27
 
4
 
! Отговори
Възмутена преди 1 година
Няма никаква омраза към българите от страна на македонците. Обтегнатите отношения са следствие на политиката на българските власти да им натрапват идеята, че македонска нация няма, македонска държава няма. Познавам много македонци, те са добронамерени, весели хора и никого не мразят.
14
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това европейска постъпка ли е? Сами показват, че не са за цивилизовано общество.
13
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко това идва от Москва през сръбски разузнавачи,а изпълнител са намерили македонец.Целта на Русия е да сме скарани с Македония и да ги забавят максимално за ЕС.Приемат ли ги Москва няма да може вече да влияе така.