Пускат мъжа, обвинен за палежа на полицейския бус на протеста срещу БФС

Експертиза доказва, че Шикеров няма общо с престъплението
32
Пускат мъжа, обвинен за палежа на полицейския бус на протеста срещу БФС
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд пусна под гаранция от 500 лева 29-годишния Стефан Шикеров, който в продължение на близо два месеца беше под домашен арест, а преди това и задържан под стража.

Той бе обвинен за палежа на полицейския бус в нощта на протестите срещу БФС на 16 ноември. За това престъпление се предвижда наказание от 3 до 10 години затвор.

Експертиза обаче доказва, че Шикеров няма общо с престъплението, в което е обвинен. В съдебната зала стана ясно, че според химическата експертиза няма следи от запалителни вещества по ръцете и дрехите на мъжа и така няма как той да е запалил буса по време на протеста, съобщава bTV.

Съдът реши, че обвинението срещу Шикеров е разколебано. Магистратите заявиха още, че по разследването се бездейства и от два месеца не е свършено нищо.

Решението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване.

Пред съда 29-годишният мъж заяви, че при ареста е бит с полицейска палка, обиждан и заплашван от униформените.

Според защитата му има видеоклипове, които доказват, че е невинен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: протестБФС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
28
 
! Отговори
Антон преди 4 месеца
Надявам се да осъди държавата за милиони!!!! Този човек със сигурност са го махнали от работа и са му причинили невероятни проблеми!
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 6 Шефът на полицията в Стара Загора е за незаабавно уволнение! Защо мълчи народа в Стара Загора?
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 3 И най-важното пропусна...шефът на полицията в Стара Загора на следващия ден пред медиите казва категорично че полицейско насилие над човека не е имало. Просто си е умрял от инфаркт. А те 5 човека са го задушавали докато не умре, като оня негъъъър Джордж Флойд в САЩ. Само че там ченгето получи 20 години затвор, а тия 5 скапаааняка няма да влязат даже в затвора за един ден.
3
1
 
7
 
! Отговори
Браво преди 4 месеца
Това е полиция на място. Този със сигурност ще да е от онези 2/3 от щастливите българи.
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 2 - То покрай случая в Стара Загора има толкова неивестни и "върпосителни". Първо ни казаха, че човекът е карал с 200. После няма доказателства за това. После блъснал човек! Такъв човек нямало. После посягал, първо на хора с нож, после били деца, ама после нямало записи от сигнали и никой не е показал или разпитал върпосните деца, като мълвата е, че са мятали пратки по него и кучето му, ама и това не е сигурно. Накрая имам съдебна експертиза, която заплючи, че е удошен.
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Еха! 2 месеца арестант! И ако няма дистнционна работа, как ще храни семейтво и прочие тоя човек? А и да има, аз от сега ви казвам, моято компания дирекно уволнява всеки, чийто име изкочи в някакво обвинение или е под разследване. Предпочитат, после да плащат неустойки, спрямо това, да го държат и да си нарянят публичния "имидж".