Тръгна делото за убийството на психолога Владимиров от негов съсед

Румен Тонев прострелял жертвата си в главата
16

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В Софийския градски съд се състоя разпоредително заседание по делото за убийството на психолога Иван Владимиров – Нав, срещу Румен Тонев. Съдебният състав насрочи следващото заседание за 15 ноември, когато ще бъдат разпитани свидетели, предаде БТА.

Според съда няма допуснати отстраними съществени нарушения на процесуалните правила, които да са довели до ограничаване на правата на подсъдимия по време на досъдебното производство. Съдът конституира днес като частни обвинители майката и брата на жертвата.

Румен Тонев посочи пред съда, че е било допуснато съществено процесуално нарушение, тъй като при съдебнопсихиатричната експертиза не е попитан дали иска да присъства адвокатът му. "Впоследствие видях, че в експертизата са вписани факти и обстоятелства, които не съм заявявал по никакъв начин", каза той.

През август Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителния акт по делото срещу Румен Тонев за убийството на Владимиров. Той бе застрелян във входа на блока, в който живее, на 8 февруари т.г. вечерта. Тонев е стрелял с пистолет “Байкал”. Освен това данни от разследването показват, че Тонев е осъждан на глоба през 1996 г. за незаконно притежаване на боеприпаси. Той е платил глобата си и е реабилитиран.

Според прокуратурата, вечерта, около 22:30 ч., Владимиров отишъл до дома на съседа си. Поводът бил установено зацапване с черна субстанция, наподобяваща машинно масло, по входната врата на дома му, като това не се случвало за първи път. Двамата провели кратък разговор, който прераснал в словесен конфликт, в хода на който обвиняемият взел от дома си законно притежавания си пистолет марка "Байкал", който бил зареден, насочил го към главата на Владимиров и стрелял.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: убийствосъдВладимиров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
7
 
! Отговори
Безочие преди 6 месеца
Хора внимавайте с конфликти и скандали със съседите, особено вечер. Не се знае на какъв психопат ще попаднете, може и въоръжен.
9
0
 
7
 
! Отговори
Да ни е честито! преди 6 месеца
Е, адвокатът му обра точките. Преди малко чухме да казва пред ТВ-репортер, че клиентът му не е искал да убива никого! Значи насочва пистолет в лицето на някого и стреля, ама не е искал да го убива! Сега като размахат пред съда разни диагнози, нищо чудно този Тонев да се окаже чист и невинен като ангелче. Ще го насочат към задължително лечение в някоя клиника и след кратък престой там пак ще се върне да живее на същия адрес и ще продължи да вилнее. ОТВРАТ !!! Това закони ли са, правосъдие ли е?!
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"и като тръгна делото, какво? Да не би човекът да възкръсне?" От какво се оплакваш и какво предлагаш?
7
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Когато някой е решил, може да те убие с хладно оръжие, и даже със земеделски или строителен инвентар!" - Абе ... Дай всеки да има калащник ило аr-15 ...
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"В тоя квартал 1994-1996г.застреляха и таксиметров шофьор превозил пътник. Не стана ясно откриха ли убиеца." - Т.е не са го открили?
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В тоя квартал 1994-1996г.застреляха и таксиметров шофьор превозил пътник. Не стана ясно откриха ли убиеца.
4
3
 
8
 
! Отговори
Сайга 12 преди 6 месеца
До Анонимен 2 Оръжието, което се придобива от така наречените от теб ,,военни, полицаи, следователи и пр. " не е служебно, което те си ,,взимат"! Като не си запознат не пиши глупости! А, и в граждани които не са били ,,военни, полицаи, следователи и пр." има много повече законно оръжие. И няма ли най-после умниците като теб да разберат, че убива не оръжието, а човека. Когато някой е решил, може да те убие с хладно оръжие, и даже със земеделски или строителен инвентар!
3
7
 
7
 
! Отговори
тоя тонев преди 6 месеца
не го знам , но ако му се е пуцало да е отишъл в украйна или израел . пишат че бил тра лала , което им дава оправдания логичен отговор на това кат имаш оръжие или кат караш тролей , къде е психото и има ли . бутнал е 20 на някой , вероятно същия психолог да вземе психо и да поднови разрешителното за оръжие и лов . явно Психолога му се е заял . Е позагледал е жена му . психолога е умрял без мъка и без достойнство . не знам дали е съзнавал какво прави тонев .
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
и като тръгна делото, какво? Да не би човекът да възкръсне? Докога на пенсионирани военни, полицаи, следователи и пр. ще им се разрешава да си взимат служебното оръжие като се пенсионират? За какво им е в къщи , освен да гърмят по съседи?
1
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Може да му е писнало от психоанализи.