Срещу 5000 лв.: Пуснаха водача, убил момиче в Пловдив

Фаталният инцидент бе преди три дни на пешеходна пътека
14 юли 2023 16:19, Йоана Цонева
42
Срещу 5000 лв.: Пуснаха водача, убил момиче в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Съдът освободи под парична гаранция в размер на 5000 лева водача, блъснал и убил 13-годишно момиче на пешеходна пътека в Пловдив. Това съобщи bTV.

54-годишната жена, извършител на деянието, бе привлечена към наказателна отговорност за причиняване на смърт по непредпазливост.

Окръжната прокуратура в Пловдив наложи мярка за неотклонение "парична гаранция" на обвиняемата с оглед на пълното ѝ съдействие и направените самопризнания. Държавното обвинение прецени, че няма опасност подсъдимата да се укрие.

Тежкият пътен инцидент се случи на 11.07.2023 г. на улица "Брезовско шосе" в града под тепетата. Лек автомобил помел млада жена и дъщеря й, като пострадалите били изхвърлени на 10 метра от удара.

13-годишното момиче починало в линейката, на път за болницата. Майка и е настанена за лечение в болнично заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Господа има ли в България правосъдие. Срещу подкупи съдии, прокурори втори път убиват близките на загиналите със смешни присъди и онивиняване. После питате защо народа не гласува. Не гласува защото в България няма закони. Какво значи непредпазливост от убийци които освобождавате на втория ден. Нали непрекъснато ни сочите за пример Америка. Защо не прилагаме американските закони за убийците. Щом е отнет човешки живот това е убийство.
39
0
 
5
 
! Отговори
Сашо преди 9 месеца
Как така са я пуснали??? Тя повече никога не трябва да излезе от затвора!!!
38
0
 
5
 
! Отговори
Ами преди 9 месеца
Да кажа само- това май е убийство на Човек!!!!
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега само си представете ако водачът не беше от женски пол какво щеше да се случи. :)Не е готино да си мъж в днешно време...
36
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Никъде не се упоменава името на убийцата. Навсякъде пише "водачът", а не "шофьорката". Спестено е че НЯМА СПИРАЧЕН ПЪТ и е говорила по телефона. Някои са по равни от другите..
35
0
 
9
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 9 месеца
Ще лежи най много,ама най много 1-2 години.
34
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Съболезнования на семейството!За съжаление в Б-я ако не става с малко пари става с много,няма гражданско общество и ще бъдем мачкани това е....толкова ли струва един човешки живот,едно изгледано дете
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А откъде тия съдии да знаят по непредпазливост ли е или нарочна предпазливост след като е убила детето,а майката е останала за преосмисляне на наказанието над нея и детето й в какво толкоз се е провинила за това отмъщение,лелка на 54 год. още не пенсионерка да ги помете тъй,че да ги отхвърли на 10 метра от удара да се търкалят по асфалта докато се установи,че дето е загинало,а младата жена е оставена без детето,рожбата й,което е отглеждала години на ред не само по род,а да осъществи свои мечти.
32
0
 
19
 
! Отговори
Значи преди 9 месеца
държава и правосъдие няма - това е ясно! Т.е. братя и сестри, ако е нужен съд, забравете! Вече само със саморазправа ще стават нещата. Така го виждам аз. Хващаш лопатата и си свършваш сам работата.
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зле съм с физиката. Чудих се с каква скорост трябва да се движи колата, че цели 10 метра да отхръкне тялото (примерно 40 кг - нали е дете). Ако грубо сметнем, че височината на един таван е 3 метра - все едно е паднало това дете от 3-тия етаж. Каква е тая скорост, че да те изстреля до 3-тия етаж? И пак. Парична гаранция. За убиец. 5000 лева за човешки живот. Срам нямат.
30
0
 
6
 
! Отговори
Зоро преди 9 месеца
И аз ще ти дам кръвнина от 110 000 хил . лева за твоето 13 год .дете.***!!
29
0
 
19
 
! Отговори
Браво на патреотите преди 9 месеца
Браво на съдиите. 5000 лева глоба за убито младо момиче на пътя. Важното е българското знаме да се вее на кола на Рожен.
28
1
 
6
 
! Отговори
До 25 преди 9 месеца
100 хиляди за човешки живот на младо момиче убито от баба живееща от моите данъци? Ти добре ли си, ниско образовано и ниско квалифицирано бачкаторче? 100 хиляди??? Яд ли те е сега, че си беден и необразован и си мислиш, че 100 хиляди са много пари?
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да убие на съдиите децата ,дето са го пуснали и пак да го пусват
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това не е като да изхвърлиш на улицата коте в Гърция, без да го убиваш!
25
7
 
2
 
! Отговори
до 23 преди 9 месеца
Не струва 5000лв. Присъдената кръвнина ще е поне 100 000лв. 5000лв е гаранцията, че обвиняемата ще се яви на делото сама. Но не четете, не учите и затова нищо не ви върви.
24
0
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 месеца
Човешкият живот е едно нищо! Докъде стигна човечеството в 21 век, а може би винаги сие било такова зло, алчно и съдистично!!!!!
23
1
 
16
 
! Отговори
Рожен патреот преди 9 месеца
Животът в България на едно момиче, което тепърва трябваше да живее, работи и създава семейство струва 5000 лева. За сметка на това, животът на 54 годишна баба в критическата, която вече е пресъхнал кладенец и цоца пенсия от държавата докато пукне, изглежда е много ценен и я пускат на свобода без обвинения. 5000 лева са пари, с които нищо вече не можеш да си купиш и се равняват на 1/2 от месечната заплата на работещ в София.
22
0
 
7
 
! Отговори
mn преди 9 месеца
Мда, ППДБ нали щяха да правят съдебна реформа?
21
0
 
16
 
! Отговори
Зоро преди 9 месеца
Убила детето и изпочупила майката ,за гаранция от 5 000 хил.лева.Буклука трябваше вече да е в затвора.