Адвокатите на Георги: Данните от ДНК-експертизата го оневиняват по случая "Дебора"

Съдът прекъсна делото за Дебора заради спрял ток
Обновена: 28 авг 2023 12:33 | 28 авг 2023 12:11, Стела Стоянова
344
Адвокатите на Георги: Данните от ДНК-експертизата го оневиняват по случая "Дебора"
Снимка БГНЕС, архив

Защитниците на обвинения за нападението над 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора Георги Георгиев заявиха, че резултатите от ДНК експертизата и от трасологичната експертиза сочат, че „категорично се отхвърля възможността Георги да е извършител на деянието“, съобщава БТА.

Според адвокат Валентин Димитров в ДНК експертизата „няма какъвто и да било биологичен материал по дрехите, с които се твърди, че Георги е бил в нощта на нападението срещу Дебора“.

Още по темата

Намерената на местопроизшествието стъпка от обувка категорично не е на Георги - нито по вид, нито по размер, каза още Димитров.

Според двамата защитници Валентин Димитров и Петко Кънев „прокуратурата изнася доказателства, които обслужват единственото обвинителната теза, затова искахме смяна на подследствеността от главния прокурор на Република България, тъй като считаме, че делото не се води обективно и безпристрастно и всестранно, а напротив- едностранчиво“.

 „Прокуратурата изнасяше до този момент единствено доказателства, които по някакъв начин кореспондираха с тяхната теза. Но в момента, в който стана ясно, че има резултат по изготвената ДНК експертиза и трасологичната такава, районният прокурор се позова на чл.198 от НК, че има забрана от наблюдаващите прокурори, да коментира доказателства по делото“, каза още Валентин Димитров. Според него това е и причината двете досъдебни производства - за нанесената на Дебора Михайлова телесна повреда и за заканите за убийство, да бъдат обединени. Той подчерта, че за нанесената на пострадалата телесна повреда обвиняемият Георги Георгиев няма наложена никаква мярка. „Прокуратурата се запозна с резултатите и предпочете да обедини двете производства, а не да иска мярка в производството за телесната повреда, именно защото резултатът е такъв, че категорично отхвърля възможността Георги да е извършител на деянието", обясни Димитров.

Днес Районният съд в Стара Загора заседава за промяна на мярката за неотклонение, наложена на Георги Георгиев по искане на защитата му. По време на заседанието прокурорите поискаха заседанието да бъде гледано при закрити врата, а защитниците на Георгиев заявиха, че желаят медиите да не напускат съдебната зала. Районният съд обаче уважи искането на държавното обвинение и закри делото тъй като „в хода на настоящото производство е възможно да се допусне разгласяване на факти и обстоятелства от интимния живот на гражданите“, аргументира се съдията.


Миналата седмица държавното обвинение обедини двете досъдебни производства, образувани срещу Георгиев - за нанасяне на двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота, и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото на 18-годишното момиче.

Делото в Стара Загора бе прекъснато заради липсата на ток и е насрочено отново за 15 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До една жена Баш като го мразим, ще го променим. Ама не ни давават, да си кажем мнението! Я да има статия за фолк певица .. БАНВАТ за една секудна. Миналия месец, шефчето не зве на работа енда, облечена като ***. Айде дело ... не можело! Трябвало да я приемаме такава. РЕшихме върпоса по другия начин, ама ... трябва ли да е така ...
244
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До една женаИ кой е класификатора на ЛГБТИ? Няма такива неща там. Четох я цялата. Идеята е да не можеш да упражняваш насилие на база на някакви общоприето роли. Примерно не мога да извършвам психическо или физическо насилие над теб, като жена, защото си решила да нямаш деца, пък общоприетата роля на жената е да бъде майка - да речем. Тази конвенция като цяло слага фокус върху доста неща, които съществуват главно при малцинставата, но при нас ги няма и за това си мислим, че нещо кой знае какво.
243
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Гошко ще обере калая, а в панделата ще стане Гошка!
242
0
 
4
 
! Отговори
Мен преди 8 месеца
За пореден път- то е рай да те съдят в Стара Загора. Пускат наред поредния в тази дупка.
241
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Лека телесна повреда - няма трайна загуба на телесни функции, няма трайна психологическа травна, няма трайно обезобразяване. КЪДЕ СА НЕ ДЕБОРА БЕЛЕЗИТЕ?!
240
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма да се учудя ако любовникът на майката наистина ги е връткал и двете. А може и да са правили четворка заедно с Георги. Майката също има вид на евтина му р ва.
239
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 246 - Ами то си беше решено - леки телесни повреди (не тряйни наранявания с обезобразяване). Вместо да се водят 2 години дела - защитата приема, че Жоро ще отнесе енда условна и това е... Ама някой надуи делото.
238
4
 
3
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Анонимен 243 ИК е това, което се нарича "да ни сварят, като жаби". Под благовиден предлог, какъвто е борбата с домашното насилие, да се приеме за нормално "определянето" на половете по класификатора на ЛГБТИ, което е много опасно, наистина. Затова не трябва да допускаме такива случаи, за да не ни притискат за ИК.
237
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Така се получава, когато имаш много любовници едновременно и не знаеш кой, кой е!
236
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"и кое те плаши толкова в ИК, че не може да и биеш жената, или не можеш да биеш някой, защото е с различна ориентация от твоята?" - Ама то ега можело ли? Брееее! Не знаех!
235
2
 
4
 
! Отговори
до 225 преди 8 месеца
Объркал си се достадраги , ама много! Такива случки има достатъчно, дори и холивудски екшъни как се самонараняват и после друг обира пешкира.А има и случаи когато някой друг прави белята, ама друг обира калая.Цялата хватка беше да се вкарат поправки в законите че най-накрая стамбуските глупости да бъдат приети щото НЯМАДА ИМА ПАРИ ПО ПЛАНЧЕТО!!
234
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абе, хора, съди се по доказателства и улики, не под уличен натиск. Лошото е, че като се разшуми по медиите и всяка изнася уж проверени сведения, изобщо няма как да се разбере кой крив, кой прав. Докато съдът не излезе с присъда, излишно е да се обвинява който и да е. Щото после има и други съдилища и плащаме всички ние в крайна сметка едни яки обезщетения.
233
2
 
1
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Анонимен 239 Така е, за съжаление. Но няма да го променим, като ги мразим.
232
1
 
7
 
! Отговори
Мутрагенът преди 8 месеца
Според мен мъжа на майка и и Гошо касапина са ги шили и двете и тях двамата също са се шили и повреме на поредната наркооргия нещата са излезнали от контрол а това че и е бил сводник е понече от ясно освен това щом не са намерили следи от кръв по дрехите му най вероятно ги е изхвърлил и лъже че е бил с други дрехи.
231
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До нЯМА ЗНАЧЕНИЕ! - "ВАЖНОТО Е ДА НИ ПРОБУТАТ ПОКРАЙ ТОВА ИСТАНБУЛСКАТА" - и кое те плаши толкова в ИК, че не може да и биеш жената, или не можеш да биеш някой, защото е с различна ориентация от твоята? Че то и сега не може. Разликата е, че ИК слага фокус върху това при законотворчеството. Т.е. приема се да се създадат адекватни закони, които да се борят с този проблем. Нищо повече.
230
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако не е той, вероятно е някой много близък, когото семейството се опитва да прикрие.
229
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Експертизата доказва, че по неговите дрехи, с които твърди, че е бил облечен по това време, няма неин генетичен материал." - не не не ... Експертизата доказва, че по неговите дрехис, с които СЕ твърди ...
228
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
При доктора дето я шиел тя изрично заявява че не познава нападателя. И случая е взет на политически отчет.
227
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като Дебора познавам доста жени - пият алкохол, със силокон, гримирани, ходещи по дискотеки от рано и едва ли не забравени от родителите си.
226
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен - Интересно ... това преди колко месеца беше? Защо не е направена досега?