Пиян шофьор без книжка катастрофира след гонка с полицията

Инцидентът е станал край Долни Дъбник
6 апр 2023 16:52, Йоана Цонева
7
Пиян шофьор без книжка катастрофира след гонка с полицията
Снимка: БГНЕС

Пиян шофьор без книжка е катастрофирал с нерегистриран автомобил край Долни Дъбник, докато се опитвал да избяга от полицейска проверка, съобщиха от МВР.

Около 4:30 часа тази сутрин в село Крушовица полицаи от Районното управление в Долни Дъбник подали светлинен и звуков сигнал за спиране на лека кола "Мерцедес 250 Д" за проверка. Шофьорът обаче не спрял, а ускорил и продължил в посока Долни Дъбник, като не съобразил скоростта с пътните условия и изгубил контрол над управлението на превозното средство. Автомобилът излязъл от пътя и се преобърнал.

Още по темата
Колата е собственост на 29-годишен мъж от Долни Дъбник. Тя е била шофирана от 33-годишен жител на същия град, с когото пътувал техен съгражданин на 22 години.

Алкохолният тест на шофьора отчел 1.2 промила. Издаден му е талон за медицинско изследване. Оказало се, че той е и неправоспособен и повторно шофира без книжка, като има влязло в сила наказателно постановление на 9 март т. г.

Автомобилът е и с прекратена регистрация по чл. 143 ал. 10 от Закона за движение по пътищата от 21 февруари 2023 г. заради липса на застраховка "Гражданска отговорност".

Сезирана е Районната прокуратура в Плевен и е образувано бързо производство. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От БХК ще възстановят регистрацията на автомобила, ще му върнат книжката, която не е притежавал и ще обвинят лошите полицаи за причинения стрес от гонката със сини лампи.
6
0
 
3
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Просто без да чета статията само виждам през редовете, мерцедес, село, пиян, без книжка итн, И мигновено се сещам че става въпрос за кафяв субект... Пффффф
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В село Лозарево и околните села масово се карат коли без номера от братята роми, които пък немогат да четат и пишат, а камоли да вземат книжка. А и те са перманентно пияни. Но в него раьон рядко минава полиция. А ако мине, то полицаите са от същото село и се познават от деца с шофьорите.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Корнела брат,чеди!
3
0
 
1
 
! Отговори
пиях с книжка преди 1 година
е къде по-добре
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак гонка! Добре че нее имало други автомобили че щеше да стане касапница. Тук в Саарбрюкен е забранено полицаите да гонят нарушители. Просто се обаждат на колегите си и те поставят заградителни съоръжения и хващат нарушителя. Без да съдават опасност за другите участници в движението. Но тук е бяла държава а не занзибарска.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредното изпълнение на индуския защитен вид!