Близки на убития Митко протестираха пред дома на шефа на полицията в Стамболийски

Те настояват за оставката му
3 авг 2023 21:30, Стела Стоянова
10
Близки на убития Митко протестираха пред дома на шефа на полицията в Стамболийски
Снимка БГНЕС, архив

Близки и приятели на убития 24-годишен Димитър Малинов, както и жители на пловдивското село Цалапица протестираха пред районното управление на полицията в Стамболийски.

Те настояват за оставката и на директора на полицията в града главен инспектор Ангел Керпиев и призоваха министърът на вътрешните работи да го отстрани от длъжност. Причината по думите им са забавянето с шест дни и пропуски в разследването на случая с момчето.

Смъртта на Димитър Малинов е настъпила в резултат на тежък побой, който му е бил нанесен на 20 юли около 22:30 часа. Тялото му е намерено заровено на около километър от мястото, на което последно е бил видян. Арестуваните братя близнаци за лично укривателство на убиеца, който се издирва е Европейска заповед са арест, са с мярка за неотклонение "задържане под стража".

Според майката на убитото момче - Атанаска Бакалова, е имало неглижиране на случая. "Докато не се появих пред медиите, никой не предприе нищо. Водихме наше разследване и казахме всичко, което сме научили", каза Бакалова. По думите ѝ  още на 22 юли са съобщили в полицията кои са участвали в убийството на Димитър. На 24-ти юли убиецът замина за Германия, а близнаците заминаха на море, каза още тя.

Още по темата

Протестиращите посочиха, че според тях има голяма вероятност братята близнаци да са участвали в убийството, а не само да са прикрили извършителя. По думите на чичото на убитото момче - Пейчо Малинов, директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Васил Костадинов, който днес беше отстранен от поста, е този, който за 24 часа е разрешил случая.

Протестиращите се преместиха пред дома на директора на полицията в Стамболийски, за чието отстраняване настояват. Малко по-рано днес и министър Калин Стоянов поиска оставката му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Бай Урко преди 9 месеца
До номер 9---- Добре си го написал, това е жалката истина в България, този на онзи и така по схемата!!!
7
0
 
2
 
! Отговори
Факт преди 9 месеца
Екзекутирайте тримата убийци на площада пред кметството в Стамболийски. Естествено, че шефа на управлението на полицията е забъркан, вероятно се отчитат директно на него от всички престъпни дейности. Кражби наркотици изнудване. Дори и жабите в Марица знаят, че цялата власт в България е престъпна и мафиозка.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тия чадъри никога няма да изчезнат
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От баба си знам, че милиционер и ромей без пари да ти работят,пак ще си на загуба.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво други може да работи една кука, ами нищо, товачка седи шеф заради заплатата, после искат увеличение на заплатите. Реформа, резултати и тогава увеличение
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Изселете убийците и корумпето. Горкият НАПраво го съжалявам. Вечер вместо да брои парсата от щавенето и бленува торбата със заплатите на младини,той ще слуша викове под прозорците си.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Феминистките, които искат "равноправие", да излязат на протест, така както имаше мъже на протеста за нарязаното момиче! Така ще има равноправие. Ама те май не искат равноправие, ами повече права за жените.
1
2
 
3
 
! Отговори
В.Узунов преди 9 месеца
Няма ли да го канонизират дилъра? Никой няма да го пребият без нищо. Дроги ,пари... нормално за Цалапица.