Шофьорът на буса с мигрантите - криминално проявен и без книжка?

Националното следствие поема катастрофата с мигрантите
22 ное 2022 10:23, Красимир Ангелов
118
Шофьорът на буса с мигрантите - криминално проявен и без книжка?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Националното следствие поема разследването на инцидента, при който тежко пострада полицай и бе откаран в много тежко състояние в болница. Това заяви за БТА говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Още по темата
До момента е установено, че преследването на буса със софийски номера, в който е имало 10 мигранти, е започнало на магистрала "Тракия" при Ихтиман. На входа на София, до Казичене, полицията е направила опит да спре буса, като препречи пътя му.

Шофьорът, български гражданин, не е спрял и се е блъснал в полицейските коли, каза Милева и посочи, че разследването ще се води от градската прокуратура в столицата.

По информация на БНР водачът на буса, който се вряза в микробус на жандармерията по-рано днес, е криминално проявен и то с множество криминални регистрации. Мъжът е от София, на 43 години. Според непотвърдена информация той е неправоспособен  - няма шофьорска книжка в момента.

В понеделник, по друг случай, районният съд в Трън е задържал за постоянно двама души в ареста по обвинение за каналджийство и опит да прекарат през границата със Сърбия 26 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
доваршаваиназад преди 1 година
Абе никакво инфо за варшавската убавица дето уж летеше с 200 по магистралата и я хванаха чак в Драгоман!Да не е отлетяла за Варшава,а?А може и да е в Банкя,а?
93
0
 
0
 
! Отговори
Съд преди 1 година
В Гърция за трафик дават 20 години и делото минава за два месеца, а тука условна след години влачене на делото . Да се започнат промените от съд и прокуратура. Аз ако знам, че за една вечер ще изкарам 10 000 евро и евнтуално след години може да ме осъдят на 1 година условно и глоба от 1000 лв. , ми познайте.
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо водачът на автобуса с мигрантите не е застрелян ,след като не е спрял за проверка ??? Докога ще гинат полицаи, които трябва да стрелят по престъпниците, а не да гинат под колелата на техните бусове ?
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бях граничар 86-88г как беше, за хванат жив нарушител (ти решаваш) 10 дни дом. отпуск,за убит 15 дни дом.отпуск и сп.почивка.Веднанага след казарма бях полицай как спирайх такива коли спира се мпс по голямо ,като камеон или автобус перпендикулярно и нарушителя спира повярвайте ми.
90
0
 
10
 
! Отговори
милю фуражката преди 1 година
регистриайте го за пореден път, да се запознае с още някой, когото случайно не познава от полицията и да бега да вилнее на воля
89
1
 
20
 
! Отговори
Едно към едно преди 1 година
На 43 години и без книжка...този е лилав!
88
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялата държава се е разпаднала.Пълен хаос!Дрогирани пияни шофирит,криминално проявени прекарват нарушители на държваната граница,полицай блокират шосета и загиваПълна неадекватност!Дупетати гледат ден да мине друг да дойде ама надницана им е 600 лева.
87
2
 
7
 
! Отговори
Te4o преди 1 година
ДНЕС.БГ със заглавието на статията нас читателите ли ни питате да ви кажем отговора или някой друг? За един прЕятел питам...
86
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро ми казаха, че в БГ за трафик на хора, на тези въпросни шофьори им дават условна присъда, ако нямат други провинения.
85
2
 
11
 
! Отговори
Евро-Атлантик преди 1 година
Клетите и мили бежанци .....:(
84
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де, нашите нямат ли шипове, защо всеки път спират нарушителите на таран?! Оня от среща и със Смарт да е, ако кара със 100+ пак ще ти изкърти зъбите в спрелия бус. Физика 5 клас.
83
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами нормалното развитие на нещата предполага, че шофера повече няма да седна в кола, защото ще прекара остатъка от мижавия си живот в панделата. Елементарно.
82
4
 
9
 
! Отговори
123 преди 1 година
Е, браво на слугите министри на чорапа!И на лакейте на гешев, и на всички шапкари с вакуум между ушите!Честито, направихте държавата като GTA 5 online сървър!
81
0
 
34
 
! Отговори
999 преди 1 година
КОЛКО ПОЛИЦАИ ТРЯБВА ДА УМРАТ, ЗА ДА СЕ РАЗБЕРЕ, ЧЕ " ПРЕПРЕЧВАНЕТО НА ПЪТЯ " Е НЕРАБОТЕЩО И ОПАСНО ЗА ЖИВОТА НА ПОЛИЦАИТЕ?!? НЯМА ЛИ ДРУГ НАЧИН?
80
1
 
31
 
! Отговори
Недоумение преди 1 година
Естествено, че някой с криминално минало, ще се занимава с трафика на хора. Вие, какъв очаквате да е, някой депутат ли? Те достатъчно крадат от народа си и от еврофондовете, в пъти повече от един такъв трафикант.
79
0
 
25
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Скоро за един пратиха барети с бронирани коли, а за терористи бусове!?
78
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано каналджията да изгние в затвора. И дано е смлян от бой от колегите на ранения полицай.
77
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе ако някой от нас, такъв беличък европеец, намачка с бус полицаи в Сирия, Иран или друга държава надолу от нас, какво ли ще му се случи?
76
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аллах го е накарал да не спре казал му е няма да спираш мойто момче след малко идваш при мене ето ги девствениците чакат
75
3
 
26
 
! Отговори
ДА АМА НЕ преди 1 година
1. Буса не е на жандармерията, а на отдел СПС при СДВР.2.Подавайте вярна и праверена информация.3. Директора на СДВР какво чака. Къде е неговата оставка?Долен плъх.