Прокуратурата разследва граничар за подкуп

Поискал 500 евро такса спокойствие
6
Прокуратурата разследва граничар за подкуп
Снимка: Pixabay

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се води разследване за извършено престъпление по чл. 302, т.1, пр. предпосл. и т. 2, вр. чл. 301, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Установено е, че на 28.04.2023 г. в гр. Сандански полицейският служител А.К. (на 40 години) чрез изнудване поискал и приел сумата от 500 евро, за да не извърши действия по служба. Използвайки служебното си положение на граничен полицай, той поискал такса „спокойствие“. Заплашвал лицето, от което е поискан подкупът, че ще извършва постоянно проверки на товарните автомобили, преминаващи през ГКПП Кулата, свързани с дейността на транспортните му дружества.

Граничният полицай е задържан в момента на приемане на подкупа. Той е привлечен в качеството на обвиняем.
С постановление на наблюдаващия прокурор А.К. е задържан за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура – Благоевград да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

За извършеното от обвиняемия престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода” от 3 до 10 години, глоба до 20 000 лева и лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 7 от НК - да заема определена държавна или обществена длъжност и да упражнява определена професия или дейност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: подкуппрокуратура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 1 година
Боже в каква ко-чи-на- живеем ! 2023 г продължава "такса спокойствие" след милиони евро милиони комисии срещу корупция - накрая пак е същото- 2023 г другите Нации пращат совалкив Космоса- мислят напред---а тук един *** с пагони мисли как да си купи нов телефон изнудвайки всеки! НИщо няма да се промени в тази държава-ТЯ оре дъното на всички ДЪНА!!!
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бивш м-р председател за кюлчета и пачки кога?Или това не е подкуп?
4
0
 
4
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 1 година
И аз топнах така един преди време. Някакво селянче.ми подрипва като петле и му казах щеюго ядеш немит. И го изяде. Сега копае бостана.
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на такива кокошкари е лесно да се прави на голяма работа нашата Каскетура.. А какво стана с онова чекмедже с пачки от по 500 евро? Пълно мълчание
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не би случайно този със запалените камиони от предната статия,да е отказал да плаща на корумпето.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-скоро да се поинтересува защо е спрял да се отчита и са го натопили.