Заплахи за разследване на Нотариуса: Патрон в пощата, кръст пред вратата

Осигуряват защита на прокурорите
Обновена: 13 фев 2024 11:44 | 13 фев 2024 11:32, Камелия Цветанова
102

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В неделя на 11 февруари до мен бяха пуснати доклади, че двама от прокурорите от СГП, са получили заплахи за живота си. Единият е получил патрон в пощенската си кутия, другият, който е жена, е намерила кръст от клонки пред входната си врата. Това съобщи главният прокурор Борислав Сарафов пред ВСС, цитиран от 424 часа“. Той изпраща доклада на министър Атанас Славов, за да им бъде осигурена защита. Славов също присъства на заседанието.

Според Сарафов заплахите били по някакъв начин свързани с разследването.

Още по темата

На заседанието са осем от членовете на Съдийската колегия. Отсъстват Боян Магдалинчев Драгомир Кояджиков, Стефан Гроздев, шефът на ВАС Радомир Чолаков.  В началото стана ясно, че всичките са в отпуск. Така заседанието е на ръба на кворума.

Съдия Владислава Цариградска, която обяви, че е била заплашвана от Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, също присъства на заседанието, както и Николай Стайков от Антикорупционния фонд.

Шефката на ВКС Галина Захорова попита Сарафов какво може да каже за частните клубове.

Той обясни, че с цел изясняване на ситуацията около тях още на 6 февруари наредил на дирекция "Информационно обслужване" в прокуратурата да направи справка  за преписките срещу Божанов. До края на месеца трябвало да се направи обобщена информация кои са прекратени и кои може да бъдат възстановени. Също така започнала ревизия на Софийската районна прокуратура.  Това можело да се направи в рамките на неговата компетентност.
Сарафов обясни, че не бил запознат с досъдебното производство в СГП. Той се позова и на конституцията, която не му позволява да се интересува от делото.   


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: НотариусаВСС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
10
 
! Отговори
?!? преди 3 месеца
На живо гледаме как магистратите се опитват да потулят случая и да няма разследване. Едните отпускари били, другите се самозапалват. Всичко това да не намерят тези прокурори, който са си позволявали да решават дела по частни клубове и да ги уволнят.
32
6
 
16
 
! Отговори
комунист преди 3 месеца
При социализма живяхме по-добре, категорично.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Добре - с цяло това следене и прочие, неможе ли да откриете белким, кой е лсожил тоя кърст?
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ни лук ялИ ...ни пари вземалИ...ни дела оправялИ..Всеки "нотариус и брокер " за няколко месеца - докато погребат следващия..Цялата ни държава е в СХЕМИ и ИЗГРАДЖДАНА така с години..ПеПетата и ДеБетата - вкарат ли ни в Шенген -ЧЕКМЕДЖАН ще навири гребена И С КОЙ - в атака - да си вземат "държавата"Сега тихо прегрупиране - вижте в София как ги завъртяха..ще си пуснат "избори" и готово - ще застанат пак на шланга с кинтите ,поръчките и бухалките МВР НАП , Съд прокуратура ...жална ни е майка..
29
0
 
3
 
! Отговори
Ангелина преди 3 месеца
Ново измислено "творчество " за придаване тежест на институция в която никой не вярва ,нито очаква от нея. ИФ ГП е много добър в този жанр- помним "дългия криминален жанр" по описание на едно покушение от 01.05.23 г. Едва ли има друга европейска държава с толкова смехотворна правораздавателна институция ,която е напълно компроментирана откъм съдържателен кадрови потенциал.От такива истинско правосъдие не се очаква.Те няма какво да "разследват" ,тях външна институция трябва да ги разследва.
28
0
 
5
 
! Отговори
О, майчинко преди 3 месеца
Да подават оставки. Щом вместо да работят, гледат кой как наредил пръчките пред блока. Няма да стане с тях.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този път ще стане голям миш маш. Ще има много арестувани политици, магистрати, кметове, дори от хора от шоу бизнеса. Ще видите как скоро новините ще са кой човек на "нотариуса" са арестували през нощта. Само по бързо да изчистят ДАНС от тончевците, че пречат
26
0
 
13
 
! Отговори
баба Пена преди 3 месеца
Целата държава е мафия, коги погледна у тв-то и гледам мафия у парламенти, ама от кога най важния стана Пеефски, г-н Б и той, ами че то то мафията си има държава и докато това е така няма да се чудим защто това станало, онова станало, няма чуденки тука
25
0
 
20
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕНА преди 3 месеца
НАСТОЯЩИЯТ ГЛ.ПРОКУРОР,КОЙТО НАЙ-ДРУЖЕЛЮБНО СЕ РЪКУВА С ПЕТЬО ЕВРОТО НИ ОБЯСНЯВА,ЧЕ ТОВА БИЛО НАГЛАСЕНО Т.Е. СМЯТА НИ ЗА ПАДНАЛИ ОТ МАРС.СЕГА ЩЕ СЕ СЛУЧИ НЕЩО ПОДОБНО.ГАРВАН ГАРВАНУ......
24
0
 
9
 
! Отговори
тома неверни преди 3 месеца
За сетен път ни обиждат на интелект...
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Цяла мафия са, използват полицаи и роми!
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Искам да попитам тез на снимките с министъра магистрати ли са или хотелиери? Да изберат като какви да ги съдим, като престъпници създали закони-дериватиили или като предлагащи " хотелски" деривати
21
1
 
14
 
! Отговори
карачанаков преди 3 месеца
Наско Гнома намерил в пощата си писмо,този намерил патрон ,оная кръстче,добре че оня от ЕКОНТ когато беше министър че не закри пощите иначе сега нямаше да имаме доказателства.
20
0
 
7
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 3 месеца
КОНКОНПИ ще отнеме имуществото колккото отнеха на вдовиците на САМОКОВЕЦА , Жоро Илиев и СИЕ ....НЕ РАЗБРАХТЕ ли че мутрите плащат на държавата тоест на прокоратурата , полицията и политиците ?!?!??!?!? ей гламав народ братче
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Мнения 15 Никакви арести не очакват. И делото за Барселонагейт беше в Испания, ама го върнаха в Бг и потулиха нещата. Така, че и австрийските партньори ще прехвърлят всичко в Бг и нещата ще се заметат. Що совалки ще направят до Брюксел и до ЕП... навсякъде си имат свои хора.
18
0
 
3
 
! Отговори
мдамм преди 3 месеца
спрете разследването, изпратете награда на човека, направил е добро на обществото. всеки разбойник заслужава съдбата си, идва видьов ден за всеки!между другото, ще намерите убиеца колкото намерихте на трактора килъра по витоша. меверето освен да се крият по храстите да пращат глоби по вайбъра на "криминално шофирали" с по 61кмч в градски условия за друго не стават.
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако бяха арестували Бойко Борисов и Пеевски още преди десет години заедно със Цацаров, нямаше да се стига до този дърважен геноцид на калинки и откровени престъпници в държавните институции
16
0
 
5
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 3 месеца
Става ясно, че т.нар. Нотариус е бил някаква гад пар екселанц. Т.е заслужено, макар и малко късно си е получил, каквото заслужава. Няма да плачем за него. Предлагам КПКОНПИ да му отнеме незаконно придобитото имущество.
15
2
 
7
 
! Отговори
Мнения преди 3 месеца
А освен, че е бил защитен свидетел и повечето му мултимедийни устройства са в австрийска криминална лаборатория, така че Пеевски, Борисов, Цацаров, Гешев, Сарафов и т.н. да очакват скоро арестите си в името на Шенген
14
0
 
12
 
! Отговори
Каракочев преди 3 месеца
Айде сега. Прокурорски номера.