Божков не се е върнал доброволно, бил е екстрадиран?

Властите у нас са били уведомени за номера на полета
29 авг 2023 15:03, Стела Стоянова
100
Божков не се е върнал доброволно, бил е екстрадиран?
Снимка БГНЕС

Васил Божков е бил екстрадиран от властите на ОАЕ, а не се е прибрал по свое желание в България.

Тази новина бе потвърдена пред "24 часа" неофициално и от МВнР, и от държавното обвинение. Медията посочва, че разполага с официалното писмо от властите на ОАЕ с дата 23 август, с което институциите у нас са уведомени, че Божков ще бъде екстрадиран на 25 август. Уведомени са също за номера на полета, както и за очаквания час на кацането на самолета с екстрадираното лице на "Летище София" – 15:15 ч.

Още по темата
Първоначално Божков създаде впечатлението, че се прибира в България по собствено решение, а адвокатът му твърдеше, че пътуването е планирано отдавна, но досега бизнесменът нямал "разрешение" от властите в Дубай. Сега обаче може и да излезе, че не става дума за разрешение, а за екстрадиция.

"След някои събития, свързани със съдебната власт, той (Васил Божков, б. р.) предприе действие за връщането си в страната, когато прецени, че нещата в България се поменят в положителния смисъл. Още повече, когато прекратиха едно от наказателите дела срещу него за престъпление срещу държавата", каза през уикенда адв. Георги Гатев.

Още през февруари 2020 г. българската прокуратура изпрати над 200 страници документи до ОАЕ с искане за екстрадирането на Божков. Дълго време обаче българските власти нямаха никакъв отговор от емирствата, поради което се стигна дори до спиране на едно от делата срещу бизнесмена – с криминалните обвнинения.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
3
 
11
 
! Отговори
до преди 9 месеца
И после ще го гръмнат посред бял ден.Видяхме го толкова пъти вече, в Бг и по света май има само правосъдието на куршума.Но как да си получат иначе заслуженото гангстерите.То друг нячин няма- те са фрашкани с пари , адвокати и медийна закрила.
70
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Според мен ще го влачат по дела с години както направиха с алексей петров и накрая казаха че е невинен. Но може и да греша.
69
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
русняците тепат сичко наред, предупредили са арабите, да не стават сакатлъци у тях ...
68
3
 
14
 
! Отговори
баба Пена преди 9 месеца
Екстрадацията не е концерт по желание - не те качват на самолета на който искаш а те качват на самолета от която държава е поискала екстрадацията. То това да не ви е концерт по желание. Може и нещо да е втасал при арабите, или да са му посвърпили паричките пък то и арабите не са като другите хора, там за много по малко щеше да е свършил филма.
67
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Който е вдигнал ръка срещу ББ, бял ден не е видял. Началото на края за Божков...
66
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Спонсорът на протестите от 2020 г. БКП са се ангажирали да го бранят из медиите, все пак си е тяхно ***
65
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Странна работа ако властите на Дубай са го екстрадирали можеше да отиде някъде другаде а не да се връща в България.Например в ЮАР, Приднестровието, Доминиканската република и други където нямаше да го екстрадират.Може би е свършил средствата и затова се е прибрал в България.
64
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А КО РЕЧИ ТЕТКА НИНОВА ЗА ТЕХНОИНПЕКСА- ГРОЗНИ КРАДЛИВИ МУТРИ
63
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ ОЛИГАРСИ СА ПРЕСТЪПНИЦИ И КРАДЦИ
62
2
 
20
 
! Отговори
ГРОЗНА МУТРА преди 9 месеца
АКО ДЕДО ПЕШКО КОМШИЯТА ДЪЛЖИ НА БАНКАТА 500/600ЛВ- ТЯ ЩЕ ГО ДАДЕ НА СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛ, ТОЙ ЩЕ ВЗЕМЕ СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ, ЩЕ МУ БЛОКИРАТ ПЕНСИЯТА И СЛЕД 6/9 МЕСЕЦА ДЕДКО ВИ ЩЕ ДЪЛЖИ ВЕЧЕ 1600/1800ЛВ- ТУК ВЛИЗАТ ВСИЧКИ ТАКСИ- А НАШЕТО ЧЕРЕПЧЕ И КОСТИ КОЕТО ДЪЛЖИ 700 000 000 ЛВ ДАНЪК КЪМ ДЪРЖАВАТА БИЗНЕСМЕН ГО НАРИЧАМЕ- А НЕ Е ЛИ ЧЕРВЕН ОЛИГАРХ НАТРУПАЛ МИЛИАРД ОТ ЧЕНЧ БЮРА- ЗАПАЗВАМ ПРОИЗНОШЕНИЕТО НА БЮРОТО НА СУБЕКТА- НО ИНАЧЕ БИЛ ГЕНИЙ- А КАК ГО ИЗХВЪРЛЯХА- АМАН ОТ МУТРИ
61
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нали знаете, преди да ги гръмнат всички като Божков ги разкарват като маймуни из правосъдната система.
60
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да го пускат от затвора и Цанов или Карбовски да го поканят да гостува.Разграбиха му и му унщожиха бизнеса по комунистически подел.
59
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Първо уж имал връзки с Пригожин,после уж дошъл доброволно а май е екстрадиран.Накрая да не се окаже и че е фалирал.Няма да се учудя.
58
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе,къде е батко?!!
57
18
 
8
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 9 месеца
Представете си колко трябва да си отчаян и тъъъп за да пуснеш новината, че Божков е есдтразиранот ОАЕ, при положение че нямаме споразумение за екстрадиция ! А колко ли трябва да си отчаяно-тъъъп та да повярваш на тази измислица!
56
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До57.Има разлика.Ако имаш един милиард няма да ги държиш под дюшека а ще ги вложиш в различни бизнеси.Ако тези бизнеси са неуспешни и се провалят губиш милиарда.Никой не държи такава сума под дюшека.Няма как да стане.Затова милиардерите като Мъск и Гейтс тоя месец са с няколко милиарда отгоре а другия с няколко надолу.
55
5
 
14
 
! Отговори
Крас преди 9 месеца
Върнал се да даде показания, че до сега не го били пускали дубайските власти. Трънки и върбинки. Върнаха го като маймун и дано го закопчаят. Достатъчно е едно желязно обвинение. Така е купувал властите у нас,щото трудно ще се намери дупчица за алибитата му. Ще повярвам в съдебната система като получи присъда. Търсят се смели съдии.
54
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В сравнение със сегашните лотарийни шефове имаше малко сраведливост.Нищо общо с Веселите Лечеви,които всичко прибират и крадат от глупавите баби на поразия.
53
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
да ви канзам на медиите, на всички без изключение, платени плкъхове
52
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 54Според мен не е изразходил милярд за 3 години. Според мен някой му е дал зелена светлина от България че може да се върне и да му се изчисти името. Човека е патриот и даже е подпомагал спорта като беше в България.