Катаджиите задържаха 23 пияни и 10 дрогирани шофьори за ден

Трима души са ранени, загинали са двама през изминалото денонощие
10 май 2023 00:30, Йоана Цонева
8
Катаджиите задържаха 23 пияни и 10 дрогирани шофьори за ден
Снимка: БГНЕС

През изминалото денонощие са установени общо 23 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщи МВР. От тях 15 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, осем - с над 1,2 на 1000, а трима са отказали тестване.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 10 водачи, седем са отказали да бъдат тествани.

Още по темата
Общо 8859 моторни превозни средства (МПС) са проверени в рамките на специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11 355 водачи и пътници. Съставени са 2635 фиша и 605 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

През изминалото денонощие на територията на страната са регистрирани 37 тежки катастрофи. При пътните инциденти са загинали петима души. В София са се случили две тежки и 14 леки произшествия. Трима души са ранени, загинали са двама.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ушеф безполезен както винаги.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А статистиката лети на горе без никащва епдикация, че има нькакъв ефект. Интересен феномен. Защо не пробваме друг подход вместо да бягаме с дрегера след всяка втора кола или да събличаме хората по заведенията? Като на пример камери за скорост другари и завишени критерии по време на обучението. Защо не и подход към манталитета на българина е тука е по сложно трябва му нормален живот или повишени доходи, така да го каем :)
4
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Трябва да се увеличат пътните полицаи с автомобили. Има остър недостиг на пътни полицаи. Поради липсата на пътни полицаи много водачи си позволяват да нарушават правилата. Също трябва да се въведе задължително камери по колите когато са в движение, за полицейските коли трябва също да е задължително както и по униформите да имат. Вместо да ни занимават с еврозоната да се хващат и да намалят смъртността по пътищата, това ни е далеч по-необходимо.
3
1
 
5
 
! Отговори
Петров преди 11 месеца
И какво от това?
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вероятно вече ще трябва да започнат да ги пердашат, когато ги хванат да шофират пияни или дрогирани. Друг изход не виждам, никакви санкции не помагат.
1
1
 
7
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 11 месеца
Не връзва вече!!!! Оня ден 15 минути кола влиза излиза от магазин за цветя в Люлин биич, полиция йок ! Летят разни коли в ноща и убиват хора, убиват мечтите!!! Хванали 25 пияни и 15 дрогирани?????? КЪДЕ? ИМЕНА И ЧАС НА ПРОВЕРКА ???? ЕЙЙЙЙЙЙЙЙ ЗА КАКВИ НИ ВЗИМАТЕ А?????? ИЛИ САМО ЗА ПЪЛНЕЖ Е РАБОТАТА!!!!!!!! Полицията е НУЛАААА за съжаление ! Хванали хаха хахахахахахахаха !!!!!!!